سالم الخبر: رئیس سازمان غذا و داروی کشور گفت: محموله های بزرگ وارفارین در مراکز توزیع دارو و داروخانه ها توزیع شده است و بیماران نگران تهیه داروهای خود نیستند.
سید حیدر محمدی همچنین افزود: بیماران می توانند وارفارین را از نزدیکترین داروخانه از طریق سامانه 190، اپلیکیشن تیتک و یا درگاه اینترنتی مربوطه خریداری کنند.
وی بیان کرد: در سال گذشته با هماهنگی و رایزنی با مدیران عامل شرکت های بین المللی، هماهنگی های گسترده ای به منظور تسهیل در تامین داروهای بیماران با نیازهای ویژه از جمله برخی فاکتورهای خونی، داروهای شیمی درمانی، داروهای پیوند اعضا، انسولین قلمی، و داروهای مولتیپل اسکلروزیس
وی افزود: برای رفع کمبود کالاهایی مانند کتامین، پروپوفول، IVIG، سرم و آنچه در گمرکات کشور باقی مانده بود، هماهنگی های لازم با این نهاد صورت گرفت و مراحل ترخیص سریعتر به پایان رسید.
رئیس سازمان غذا و داروی کشور درباره
وی ادامه داد: عرضه داروی وارفارین در کشور: به بیماران قلبی این اطمینان را می دهیم که با توجه به واردات مقدار مناسب وارفارین و توزیع چندگانه آن طی دو ماه و نیم گذشته و تولید داخلی این دارو، مطمئنا وجود نخواهد داشت. مقدار وارفارین را در ماه های آینده محدود کنید و بیماران نگران دریافت داروهای خود نباشند.
آل محمدی تصریح کرد: در روزهای اخیر محموله های بزرگ وارفارین در مراکز توزیع دارو و داروخانه ها توزیع شده است، بنابراین انبار خوبی از این دارو وجود دارد و با برنامه سازمان غذا و دارو در سراسر کشور، ذخیره خوبی از این دارو وجود دارد. این دارو در داروخانه های منتخب
وی با بیان اینکه اولین شرکت داخلی سازنده داروی وارفارین در روزهای آینده حجم زیادی از این دارو را در بازارها توزیع خواهد کرد، افزود: مردم می توانند از سامانه 190، اپلیکیشن TTAC و یا پورتال mobile.ttac.ir استفاده کنند. با وارد کردن نام داروی وارفارین از نزدیکترین مکان.
آماده سازی داروخانه.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تایید اینکه وارفارین دارویی خاص است و تولید آن به دلیل وجود پنجره درمانی محدود نیازمند شرایط خاصی است که یکی از تولیدکنندگان داخلی موفق به تولید آن شد، خاطرنشان کرد: بدون هیچ گونه آماده سازی مقدار وارفارین مورد نیاز شما تا تاریخ انقضای آن را در خانه مشاهده نکنید.
آل محمدی در خصوص مقادیر عددی داروهای عرضه شده در کشور افزود: در سال 1402 هجری شمسی 2 میلیارد و 209 میلیون داروی متفورمین تولید شد که هزینه این دارو علاوه بر سرماخوردگی بزرگسالان و آسپرین، حدود 1800 میلیارد تومان بوده است. ، از نظر عددی در جایگاه دوم و سوم قرار گرفت.
وی تاکید کرد: سرم کلرید سدیم تزریقی رتبه اول مصرف را به خود اختصاص داد و هزینه آن در سال 1402 هجری شمسی در مجموع بالغ بر 3 هزار و 500 میلیارد تومان و رتبه نخست هزینه های ریالی در سال گذشته مربوط به کلرید سدیم بود.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16810/%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%DB%8C-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%81%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%AD%D8%AC%D9%85-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%A7-%D8%AA%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B9
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز