شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

وزارت اقتصاد: مشکلات معیشتی مردم میراث دهه از دست رفته است

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، وزارت اقتصاد و دارایی در واکنش به گزارشی با عنوان «موج جدیدی از سقوط به زیر فقر مطلق در راه است»، توضیح داد: بسیاری از مشکلات معیشتی که امروزه مردم با آن دست به گریبان هستند. دولت موظف است تمامی سیاست های اقتصادی را با هدف نظارت بر معیشت مردم به صورت روزانه پیش ببرد، این میراث یک دهه از دست رفته است که منجر به کاهش شاخص های اقتصادی شد.

امروزه وضعیت شاخص های اقتصادی حکایت از حرکت به سمت حل مشکلات معیشتی از طریق رشد اقتصادی و کاهش همزمان نرخ بیکاری دارد.

رشد اقتصادی در دولت سیزدهم 12.6 درصد بود در حالی که میانگین آن در 8 سال قبل از آن دولت نزدیک به صفر بود. نرخ رشد تشکیل سرمایه به 8.1 درصد رسید و از منفی به مثبت رسید.

نرخ تورم سالانه مصرف کننده که بر اساس گزارش مرکز آمار در فروردین ماه سال 1402 به 6/47 درصد رسید، اکنون به 8/38 درصد رسیده است و البته این ارقام هنوز به نفع دولت نیست و همواره برای بهبود این شاخص ها برنامه ریزی می کند.

اما در خصوص مالیات بر ارزش افزوده باید به خاطر داشت که افزایش یک درصدی نرخ مالیات بر ارزش افزوده بر اساس قانون مالی سال 1403 انجام شد.

البته ناگفته نماند که نظام مالیات بر ارزش افزوده یکی از مالیات های مبتنی بر مصرف است که در حال حاضر بیش از 160 کشور جهان از آن به عنوان پایه مالیاتی پایه استفاده می کنند و مقایسه نسبت مالیات بر ارزش افزوده به تولید ناخالص داخلی ایران و سایر کشورها نشان می دهد که این نسبت در کشور ما بسیار کمتر از میانگین است.

با توجه به ثابت بودن نرخ مالیات بر ارزش افزوده طی 9 سال گذشته تاکنون، با افزایش این نرخ مالیاتی و همزمان کاهش نرخ مالیات شرکت ها، می توان اصلاح نظام و کاهش فشار مالیاتی بر واحدهای تولیدی و افزایش درآمد مالیاتی را انجام داد. همزمان.

در عین حال، در صورت اعمال مالیات بر ارزش افزوده از طریق سامانه مودیان، تولیدکنندگان می توانند مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شده را مسترد کنند. این امر باعث می شود بار مالی این پایه مالیاتی بر دوش مصرف کننده نهایی باشد نه تولیدکننده و البته این فشاری بر مردم عادی وارد نمی کند، بلکه بر متمولان و بزرگترین خرج کنندگان جامعه فشار وارد می کند.

بر اساس وزن سبد کالا و خدمات بانک مرکزی مصرفی خانوارهای شهری، نزدیک به ۷۱ درصد کالاها و خدمات مصرفی شهروندان از مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند. لازم به ذکر است که با توجه به سبد هزینه ای بانک مرکزی، این نسبت برای مواد غذایی و آشامیدنی به 84 درصد می رسد. به عبارت دیگر مالیات بر ارزش افزوده در ایران شامل محصولات اساسی و مواد غذایی یعنی مایحتاج اولیه مردم نمی شود. بنابراین افزایش یک درصدی این مالیات معیشت اقشار کم درآمد را به خطر نمی اندازد.

absnews

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

چاپ تراکت کرافت

علل افزایش قیمت تعرفه چاپ تراکت در سال 1404

در سال 1404، بسیاری از فعالان حوزه چاپ و تبلیغات با افزایش محسوسی در تعرفه‌های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *