سایر موضوعات

واردات پنبه در برنامه هفتم بر اساس تقاضا خواهد بود

ای بی اس نیوز/ خراسان رضوی رئیس طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی گفت: در برنامه هفتم به دنبال تصویب برای واردات پنبه و تنها در حد نیاز اعلام شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی هستیم.

ابراهیم هزارجریبی در مراسم روز کشت پنبه که در تعاونی مقایسه ارقام پنبه مزرعه 4 هکتاری این طرح در شهرستان میان جلگه برگزار شد، اهمیت کیفیت محصولات پنبه داخلی و نقش آن در جلوگیری از واردات پنبه از خارج از کشور را مورد تاکید قرار داد.

وی افزود: کشاورزان محصول بدون پنبه را به پالایشگاه ها و در نهایت به کارخانه های نساجی تحویل دهند تا بسته به اولویت ابتدا محصول نهایی از کشاورز خریداری و در صورت کمبود وارد شود.

رئیس طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی پنبه را یکی از پنج محصول اصلی کشور دانست و گفت: بازار پنبه رقابتی است و به جای افزایش قیمت باید به دنبال افزایش تولید در واحد سطح باشیم. و کاهش هزینه ها.

وی با اعلام آمادگی برای اعطای تسهیلات برای خرید کمباین پنبه یادآور شد: در برنامه هفتم به دنبال تایید واردات پنبه تنها در حد الزامات اعلام شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی و تبصره واردات پنبه هستیم. فقط در ترم اول مجاز است.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور در جمع مسئولان و کشاورزان گفت: کشاورزان از نظر ارزش اقتصادی و اشتغال، پنبه را طلای سفید می دانند.

علی مبارکی افزود: سطح زیر کشت طلای سفید در شهرستان حدود چهار هزار و 460 هکتار است که نسبت به سال گذشته حدود 8 درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: میانگین تولید پنبه در سال های اخیر در ارقام اصلاح شده حدود 3 تن و در ارقام بومی حدود 2 تن و 400 کیلوگرم بوده که متأسفانه به دلیل قطعی برق چاه های کشاورزی و تنش خشکی باعث این تولید شد. برداشت سال گذشته این میزان کاهش به سفارش به 2 تن و 400 کیلوگرم و یک تن و 700 کیلوگرم کاهش یافت.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور در ادامه از اجرای برنامه آموزشی ویژه محصولات کشاورزی در این شهرستان خبر داد و گفت: آمادگی داریم با همکاری کشاورزان پیشرو منطقه و با حضور محققان برنامه آموزشی صفر تا 100 برای این محصول برنامه ریزی کنیم. .

مبارکی گفت: برای حمایت از جایگاه کشاورزی و بهره برداران آن، اتاق شرکت های کشاورزی شهرستان نیشابور را راه اندازی و فعال کردیم که نیازمند مشارکت همه بهره برداران حوزه کشاورزی است.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور طرح پیشنهادی برای هر منبع آبی توسط کارشناس کشاورزی را برای رفع مشکلات تولید و ایجاد اشتغال بسیار ضروری دانست و گفت: با توجه به شکست پیش بینی های بارش بیش از 40 درصد کاهش داریم. امیدواریم نسبت به سال گذشته این طرح در کمیته برنامه ریزی سازمان با هدف برنامه ریزی دقیق و افزایش بهره وری هر منبع در آب با توجه به پتانسیل آن مورد بررسی قرار گیرد.

در ادامه این مراسم در کنار آموزش و پرسش و پاسخ مدیران و کشاورزان از مزرعه 4 هکتاری طرح مقایسه ارقام تعاونی با 12 رقم اصلاح شده بازدید شد.

شهرستان میان جلگاه با 2890 کیلومتر مربع وسعت قبلاً یکی از بخشهای شهرستان نیشابور بوده و طبق سرشماری سال 1394 این منطقه 39288 نفر جمعیت داشته است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا