معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی از اجرای اقدامات لازم برای ارائه تسهیلات برای واردات خودرو و نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده ای بار و مسافر به منظور تداوم ارائه بهترین خدمات در این زمینه خبر داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، ناوگان اتوبوسرانی ایران طی دو سال گذشته به نصف کاهش یافته است. رئیس اتحادیه شرکت های تعاونی حمل و نقل مسافر چندی پیش گفته بود که دو سال پیش تعداد اتوبوس ها حدود 15 هزار و 500 دستگاه بود اما اکنون به 6 هزار و 500 دستگاه رسیده است.
پس از آن حدود یک ماه پیش رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت که این سازمان در برنامه خود 1500 دستگاه ون، مینی بوس و اتوبوس را به ناوگان حمل و نقل عمومی اضافه کرده است. همچنین تفاهم نامه هایی با خودروسازان داخلی منعقد شده است که بر این اساس تا پایان سال آینده 3500 دستگاه خودروی حوزه مسافری تولید و تحویل سازمان راهداری می شود.
شهریار افندی زاده معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی هفته گذشته در نمایشگاه حمل و نقل بر موضوع نوسازی ناوگان تاکید کرد و گفت: نیازمند تحول در توسعه و نوسازی بخش هستیم. از این رو کمیته ای در وزارت راه و شهرسازی در تشکی و جدول زمانی 1402 و 1403 تشکیل شد. در این برنامه ریزی منابع تامین دو بخش داخلی و خارجی وجود دارد. اول به تولید داخلی رسیدیم اما نمی توان منتظر ماند تا تولید داخلی تکمیل شود و در کنار آن باید وارد کنم.
بیشتر بدانید
تعداد اتوبوس های فعال کمتر از نصف است
ما 15000 اتوبوس / 7500 اتوبوس فعال در سفرهای طولانی داریم
وی در خصوص تعداد اتوبوس های ورودی امسال به کشور گفت: طبق قانون 1402 می توانیم تا 5 هزار اتوبوس وارد کشور شویم در غیر این صورت با کمبود اتوبوس در کشور مواجه خواهیم شد. از این میان، تا کنون 33 اتوبوس وارد شده است، اما راه باز شده و ما به دنبال تسهیل وضعیت با وزارت امنیت هستیم. سازمان راهداری در حال حاضر در حال تدوین قانون است و بانک ها نیز باید در حوزه حمل و نقل ورود کنند، زیرا باید ناوگان را توسعه و نوسازی کنیم تا خدماتی که ارائه می کنیم در دسترس مردم باشد.
در ادامه حمیدرضا شهرکی – معاون حمل و نقل جاده ای سازمان حمل و نقل جاده ای – درباره وضعیت فعلی ناوگان اتوبوسرانی گفت: این ناوگان دارای 15 هزار و 290 دستگاه اتوبوس با میانگین سنی 14 سال است. بسته به قدمت و شرایط اتوبوس ها، تقریباً 50 درصد آنها می توانند در سفرهای طولانی عملیاتی شوند، مابقی داخل استانی و کوتاه مدت هستند.
تسهیل در روند واردات خودرو به منظور نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی جاده ای
در همین رابطه به نقل از وزارت راه و شهرسازی، افندی زاده در نشست مشترک با نمایندگان اصناف و تشکل ها گفت: موضوع نوسازی ناوگان در راستای کاهش آلودگی هوا، توسعه حمل و نقل عمومی و تردد، صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش مصرف سوخت، افزایش رقابت بین المللی. ایران، ترانزیت و رفاه راننده مهم است.
وی با اشاره به ظرفیت های قانونی این پرونده افزود: آیین نامه اجرایی بند (ث) تبصره (7) ماده واحده قانون بودجه سال 1402 کل کشور در خصوص واردات خودروهای با طول عمر کمتر از پنج سال تصویب و ابلاغ شده است، اما برای بهره مندی از فرصت قانونی ارائه شده، لازم است در این آیین نامه حمایت های مالی و تسهیلات پردازشی خاصی لحاظ شود که از جمله آنها امکان ثبت سفارش و واردات توسط اشخاص حقیقی است.
معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی افزود: در حال حاضر مجوز واردات برای شرکت های حمل و نقل و قانونی مورد تایید سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و سازمان شهرداری و شهرداری دهیاری های کشور محفوظ است. علاوه بر این، الزام به اسقاط خودرو برای واردات اتوبوس های عمومی در داخل و خارج شهر باید حذف شود.
افندی زاده با بیان اینکه هدف مورد نظر توسعه ناوگان و ارتقای سطح رضایت رانندگان و شرکت های حمل و نقل و در نهایت ارائه خدمات مطلوب به مسافران و عموم کاربران است، افزود: سازمان حمل و نقل جاده ای و حمل و نقل جاده ای با همکاری و همفکری اصناف. و سازمان ها فعال در بخش ناوگان حمل و نقل عمومی مسافری جاده ای نسبت به شناسایی ایرادات و ایرادات آیین نامه مذکور و ارائه نقطه نظرات. همچنین پیگیری های لازم از سوی وزارت راه و شهرسازی برای رفع موانع قانونی و پیشنهاد اصلاح آیین نامه اجرایی بند (ص) تبصره (7) ماده واحده قانون دارایی سال 1402. کل کشور در دستور کار کارگروه ملی نظارت بر حمل و نقل قرار گرفت.
وی با تاکید بر اهمیت همکاری و هماهنگی تمامی نهادهای ذیربط در این زمینه، تصریح کرد: مسائل مربوط به داشتن کارت بازرگانی، معاینه فنی، خدمات پس از فروش، استاندارد خودرو و سایر موارد مرتبط از جمله مشکلات و موانع پیش روی واردات خودرو توسط اشخاص حقیقی و حقوقی. برای این منظور لازم است موضوع هماهنگی و تعامل با بانک مرکزی، سازمان ملی استاندارد، گمرک، سازمان امور مالیاتی، محیط زیست سازمان حفاظت، پلیس راهنمایی و رانندگی و … مورد توجه جدی قرار گیرد.
انتهای پیام