به گزارش خبرنگار ایلنا، عباس علی آبادی وزیر حفظ حریم خصوصی کشور عصر امروز در حاشیه پنجمین نمایشگاه خودروی تهران در محل نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: کشور ما شرایط خاصی را پشت سر می گذارد و امیدوارم تلاش های ما در وزارت حفاظت از حریم خصوصی به این امر دست خواهد یافت. زمان پربار بودن فرا رسیده است.
وی افزود: در اجرای سیاست ها از جمله واردات خودروهای برقی باید مقررات را رعایت کنیم. سیاست ما در صنعت خودرو ارتقای کیفیت، ایرانی سازی، ایجاد اشتغال و کاهش آلایندگی است.
وزیر صامت ادامه داد: تاکنون مشکلی وجود ندارد و همه در این موارد اتفاق نظر دارند. اما در مورد نحوه اجرای این سیاست ها اختلاف نظر وجود دارد و وزارت امنیت تلاش می کند تا با در نظر گرفتن توان مالی و محدودیت های ارزی کشور بهترین تصمیم را در این زمینه اتخاذ کند.
علی آبادی تصریح کرد: خودروهای برقی باید از امتیازات کافی برخوردار باشند تا مردم به خرید آن ترغیب شوند که یکی از اقدامات وزارت حراست در این زمینه اعمال عوارض گمرکی یک درصدی برای واردات این نوع خودرو بود در واقع دولت با این کار حق خود را تضییع کرد.
وزیر صامت در پاسخ به سوالی مبنی بر تامین زیرساخت های لازم برای برقی شدن خودروها، تصریح کرد: سال ها در سمت های مختلف در صنایع مرتبط با برق کار کرده ام و در این زمینه به خوبی آشنا هستم و در حال حاضر نیروگاه های کشور فعالیت می کنند. توان تولید 92 هزار وات برق را داریم که در ساعات شبانه روز در مدار تولید نیست تا بتوانیم در مواقعی که مصرف برق به اوج نمی رسد، خودروها را شارژ کنیم و به تدریج پس از اتمام برق رسانی، نیروگاه ساخته می شود و زیرساخت ها فراهم می شود.
وی افزود: برقی شدن تهران و شهرهای بزرگ اولویت ما است و با استفاده از این خودروها به دنبال کاهش آلودگی هستیم. تاکنون 15 ایستگاه شارژ در تهران راه اندازی کرده ایم و در تلاش هستیم این جایگاه ها را در همه شهرستان ها راه اندازی کنیم. علاوه بر این خودروهای حرارتی به دلیل افزایش گرمایش گزینه مناسبی نیستند و برای شهرهای بزرگ گزینه مناسبی نیستند. امروزه اتوبوس های غیربرقی در ازبکستان وجود ندارد که نشان دهنده نیاز به برقی شدن کشور است، اما برخی از روی ناآگاهی یا تعصب با این موضوع مخالفت می کنند. در حالی که برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و کاهش مصرف بنزین، باید به سمت خودروهای هوشمند و پس از خودروهای برقی به سمت خودروهای هوشمند و انواع تکنولوژیک تر خودروها برویم.
وی در ادامه تعداد خودروهای کشور را 22 میلیون خودرو عنوان کرد و درباره خصوصی سازی خودروسازان بزرگ کشور گفت: وزارت حراست بخشی از دولت و زیرمجموعه رهبری و دولت است. من شخصا معتقد به تغییر مالکیت به سمت حاکمیت هستم و از این نظر موافق خصوصی سازی خودروسازان بزرگ هستم.
وزیر صامت همچنین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت فعلی واردات خودرو گفت: اکنون واردات خودرو آزاد است البته محدودیت هایی وجود دارد اما با وجود همه مشکلات روند رو به جلو است.
وی افزود: تاکنون بیش از 30 هزار سفارش خودروهای وارداتی ثبت شده و تعدادی از متقاضیان خودروهای خود را تحویل گرفته اند. واردات خودروهای فرسوده از مناطق آزاد به زودی اعلام می شود و اولویت با کسانی است که در آنجا ثبت نام کرده اند. اما از آنجایی که خودرو به یک کالای سرمایه ای تبدیل شده است، هر چقدر هم که عرضه شود، کافی به نظر نمی رسد.
علی آبادی در پایان گفت: کشور در شرایط محدودیت منابع ارزی قرار دارد، با این حال از نظر ارزی در وضعیت خوبی قرار داریم.
رکنا نیوز