07:30 – 02 اوت 1403
الحاق و واگذاری زمین به متقاضیان در روستاهای کشور یکی از مهمترین برنامه های دولت 13 در قالب نهضت ملی مسکن و مهاجرت معکوس است، طرحی که با استقبال بسیار خوب متقاضیان مواجه شده است.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص واگذاری زمین و اقدامات انجام شده در این بخش گفت: از زمان انقلاب اسلامی در ایران تاکنون چنین توسعه و اقداماتی در خصوص واگذاری زمین صورت نگرفته است و این امری بزرگ و بی سابقه است. گامی در زمینه واگذاری زمین در شهرها و روستاها برای متقاضیان انجام شده است. در دولت سیزدهم 100 هزار هکتار زمین برای تولید مسکن در نظر گرفته شد که نیمی از آن به شهرها و نیمی دیگر به روستاها الحاق شد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تا سال 1402 هجری شمسی حدود 800 هزار قطعه زمین روستایی تامین شده است، گفت: در سال 1382 حدود 800 قطعه زمین روستایی تامین شد. وی گفت: زمین های ارائه شده در بخش روستایی در 3 سال دولت سیزدهم معادل یک میلیون قطعه زمین است و این اقدامی که دولت در این مدت انجام داد برای نهضت ملی رقم بی سابقه ای بود و در 3 سال دولت سیزدهم معادل تامین زمین برای ساخت 1.9 میلیون واحد مسکونی است.
وزیر راه و شهرسازی همچنین درباره نوسازی و نوسازی واحدهای مسکونی روستایی در دولت سیزدهم و مقایسه آن با دولت های گذشته توضیح داد: نوسازی واحدهای مسکونی روستایی در دولت یازدهم و دوازدهم سالانه بالغ بر 80 هزار واحد بوده که این تعداد. در دولت سیزدهم به 165000 سالانه رسید و این واحد در حال افزایش است.
600000 قطعه زمین در سیستم بارگذاری شده است
بر اساس این گزارش در خصوص تخصیص زمین و افزایش مهاجرت معکوس، مجید جودی معاون بازسازی مسکن روستایی در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران از اختصاص یک میلیون قطعه زمین به روستاها خبر داد. افراد مستضعف و همچنین متقاضیان مهاجرت معکوس گفتند: سهم تخصیص زمین در سال های 1402 و 1403 یک میلیون قطعه زمین است که تاکنون بیش از 600 هزار قطعه در سامانه بارگذاری شده است. 85000 قطعه به افراد واجد شرایط یعنی افراد مستضعف ساکن روستا و افرادی که معکوس به روستا مهاجرت کرده اند اختصاص یافته است.
گودی با بیان اینکه این زمین ها به صورت رایگان یعنی با قرارداد اجاره 99 ساله ارائه می شود، گفت: این واگذاری ها در راستای محرومیت زدایی و ساخت مسکن برای مستضعفان و بر اساس تفاهم نامه با بنیاد مصطفان و نهادهای حمایتی، رایگان است. تسهیلات 150 میلیون تومانی علاوه بر تسهیلات مسکن روستایی به 1 تا 4 پرداخت می شود.
معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن گفت: مقاوم سازی و نوسازی واحدهای مسکونی روستایی یکی از مهم ترین برنامه ها و اولویت های بنیاد مسکن بود و در استان هایی مانند سیستان و بلوچستان حدود 70 درصد واحدهای مسکونی ساخته شده است. تا کنون نوسازی و بازسازی شده است و به همین دلیل واحدهای کمتری در سیل آسیب دیده اند. متقاضیان ساخت این پروژه ها نیز می توانند تسهیلات 350 میلیون تومانی با نرخ سود 4 درصد و تسهیلات 550 میلیون تومانی با سود 18 درصد دریافت کنند تا واحدهای مسکونی به سرعت اجرایی شود.
اختصاص یک میلیون قطعه زمین در مدت دو سال
همچنین پیش از این غلامرضا صالحی رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه روستاها نقش مهمی در اقتصاد ملی دارند، گفت: امنیت غذایی کشور توسط روستاها تولید می شود و 27 درصد جمعیت کشور در روستاها زندگی می کنند. روستاها، بنابراین در مجموع 40 هزار روستا با بیش از 20 هزار خانوار داریم. توسعه روستاها باید در دستور کار نهادهای ذیربط باشد و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز در این زمینه فعال است.
صالحی از اجرایی شدن وعده تامین یک میلیون قطعه زمین مسکونی طی دو سال به مردم خبر داد و افزود: سال گذشته 500 هزار قطعه زمین تامین و امسال با استقبال خوبی مواجه شده است.
وی به انعقاد تفاهم نامه با نهادها و نهادهای مختلف حامی تامین مسکن معلولان اشاره کرد و تصریح کرد: معلولان که جزو گروه های هدف موسسه مسکن هستند و نیاز به مشارکت در تکمیل واحدهای مسکونی دارند. باید از این قراردادها کمک بگیرند که رایگان خواهد بود.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در کشور افزود: در مجموع ساخت 400 هزار واحد مسکونی روستایی با مشارکت روستائیان در اجرای طرح نهضت ملی مسکن به پایان رسیده و 700 هزار واحد مسکونی دیگر نیز در مدت دو سال ساخته می شود. این روستا علاوه بر یک میلیون قطعه زمین مسکونی که در اختیار مردم قرار می گیرد، دارای 99 سال اجاره می باشد.
بر اساس این گزارش امیدواریم با توجه به موضوع واگذاری زمین و تاثیر آن بر قیمت مسکن در شهرها و روستاها، دولت چهاردهم بتواند این موضوع را با جدیت پیگیری کند.
خبرنگار: کبری عزیزم