شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

واکنش پلیس به ممنوعیت تردد خودروهای کاربراتوری از ابتدای سال 1401

سازمان حفاظت محیط زیست این قانون را مطابق ماده 8 قانون هوای پاک مصوب هیات وزیران تلقی و اعلام کرد که از ابتدای سال 1401 تردد تاکسی ها و موتورسیکلت های کاربراتوری در کلانشهرهای تهران، کرج، شیراز، اصفهان و … ، مشهد، اراک، تبریز و اهواز ممنوع شد. همچنین بر اساس این مصوبه، تردد کلیه خودروهای کاربراتوری در مناطق کم آلاینده LEZ (طرح کاهش آلودگی هوا) در این کلانشهرها ممنوع شده است.

ابتدای اسفندماه امسال بود که خبر ممنوعیت خودروهای کاربراتوری از ابتدای سال 1401 اعلام شد، موضوعی که رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی پلیس راهنمایی و رانندگی کشور اجرای آن را در شرایط فعلی غیرمنطقی و بدون بررسی می داند.

1500 تاکسی کاربراتوری برای سال ممنوع شد 1401

وی تصریح کرد: در حال حاضر 12 میلیون موتورسیکلت در کشور داریم که حدود 10 میلیون و 500 هزار موتورسیکلت کاربراتوری است و همچنین 85 درصد موتورسواران برای امرار معاش از موتورسیکلت استفاده می کنند و موتورسیکلت اصلی این افراد است و کاربراتوری نیز هست. نه گفتن به تردد از سال 1401 یعنی چه؟این سوال برای ما هم روشن نیست و دولت باید به ما بفهماند که ممنوعیت تردد یعنی چه.موتورسیکلت را توقیف کنید و بخوابانید؟ پارکینگ؟خوبه؟دقیقا چی باید مشخص بشه؟

آیا می توان گفت درصد بالایی از وسایل نقلیه در کشورهای دیگر تردد نمی کنند؟

به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس بررسی نتایج فهرست آلایندگی شهر تهران که در سال 1400 منتشر شد، 21 درصد آلاینده های هوا متعلق به موتورسیکلت ها و 10 درصد آلودگی هوا ناشی از آلاینده های اکسید نیتروژن مربوط به تردد تاکسی ها است. علاوه بر این در حال حاضر حدود 10 میلیون خودروی فرسوده در کشور وجود دارد که سهم زیادی در انتشار آلاینده های هوا دارند. اما باید دید دولت علاوه بر اعلام ممنوعیت تردد و یا اعمال جریمه هایی که فشار مضاعفی بر مردم وارد می کند، چه برنامه ها و امکاناتی برای نوسازی این خودروها در نظر گرفته است.

سردار سید کمال هادیان فر، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور در گفت وگو با ای بی اس نیوز وی در واکنش به این سوال می گوید: در این مورد هم به دولت محترم و هم به طور مشخص به سازمان حفاظت محیط زیست نامه ای نوشته ایم که ابعاد مختلف این طرح باید مشخص شود. این در راستای ایجاد شرایط برای قانون هوای پاک از سوی دولت است.

هادیان فر با بیان اینکه مصوبات و پیشنهادات سازمان محیط زیست در این بند بررسی نشده است، می گوید: 35 درصد سواری های کشور فرسوده هستند که در مجموع این تعداد اتوبوسی است. حدود 60 درصد تاکسی ها نیز مشکل دارند و فرسوده هستند. کاربراتور هم هستند. پس نه گفتن به ترافیک به چه معناست؟ آیا در شرایط فعلی این امکان وجود دارد؟ ابعاد و جزئیات این مشکل را به ما نگفتند.

واکنش پلیس به ممنوعیت تردد خودروهای کاربراتوری از ابتدای سال 1401

نامه پلیس به دولت و محیط زیست در خصوص ممنوعیت تردد خودروهای کاربراتوری از سال 1401

به گزارش ای بی اس نیوز، هفتم اسفندماه سال جاری بود که خبر ممنوعیت تردد خودروهای کاربراتوری از ابتدای سال 1401 در سایت سازمان حفاظت محیط زیست منتشر شد که بر اساس آن اعلام شد «با تصویب هیئت وزیران، تاکسی و کاربراتوری تردد موتورسیکلت از ابتدای سال 1401 در هشت کلانشهر کشور شامل تهران، کرج، شیراز، اصفهان، مشهد، اراک، تبریز و اهواز ممنوع است.

ادامه مطلب

absnews

هادیانفر در پاسخ به این سوال که آیا جزئیات بیشتری از این طرح به پلیس داده شده است، گفت: به ما چیزی بیشتر گفته نشده و فکر می کنم در حال حاضر چنین طرحی در نظر گرفته نشده است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی پلیس راهنمایی و رانندگی کشور با اشاره به اینکه پلیس یکی از دستگاه های مهم در مبارزه با آلودگی هوا است، ادامه می دهد: اما برنامه ریزی ها باید منطقی باشد. بستگانی که چنین طرح هایی را تایید می کنند باید بررسی جامع و کامل تری انجام دهند. اگر بگویند پلیس آنها را می گیرد، یک شورش اجتماعی است. 10 میلیون و 500 هزار موتورسیکلت و اکثر تاکسی ها را ببریم و توقیف کنیم؟

خودروهای کاربراتوری از اوایل سال 1401 ممنوع شدند

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *