ارسلان قاسمی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: طبق آمار در سال های گذشته حداکثر 100 تا 150 هزار تن گوشت به منظور صنعت گوشت و پرمصرف وارد می شد.
به گفته وی، طی سال های 1401 و 1402 به دلایل متعددی از جمله خشکسالی یا کمبود شدید نهاده های دامی و نگرانی از وضعیت معیشتی بادیه نشینان، دامداران به دلیل کمبود سرمایه در گردش مجبور به کشتار دام های مولد شدند که در وضعیت فعلی را باید با جایگزینی و احیای گله های مولد مقایسه کرد.
قاسمی تصریح کرد: با واردات 100 تا 200 هزار تنی گوشت نمی توان بازار را کنترل و تنظیم کرد چرا که پرور راه حل افزایش تولید گوشت قرمز و رسیدن به خودکفایی است.
رئیس سازمان کشاورزی اتاق تعاون ادامه داد: طبق آمار قبل از ذبح دام مولد سالانه بین 850 تا 900 هزار تن گوشت قرمز از دام سبک و سنگین، گاومیش و شتر تولید می کردیم که بر اساس آمار مرکز آمار و در شرایط عادی سرانه مصرف 11 کیلوگرم بوده و اکنون حداکثر سرانه مصرف 6 کیلوگرم اعلام شده است که اعم از ساکنان کشور و اتباع خارجی به 600 هزار تن گوشت قرمز نیاز دارد.
وی بیان کرد: بر اساس آمار مرکز آمار در گذشته 120 میلیون واحد داشتیم اما در حال حاضر به حدود 60 میلیون واحد رسیده است زیرا با از دست رفتن دام مولد تولید کاهش یافته و اکنون با واردات دام مولد و حمایت برای تولید داخلی، امکان افزایش ثروت دام در کشور و رفع نیازهای محلی، موانعی وجود دارد.