سایر موضوعات

ورود 100 هزار تاکسی برقی به شهرهای بزرگ تا پایان سال

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بنا داریم تا پایان سال 100 هزار تاکسی برقی در شهرهای بزرگ داشته باشیم.

به گزارش ای بی اس نیوز، عباس علی آبادی در یک برنامه تلویزیونی گفت: خودروهای سنتی که با سوخت فسیلی کار می کنند را باید اصلاح کنیم، اما نباید در این بخش سرمایه گذاری سنگینی کرد. این دوره در حال ورود به دوره جدیدی است، دوره استفاده از خودروهای برقی و هوشمند. امیدواریم در سال آینده در خودروهای داخلی تا حدی هوش داشته باشیم. در حوزه خودروهای برقی با توجه به توانمندی های دانش کشور می توان تحول را از جایی آغاز کرد که دنیا به تازگی شروع کرده است و در این زمینه چندان هم عقب نیستیم.

وی با ابراز امیدواری نسبت به برق دار شدن حمل و نقل عمومی تهران به زودی گفت: این موضوع اثرات مثبتی بر محیط زیست دارد. در حال حاضر عرضه شارژر آغاز شده و در حال توسعه زیرساخت ها هستیم. به احتمال زیاد در هفته های اول آذرماه تاکسی های برقی به تدریج وارد تهران خواهند شد. در مجموع قرار است تا پایان سال 100 هزار تاکسی برقی در شهرهای بزرگ راه اندازی شود.

همچنین به گفته این مقام مسئول، نمونه هایی از خودروهای برقی داخلی نیز تولید شده است و پیش بینی می شود این خودروها در نیمه اول سال آینده عرضه شوند.

علی آبادی با اشاره به گران بودن نسبتا باتری خودروهای برقی تصریح کرد: بر این اساس مقرر شد عوارض واردات باتری به حداقل ممکن برسد. البته برای تاکسی ها سهم قابل توجهی از هزینه ها را دولت می پردازد. تصمیم گرفته شد که وزارت نفت حدود 10500 دلار به هزینه باتری از سوخت صرفه جویی شده کمک کند.

وزیر صامت با بیان اینکه به جای خودروهای بنزینی باید بیشتر روی خودروهای برقی و هوشمند تمرکز کنیم، اضافه کرد: در نروژ بیش از 80 درصد خودروها برقی هستند و در چین تقریبا تمام وسایل نقلیه عمومی و تقریبا 30 تا 35 درصد خودروها برقی هستند. خودروهای مردم نیز برقی شده اند. ما باید انرژی بیشتری صرف کنیم تا در این پدیده از دنیا عقب نمانیم و همگام با دنیا باشیم. خودروهای بنزینی نیز در برنامه پیش می روند، اما باید روی خودروهای آینده تمرکز کنیم. سیاست ما نباید این باشد که خودروهای بنزینی وارد کنیم زیرا این خودروها انتقالی هستند. بنابراین ما باید به سمت درونی کردن عناصری که فناوری را ایجاد می کنند حرکت کنیم.

وعده سکوت وزیر به صنایع دانش آموز

علی آبادی در ادامه با بیان اینکه اولویت تامین ارز برای مواد اولیه و تولید با بهره وری بالاتر و کالاهای صادراتی نیز در اولویت است، گفت: تقریبا برای بسیاری از کالاها صف تخصیص ارز برداشته شده است.

وی افزود: به صنایع دانش قول دادیم که از واردات محصولات باکیفیت و صادراتی ایرانی با حمایت کامل وزارت امنیت و برخورداری از تعرفه قابل قبول جلوگیری کنیم.

9000 واحد صنعتی کشور در حال رکود هستند

وزیر صامت همچنین با بیان اینکه در سال‌های اخیر حدود 9 هزار واحد صنعتی راکد و کم بهره‌برداری شده‌اند، تصریح کرد: واحدهایی که با توجه به پیشرفت‌های فناوری نیاز به تغییر جهت دارند، باید جداگانه مورد بررسی قرار گیرند. علاوه بر این، برخی از واحدهای راکد نیاز به کمک دارند، از جمله تامین سرمایه در گردش یا بازسازی تجهیزات خود. برخی دلایلی مانند ناکارآمدی مدیریت دارند که باید به آنها کمک کرد. به طور کلی ساخت کلنی به توانایی های انسانی از جمله سیاست های وزارت بستگی دارد.

این مقام مسئول در ادامه با تصریح بر اینکه هشت برنامه راهبردی و 20 پروژه رانندگی در این وزارتخانه تعریف شده است که یکی از آنها برقی سازی حمل و نقل سریع السیر است، تصریح کرد: از این پس حداکثر سرعت حمل و نقل ریلی 120 در 160 کیلومتر است. ، که در وزارتخانه سکوت را برای حرکت به سرعت های بالاتر فراهم کرده است. در حوزه حل معضل هوانوردی کشور یک مگاپروژه تعریف شده است که در آن از توان شرکت های دانش بنیان استفاده خواهیم کرد.

علی آبادی افزود: نیازهای فناوری بنگاه های بزرگ را در اختیار دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان قرار داده ایم تا بازار آنها را تامین کنند. بنابراین برای تولید کالا به شرکت‌های دانش بنیان پولی نمی‌دهیم، بلکه آن‌ها را در برابر مشکلاتی قرار می‌دهیم که کسی حاضر است برای حل آن پول بدهد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا