سالم خبر: واکسن آنفلوآنزا، زمان طلایی تزریق آن با اثربخشی بالا، از اواسط شهریور آغاز می شود، در روزهای اول توزیع اندک آن خیلی زود به پایان رسید و در داروخانه های کشور نایاب شد.
علیرغم اظهارات آل محمدی رئیس سازمان غذا و دارو که مدتی پیش از فراوانی واکسن آنفلوآنزای خارجی و داخلی در داروخانه های سراسر کشور خبر داده بود، این واکسن به گفته داروسازان به صورت بسیار محدود توزیع شده است. و فرار کرد خیلی سریع بیرون.
داروخانه هایی که قول توزیع واکسن آنفلوآنزا را به متقاضیان پس از دور اول توزیع داده بودند، اکنون آب پاکی را روی دستان خود ریخته و اعلام کرده اند که واکسن آنفولانزا چه خارجی و چه داخلی در داروخانه ها توزیع نمی شود و تکمیل شده است.
با تکمیل واکسن آنفلوآنزا در داروخانهها، به نظر میرسد افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای و گروههای حساس که جزو نیازمندان به این واکسن هستند، با چالشهایی مواجه شده و از دسترسی به این واکسن محروم شدهاند.
در همین حال، هیچ یک از مقامات سازمان غذا و دارو در مورد ارسال مجدد و توزیع مجدد این واکسن اظهار نظری نکرده اند.
به گفته محمدی رئیس سازمان غذا و دارو، امسال در مجموع 2 میلیون و 100 هزار دوز واکسن آنفلوآنزای چهار ظرفیتی هلندی و فرانسوی مجاز به واردات شد که بیش از یک میلیون و 800 هزار دوز بود. این واکسن در داروخانههای سراسر کشور توزیع شد، در حالی که شرکت تولیدکننده داخلی حدود 195000 دوز از واکسن را به گروههای در معرض خطر تحویل داد. همچنین حدود 250 هزار دوز واکسن خارجی برای استفاده گروه های در معرض خطر تحویل معاونت بهداشتی وزارت بهداشت شد.
وی افزود: قرار است حداقل 200 هزار دوز دیگر از واکسن تولید داخل برای توزیع در داروخانه ها در اختیار شرکت های توزیع قرار گیرد و منتظر تحویل این تعداد توسط تولیدکننده داخلی هستیم.
با وجود اینکه یکی دو هفته از تمام شدن واکسن آنفلوآنزا در داروخانه ها می گذرد، هنوز خبری از توزیع واکسن های خارجی و داخلی نیست، اما این واکسن در بازار آزاد با قیمت 750 هزار تومان به بالا به فروش می رسد.
محمود هادیبور در گفت و گو با خبرنگار سالم خبر اظهار داشت: ما هرگز واکسن آنفولانزا را در کشور توزیع نکرده ایم و نخواهیم کرد. واکسن آنفولانزا بر اساس نیاز یا تقاضا مصرف کننده دارد. بر اساس پروتکل ها باید بر اساس نیاز افراد بالای 65 سال، کودکان 6 ماه تا 5 سال، کادر بهداشتی و درمانی و افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای مانند دیابت، قلبی عروقی، ریوی، بیماران کلیوی، بیماران باشد. با توجه به نقص در سیستم ایمنی، افراد مبتلا به سرطان و زنان باردار، واکسن آنفولانزا باید به مقدار کافی وارد شود که هرگز بر اساس الزامات واردات انجام نشد، زیرا ما الزامات را به درستی تعریف نکردیم.
وی افزود: تعداد مشخصی واکسن آنفلوآنزا وارد و در داروخانه ها توزیع شد و به سرعت تاریخ مصرف آن تمام شد.
داروخانه ها نمی توانند بین نیازمندان و کسانی که نیاز ندارند تشخیص دهند و واکسن ها بر اساس درخواست مردم فروخته و فروخته می شود که گاهاً تحریک می شود و کسانی که در دریافت واکسن آنفلوآنزا اولویت دارند از تهیه آن محروم می شوند. .
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17476/%D9%88%D8%A7%DA%A9%D8%B3%D9%86-%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D8%A8-%D8%A2%D9%86%D9%81%D9%84%D9%88%D8%A2%D9%86%D8%B2%D8%A7-750-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%AA%D9%88%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز