اخبار اقتصادی روز

واردات نیم دلاری باعث افزایش قیمت خودرو در بازار شد!

این موضوع در گفتگو با آنا مطرح شد.

واردات نیم دلاری باعث افزایش قیمت خودرو در بازار شد!

یکی از اعضای دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت گفت: اگر خودرویی با قیمت نیم دلار وارد شود، یارانه به چه کسی تعلق می گیرد تا شخص دیگری خودروی خارجی را سوار کند؟ با واردات خودروهای نو و کارکرده، کمبود منابع ارزی به وجود می آید و قیمت ها به جای کاهش، افزایش می یابد.

امیرحسین کاکایی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، گفت: مشکل اصلی ما قیمت فعلی خودرو نیست. شاید بتوانیم با صرف منابع ارزی خودرو وارد کنیم تا قیمت ها متعادل شود. اما اگر با صرف این منابع قیمت پول افزایش پیدا کند، ارزش واردات ما چقدر است! همه می دانیم که با افزایش قیمت ارز نه تنها قیمت خودرو بلکه قیمت تمام کالاهای ضروری و غیر ضروری نیز افزایش می یابد.

این کارشناس صنعت خودرو ادامه می دهد: قیمت خودرو در حال حاضر در مقایسه با شرایط کل اقتصاد از اهمیت کمتری برخوردار است. ما به افراط عادت کرده ایم. یعنی از یک سو به دنبال خودروهای برقی هستیم که در شرایط کنونی راه حلی لوکس محسوب می شوند و از سوی دیگر به دنبال خودروهای دست دوم برای حل مشکل بازار خودرو هستیم. این سیاست های عجیب اقتصادی باید متوقف شود.

مشکل اصلی کشور چیست؟

یکی از اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت تاکید کرد: مشکل فعلی کشور خودرو نیست. وقتی می گویید مشکل گرانی خودرو حل نشده، این سوال پیش می آید که آیا مشکل گرانی گوشت، مسکن و هزینه تحصیل حل شده است؟ همه این مشکلات به زمان کاهش ارزش ریال برمی گردد و این مشکل اصلی کشور ماست.

این استاد دانشگاه گفت: هر فعالیت اقتصادی انجام شده باید به گونه ای مورد توجه قرار گیرد که تاثیر آن بر کل اقتصاد باشد. اگر ارز کافی داشته باشیم می توانیم همه چیز را وارد کنیم نه خودرو.

واردات خودرو

مشکلی به نام پول چند نرخی

کاکایی گفت: مشکل دیگری که با آن مواجه هستیم، ارز چند نرخی است. دولت مردان نیز قیمت ارز در بازار آزاد را تکذیب می کند، اما به هر حال این مسائل بر معاملات اقتصادی تاثیر می گذارد. اگر خودرو به قیمت نیم دلار وارد شود، یارانه از جیب چه کسی پرداخت شده است تا شخص دیگری بتواند خودروی خارجی سوار شود؟

وی ادامه داد: مشکل ما این است که در صنعت خودرو ضعیف عمل می کنیم و به جای راه حلی برای افزایش کیفیت خودروهای داخلی، مردم را به جایی رسانده ایم که از خودروی وارداتی به جای خودروی ملی انتظار داشته باشند. خودرو که در جای دیگر قراضه محسوب می شود، خواهد بود.

مرجع بیهوده خارج از کشور در خصوص اتوبوس های شهری

این کارشناس صنعت خودرو اعلام کرد: خرابی سیستم حمل و نقل عمومی ما بدون شک بخشی از این رویکرد ساده انگارانه به موضوع خودرو است. اما عجیب تر اینکه در شرایطی که یکی از خودروسازان داخلی ما توانایی تولید اتوبوس های شهری را دارد، مسئولان به واردات اتوبوس روی آورده اند.

یک استاد دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت گفت: شهرداری ها مدت ها به دلیل نداشتن بودجه کافی از خودروسازان اتوبوس جدید خریداری نمی کردند. اما به محض رسیدن سفارش، این خط تولید دوباره فعال شد. حال باید بپذیریم که برای به دست آوردن نتیجه تولید به روز در این خط تولید مدتی زمان لازم است.

کاکایی گفت: چین به عنوان یک ابرقدرت اقتصادی طبیعی است که با وعده تحویل چند ماهه و ارائه پیشنهادات وسوسه انگیز نیازهای ما را تحریک کند، اما اگر روابط خوبی با این کشور داشته باشیم می توانیم از این فناوری برای سرعت بخشیدن به تولید و به روز رسانی استفاده کنیم. خط تولید کشور خودمان را بیاوریم نه اتوبوس آماده ای که فقط ارز داشته باشد و باعث وابستگی فنی ما شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا