شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

واکنش آمریکا به “باز کردن کانال های ارتباطی خود با ایران”

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی به سوالات پیرامون موضوع ایران در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و به اظهارات رسمی ایران در مورد باز کردن کانال‌های دیپلماتیک در حوزه هسته‌ای پاسخ داد. احیاء برجام

به گزارش ای بی اس نیوز، «متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشستی خبری که جزئیات آن در سایت وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شد، در پاسخ به سوالی درباره اظهارات «رافائل» گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در نشست دیروز شورای حکام. در مورد ایران، آژانس پرسید که آیا ایالات متحده فکر نمی کند زمان اتخاذ اقدامات تنبیهی علیه ایران یا گزارش مستقیم آن به سازمان ملل فرا رسیده است؟ ما برنامه هسته ای ایران از جمله نشست شورای حکام را داریم. هیچ اقدامی وجود ندارد که بخواهم از قبل درباره آن چیزی بگویم، اما ما کاملاً از مدیرکل آژانس حمایت می کنیم و معتقدیم که ایران باید بدون تاخیر بیشتر به تعهدات پادمانی خود عمل کند.

اظهارات میلر پس از آن بیان می شود که گروسی روز دوشنبه در بخشی از بیانیه افتتاحیه خود درباره برنامه هسته ای ایران گفت: «ذخایر اورانیوم غنی شده ایران همچنان در حال افزایش است، اگرچه سطح اورانیوم غنی شده بالای 60 درصد اندکی کاهش یافته است.

مدیرکل آژانس درباره مسائل پادمانی در همکاری ایران با آژانس نیز گفت: در حل باقیمانده مسائل پادمانی پیشرفتی حاصل نشده است. ایران در ارائه توضیحات فنی معتبر به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره وجود ذرات اورانیوم مصنوعی در ورامین و تورقوزآباد کوتاهی کرده است و آژانس را از مکان (یا مکان‌های) مواد هسته‌ای یا تجهیزات آلوده (توسط مواد هسته‌ای) مطلع نکرده است.

میلر در پاسخ به سوالی مبنی بر اظهارات ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در خصوص توافق هسته ای (برجام) و باز شدن مجاری رایزنی دیپلماتیک به منظور راه اندازی مجدد این توافق، ادامه داد: دولت آمریکا در سال 2018 عقب‌نشینی کرد و تلاش‌ها از سال 2021 برای احیای آن هیچ نتیجه‌ای نداشت، گفت: زمانی که برقراری رابطه با ایران مطابق با منافع ما باشد، ما این ظرفیت را داریم، اما توضیح بیشتری درباره این رابطه نمی‌دهم.

واکنش میلر به این اظهارات کنعانی است که گفته است «کانال های دیپلماتیک بین طرف های مذاکره از جمله ایران و آمریکا با میانجیگری فعال است». چارچوب های دیپلماتیک در این زمینه وجود دارد و هیچ تغییری در آن صورت نگرفته است. ما پای میز مذاکره بوده و هستیم و در صورت وجود حسن نیت از سوی طرف های دیگر، همچنان امکان به نتیجه رسیدن مذاکرات و بازگرداندن همه طرف ها به برجام وجود دارد.

مذاکرات وین برای احیای توافق هسته ای پس از روی کار آمدن دولت بایدن در آمریکا در مارس 2021 به طور غیرمستقیم بین ایران و آمریکا و با حضور سایر شرکای توافق در وین آغاز شد.

اما علیرغم پیشرفت‌های حاصل شده، طرف‌های غربی مسائل خارج از برجام، از جمله امور داخلی ایران و موارد ادعایی نقض حقوق بشر و همچنین کمک نظامی ایران به روسیه برای جنگ در اوکراین را مطرح کرده‌اند، ادعایی که تهران و مسکو آن را رد کردند. مذاکرات در بن بست

با این وجود، ایران بارها تاکید کرده است که اگر طرف های غربی حسن نیت و اراده سیاسی مورد نیاز را از خود نشان دهند، آماده است تا یک “توافق خوب” را در وین برای لغو همه تحریم ها که در راستای منافع ملی ایران است، نهایی کند.

انتهای پیام

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *