سایر موضوعات

واردات انرژی اتحادیه اروپا از روسیه کاهش یافت

داده های جدید اداره آمار اتحادیه اروپا (یورواستات) نشان می دهد که واردات نفت و گاز روسیه از اتحادیه اروپا در سه ماهه دوم سال جاری کاهش یافته است.

به گزارش ای بی اس نیوز، آمارهای یورواستات نشان می دهد که تحریم های اتحادیه اروپا در واکنش به جنگ روسیه در اوکراین تاثیر قابل توجهی بر تجارت محصولات انرژی داشته است.

واردات نفت اتحادیه اروپا از روسیه در مقایسه با میانگین ماهانه 8.7 میلیون تن در سه ماهه دوم سال 2022، 82 درصد کاهش یافت و در سه ماهه دوم سال جاری به 1.6 میلیون تن رسید. بنابراین، سهم روسیه در واردات ماهانه نفت اتحادیه اروپا از 21.6 درصد در سه ماهه دوم سال 2022 به 4 درصد در سه ماهه دوم سال جاری کاهش یافت.

در همین مدت، اتحادیه اروپا واردات گاز طبیعی خود را به نصف کاهش داد و از میانگین ماهانه 5.1 میلیون تن به 2.5 میلیون تن رسید.

از زمان آغاز حمله نظامی روسیه، اتحادیه اروپا تنوع بخشیدن به سبد انرژی خود را از طریق سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر و عقد قراردادهای خرید با سایر کشورها در نظر گرفته است. این بلوک 300 میلیارد یورو برای حمایت از کشورهای عضو بودجه در نظر گرفته است.

اما حتی اگر برخی از محصولات انرژی روسیه، به ویژه زغال سنگ و نفت، تحریم شده اند، گاز هرگز مشمول محدودیت های رسمی به دلیل وابستگی شدید برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نشده است. اتحادیه اروپا در مورد واردات گاز روسیه از طریق خطوط لوله.

علیرغم موفقیت این اتحادیه در کاهش واردات گاز از خط لوله، گزارش اخیر Global Witness نشان می دهد که اتحادیه اروپا اتکای خود را به گاز طبیعی مایع روسیه (LNG) افزایش داده است.

واردات LNG از روسیه در هفت ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال 2021 که هنوز جنگ در اوکراین آغاز نشده بود، 39.5 درصد افزایش یافت و بلژیک، فرانسه و اسپانیا جزو پنج مشتری بزرگ هستند. LNG روسیه در جهان یافت می شود.

مدیر اجرایی اتحادیه اروپا اصرار دارد که LNG تنها بخش کوچکی از کل انرژی اتحادیه اروپا را نشان می دهد، اما داده های یورواستات تأیید می کند که روسیه با سهم 12.4 درصدی، پس از ایالات متحده با 46.4 درصد، دومین شریک تجاری اتحادیه اروپا برای LNG است. قرار دادن

تامین کنندگان جهانی جدید اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا برای کاهش وابستگی خود به انرژی روسیه، قراردادهای تجاری جدیدی با سایر کشورهای غنی از نفت و گاز منعقد کرده است.

روسیه در حال حاضر دوازدهمین صادرکننده بزرگ نفت به اتحادیه اروپا است که تامین کنندگان اصلی آن نروژ (13.7%)، ایالات متحده (13.6%)، قزاقستان (10.2%) و عربستان سعودی (9%) هستند. روغن برای این بلوک لیبی همچنین سهم خود را افزایش داده تا به یک شریک مهم تبدیل شود و 8.1 درصد از واردات نفت اتحادیه اروپا را به خود اختصاص داده است.

از نظر گاز طبیعی، واردات اتحادیه اروپا از الجزایر در سه ماهه دوم سال 2023 نسبت به مدت مشابه سال گذشته 9.3 درصد افزایش یافته است. واردات از نروژ نیز 6.2 درصد افزایش یافت و این کشور با سهم 44.3 درصدی بزرگترین تامین کننده گاز طبیعی اتحادیه اروپا است.

انتخاب شرکای تجاری انرژی اتحادیه اروپا هفته گذشته پس از آن که آذربایجان عملیات ضد تروریسم را در منطقه قره باغ کوهستانی آغاز کرد، مورد بررسی قرار گرفت. این حملات توسط دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا محکوم شد.

اما این اتحادیه اخیراً قرارداد جدیدی برای دو برابر کردن واردات گاز از آذربایجان تا سال 2027 امضا کرد و اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، باکو را شریک قابل اعتمادی خواند.

به گزارش یورونیوز، با این حال، داده های جدید نشان می دهد که واردات گاز خط لوله از جمهوری آذربایجان در مدت مشابه سال جاری به 6.6 درصد در مقایسه با 6.6 درصد کل واردات در سه ماهه دوم سال گذشته کاهش یافته است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا