واکنش تولیدکنندگان نفت به خروج آنگولا: ما به اوپک وفادار میمانیم
در پی تصمیم آنگولا برای خروج از اوپک، کشورهای عراق، نیجریه و جمهوری کنگو بر عضویت و تعهد خود به این گروه تاکید کردند.
به گزارش ای بی اس نیوز، برونو ژان ریچارد ایتوآ، وزیر هیدروکربن کنگو در بیانیهای اعلام کرد: ما بار دیگر بر حمایت قوی خود از وحدت و انسجام در اوپک و اوپک پلاس تاکید میکنیم. هر یک از اعضای این گروه، اعم از آفریقایی یا غیر آفریقایی، نقشی حیاتی در دستیابی به اهداف مشترک ما و حفظ تعادل بازار جهانی نفت ایفا می کنند.
آنگولا در پی اختلاف بر سر سهمیه تولید خود، پنجشنبه گذشته اعلام کرد که از اوپک خارج می شود و تعداد کشورهای عضو این گروه به 12 کشور کاهش یافت و تردیدهایی را در مورد انسجام اوپک ایجاد کرد. اوپک و متحدانش قصد دارند پس از کاهش 20 درصدی قیمت نفت در سه ماه گذشته، کاهش تولید بیشتری را در سه ماهه اول سال 2024 اعمال کنند.
سایر کشورهای عضو اوپک آخر هفته گذشته برای جلوگیری از گمانه زنی بیانیه های عمومی صادر کردند.
هاینکن لوکپوبیری، وزیر نفت نیجریه، در بیانیهای در شبکههای اجتماعی در داخل کشورمان اما در سراسر قاره گفت. ممکن است، ما تعامل داریم.
نیجریه نیز مانند آنگولا با رهبران اوپک بر سر سهمیه تولید سال 2024 خود اختلاف دارد، اما به نظر می رسد این موضوع در نشست 30 نوامبر این گروه حل شده است.
عراق که قرار است یکی از بزرگترین کاهش تولید گروه را در ماه آینده برای رسیدن به سهمیه جدید خود انجام دهد، بر ادامه حمایت خود تاکید کرد. عاصم جهاد، سخنگوی وزارت نفت عراق به خبرگزاری این کشور گفت: اوپک در تلاش است تا به بالاترین میزان تعادل بین عرضه و تقاضا دست یابد تا ثبات بازار جهانی نفت را تضمین کند و این تلاش به سطح خوبی منجر خواهد شد. درآمد خزانه داری فدرال عراق».
بر اساس گزارش بلومبرگ، آنگولا پس از 16 سال عضویت اوپک را ترک کرد، زیرا هدف تولید کمتری را که رهبران این گروه برای نشان دادن ظرفیت تولید پایین این کشور تعیین کرده بودند، نپذیرفت. بسیاری دیگر از اعضای اوپک نتوانستهاند به محدودیتهای عرضه بپیوندند، زیرا قبلاً به دلیل سرمایهگذاری ناکافی، بیثباتی سیاسی و خرابکاری، بیشتر تولید خود را از دست دادهاند.
انتهای پیام