اخبار سیاسی روز

واکنش جمعی دفاتر بسیج دانشجویی به عدم اصلاح لایحه مالی و هزینه های نمایندگان

سازمان برنامه پیرو تبصره 4 لایحه بودجه 1401 از مجلس شورای اسلامی مجوز برگزاری مناقصه پروژه های نیمه تمام دولتی را در فرآیندی غیر شفاف می گیرد. با توجه به تأثیری که این پروژه‌ها می‌توانند بر ارائه خدمات عمومی داشته باشند و بار مالی ناشی از آن، از قانون‌گذاران انتظار می‌رود در قانون بودجه پیش‌بینی کافی داشته باشند که این فرآیند باید به‌صورت کاملاً شفاف انجام شود و مجلس بر این واگذاری نظارت خواهد کرد. روند. .لازم می داند.

در شرایط کنونی کشور که وجود ظالمانه ترین تحریم ها و همچنین بی تدبیری های داخلی سال های گذشته شرایط نابسامان اقتصادی را به همراه داشته است، هزینه یک تراشیدن بی دلیل بار مالی را بر دوش اقتصاد کشور دوچندان می کند.

به گزارش روز چهارشنبه ای بی اس نیوز، این نامه به امضای بسیج دانشجویی دانشگاه های صنعتی شریف، شهید مطهری، دانشگاه خوارزمی، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه امام صادق(ع)، دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه علوم و تحقیقات رسیده است. مذاهب اسلامی رسیدند: اکنون پس از 50 سال که کشور با کسری بودجه و تورم بودجه مواجه است، در لایحه بودجه 1401 دولت خبرهای امیدوارکننده ای از تغییرات ساختاری اعلام شد اما پس از جلسات کمیسیون تلفیق و بررسی. در مجلس شورای اسلامی شنیده شد که نه تنها ایرادات لایحه پیشنهادی دولت حل نشد، بلکه کمیسیون تلفیق نیز مانند سال های گذشته مهم ترین سند مالی کشورهای دارای سپرده های قدیمی نادرست را با تخفیف و ساختگی برگرداند. درآمد

افزایش تمرکز بر درآمدهای نفتی علیرغم تحریم ها:

سیاست دوگانه مجلس در مورد ارز ترجیحی:

در اینجا برخی از مهم ترین چالش های بودجه ارائه شده به مردم آمده است:

با توجه به پیش بینی های فروش نفت درج شده در بودجه، علاوه بر سیاست تامین مالی پروژه های عمرانی و پیشرانی کشور از محل پالایش نفت خام و فرآورده های آن با پیمانکاران فرعی و همچنین میزان تقاضای داخلی در پتروشیمی ها، به نظر می رسد در به طور کلی تامین نفت برای این موارد مستلزم تولید نفت خام متناسب با ظرفیت بالقوه کشور و حتی بیشتر از آن است که با توجه به شرایط اقتصادی کشور کمی دور از انتظار و غیر واقعی است.

امید است نمایندگان مردم که وظیفه سنگین پایه گذاری دولت ها به ویژه در مسائل اقتصادی را بر عهده دارند، با نگاهی دقیق به این تحولات، کشور را از بحران های اقتصادی آینده نجات دهند که مهم ترین دلیل آن است. چگونه برای صورتحساب مالی سالانه آماده شوید در سال آینده صرفه جو باشید. انشاالله موفق میشم

سال‌هاست که اقتصاددانان با افزایش استقلال مالی کشور از نفت موافقت کرده‌اند، اما متأسفانه در بودجه امسال نادیده گرفته شد. براساس لایحه پیشنهادی دولت برای سال آینده، قرار بود یک میلیون و 200 هزار بشکه نفت با میانگین قیمت 60 دلار در هر بشکه صادر شود، اما کمیسیون تلفیق این ارقام را 1.4 میلیون بشکه و میانگین قیمت 70 بشکه در روز تعیین کرد. دلار تغییر کرده و درآمد دولت از فروش نفت را 130 درصد افزایش داده و اقتصاد کشور را بیشتر به آن وابسته کرده است.

بی عدالتی در افزایش حقوق و مالیات کارکنان دولت:

از سوی دیگر، برخی از منابع درآمد قبوض مالی نقدینگی نیستند و فقط می توانند درآمد اسمی باشند. به عنوان مثال تامین منابع برای همسان سازی حقوق بازنشستگان (حدود 40 هزار میلیارد تومان) و منابع بنیاد شهید (حدود 20 هزار میلیارد تومان) از محل واگذاری سهام دولت در شرایط نامناسب فعلی بازار سرمایه تصمیم درستی نیست و نیاز به اصلاح دارد. .

یکی از بزرگ ترین و شدیدترین انتقاداتی که مجلس فعلی به دولت قبل وارد کرد، موضوع لغو ارز 4200 بود و مجلس همواره بر حذف این ارز تاکید داشته است. (همه مجلس فعلی این انتقاد را به دولت قبل نداشتند، برخی نماینده بودند نه همه) دولت با تغییر موضع نسبت به سال گذشته مخالفت کرد. اگرچه مجلس نسبت به پیامدهای حذف ارز ترجیحی و نحوه اجرای آن حساس است، اما در رویکرد فعلی مجلس شورای اسلامی، اراده جدی برای اصلاح سیاست ارزی ترجیحی وجود ندارد و صرفاً زمان تصمیم گیری است. به تعویق افتاده است. همچنین سیاست های دوگانه در تصمیم گیری و مقابله با دولت دوازدهم و سیزدهم این شبهه برخورد جناحی را در اذهان عمومی ایجاد کرده است که این رفتارهای سیاسی در خور شأن شورای اسلامی مجلس نیست.

در این نامه آمده است: بر اساس برآوردهای کارشناسی، در صورت تصویب تغییرات مصوب کمیسیون تلفیق در مجلس علنی، کشور با کسری بودجه عملیاتی 600 شاهدانه (حدود 100 هزار میلیارد تومان بیشتر از کسری عملیاتی لایحه پیشنهادی) مواجه خواهد شد. دولت) و کسری بودجه ساختاری بیش از 900 همات (حدود 200 همات بیشتر از کسری ساختاری لایحه پیشنهادی دولت) است. این موضوع نتیجه ای جز سخت شدن معیشت مردم و درگیر ساختن کشور در بحران های پی در پی ندارد.

در لایحه ای که برای رفع شکاف طبقاتی به مجلس پیشنهاد شد، دولت طرحی را برای افزایش تدریجی حقوق کارکنان دولت ارائه کرد که به ناعادلانه توسط کمیسیون تلفیق تغییر کرد. در پیشنهاد دولت، درصد افزایش حقوق در مقیاس‌های درآمدی بالاتر کمتر از مقیاس‌های درآمدی پایین‌تر بود. با این حال، کمیسیون مشترک رویکرد متفاوت و غیرمنصفانه ای را در پیش گرفت و تصمیم گرفت همه حقوق ها را به طور متوسط ​​10 درصد افزایش دهد. اما با وجود اعمال مالیات معکوس پله ها، درصد و مبلغ خالص افزایش حقوق پله های بالا به طور قابل توجهی بیشتر از پله های پایین خواهد بود. این تصمیم نه تنها آشکارا مغایر با عدالت است، بلکه بار مالی آن 10 هزار میلیارد تومان بیشتر از لایحه دولت است.

همچنین نمایندگان محترم مجلس باید از ریشه سیاست هایی مانند ارز 4200 آگاه باشند که نمونه هایی از این سیاست در گذشته نیز رخ داده است. اگر نمایندگان تنها متوجه حذف ارز دلخواه شوند و به فکر جلوگیری از ظهور مجدد آن نباشند، باید بیم آن داشت که در آینده ای نه چندان دور، با از دست دادن مجدد حجم عظیمی از منابع ارزی دولت، سلب ممتاز ارز موضوع جلسات نمایندگان خواهد بود. پردازش پرداخت‌های ارزی نباید صرفاً تحت تأثیر تحریم‌ها باشد. جایگزینی قراردادهای پولی دوجانبه برای رفع نیازهای اساسی و ضروری می تواند در این زمینه کمک کند.

مشارکت عمومی خصوصی

همچنین با نگاهی به ارقام مربوط به درآمدهای نفتی می توان حدس زد که کمیسیون مشترک با خوش بینی به این مناقشه در مورد مذاکرات در حال انجام نگاه می کند که نگرانی هایی را ایجاد می کند. اقتصاد ایران تجربه تلخ ۴۰ سال وابستگی به بودجه عمومی کشور برای نفت را داشته است. این روزها اقتصاددانان کمتری با این ادعا موافق هستند که درآمدهای نفتی بزرگترین مانع برای اصلاحات اقتصادی است. همان حرکت به سوی اصلاحات اقتصادی پایدار که فراگیر است، به دلیل کاهش قابل توجه درآمدهای نفتی نیز انجام شده است. لذا خواهشمندیم مسیر تحول اقتصادی را با اهداف سیاسی ربوده نکنید.

درآمد و هزینه های اضافی بسیار خوش بینانه:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *