دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

واردات ترکیه از روسیه دو برابر شد!


اتاق بازرگانی ایران در تازه ترین گزارش خود به تحلیل آخرین تحولات اقتصاد جهانی پرداخته و در میان اخبار، افزایش دو برابری واردات ترکیه از روسیه با وجود تحریم ها بیشترین بازخوردها را داشته است.

به گزارش ای بی اس نیوز، علیرغم تحریم های غرب علیه روسیه، دولت ترکیه واردات خود از روسیه را در سال 2022 به طور جدی افزایش داده است و احتمالاً بخش قابل توجهی از آن به واردات نفت ختم خواهد شد.

با وجود تحریم های متعدد، ترکیه در سال 2022 تجارت خود با روسیه را تقریباً دو برابر سال قبل افزایش داده است و عمده این افزایش به واردات نفت ارزان از روسیه مربوط می شود. همچنین این کشور مذاکرات خود را با مکزیک به منظور پیشبرد قرارداد تجارت آزاد از سر گرفته است تا در ادامه توافقنامه سطح بالای منعقده بین دو کشور در سال 2013 باشد و از گسترش روابط تجاری دو طرف اطمینان حاصل کند.

در تحولات منطقه، ترکیه بار دیگر با سفر به کشور رقیب خود، امارات متحده عربی و تلاش برای بازگرداندن روابط به حالت عادی و ایجاد صلح، خبرساز شده است. همچنین ترکیه با حذف تعرفه های موجود بر محصولات کشاورزی از ازبکستان، زمینه توسعه همکاری های صنعتی با این کشور را نیز فراهم کرده است. ازبکستان نیز از سوی پاکستان دعوت شده است تا به دنبال فرصت های سرمایه گذاری در خودروسازی، فناوری اطلاعات و مواد معدنی طبیعی باشد. کاهش شدید و چشمگیر ذخایر ارزی پاکستان این کشور را بر آن داشت تا برای غلبه بر این بحران از چین وام بگیرد.

عربستان سعودی در ادامه تحولات توسعه خود در اکتبر 2022 استراتژی توسعه صنعتی ملی جدیدی را با هدف دستیابی به اقتصاد صنعتی پیشنهاد کرد و با هدف ارتقای شاخص اتصال شبکه ناوبری دریایی با خدمات حمل و نقل بین المللی و خطوط کشتیرانی، راه اندازی جدید راه اندازی کرد. خدمات دریایی، کرد، که بندر ملک عبدالعزیز را به هند و عراق متصل می کند و عربستان سعودی را در مرکز اتصال سه قاره قرار می دهد. علاوه بر این، در تلاش برای افزایش بومی سازی فناوری برای صنایع پیشرفته، کارخانه اسفنج تیتانیوم را در شهر جزان تأسیس کرده است.

از سوی دیگر، بر اساس گزارش اخیر بانک توسعه اوراسیا، در سال 2022، سرمایه گذاری متقابل کشورهای مشترک المنافع با چین، ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس افزایش می یابد که نشان دهنده توسعه سرمایه گذاری و روابط تجاری و اقتصادی است. همکاری بین آسیای مرکزی و شرقی و کشورهای حوزه خلیج فارس. بر اساس این گزارش، روسیه همچنان سرمایه‌گذار اصلی در منطقه است و پس از آن قزاقستان و آذربایجان قرار دارند. خبر رشد فراتر از انتظار امارات نیز از جمله مهمترین داده های جدید است، در شرایطی که پیش بینی خوبی برای اقتصاد شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس در سال جاری وجود ندارد.

آمریکا همچنین سرمایه گذاری قابل توجهی در زمینه انرژی های تجدیدپذیر انجام داده است. در حوزه تحولات جهانی، تصویب 369 میلیارد دلار اعتبار برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر و فناوری های پاک از سوی آمریکا، در شرایط شکل گیری جنگ یارانه ای و ایجاد اختلال، دغدغه اروپا و ژاپن شده است. از صنایع دیگر کشورها به دنبال انتقاد از عملکرد بایدن، مقامات این کشورها واشنگتن را به تبعیض علیه شرکت های اروپایی و ژاپنی و نقض قوانین تجارت جهانی تحت نظارت سازمان تجارت جهانی متهم کردند.

از سوی دیگر، به نظر می رسد دونالد ترامپ که شانس زیادی برای انتخابات 2024 این کشور دارد، وعده داده است که در صورت پیروزی، ضمن تغییر رویکرد در سیاست های کلان این کشور، دست چین را از این کشور کوتاه کند. بازار آمریکا و با افزایش تعرفه های مرتبط با این کشور، تامین مالی ساخت آمریکا را تضمین کند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *