سفیر ایران در کنیا با اشاره به آغاز محموله های گوشت گرم گوسفندی از این کشور آفریقایی به ایران، گفت: هیچ نگرانی در مورد سلامت این گوشت ها وجود ندارد و به دنبال آن هستیم که بتوانیم دام زنده از کنیا به ایران بفرستیم. . در صورت امکان وارد شوید
«جعفر برمکی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در نایروبی در گفت و گو با ای بی اس نیوز، درباره روند صادرات گوشت گرم گوسفندی از کنیا به ایران گفت: سفارت ایران در این کشور آفریقایی از اواخر دهه 1400 با توجه به پتانسیلی که در این کشور وجود دارد. کنیا و کمبودهایی که در این کشور وجود دارد به نظر می رسد این کشور یک سری تحقیقات در رابطه با واردات گوشت از کنیا به ایران انجام داده است و این بررسی ها باعث شده است که مسئولان مربوطه به موضوع واردات گوشت از کنیا یا حیوانات زنده توجه کنند. از آن کشور کشور.
کنیا یکی از تامین کنندگان گوشت و دام زنده به کشورهای حوزه خلیج فارس است.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت گوشت در کشور باعث شده مسئولان مربوطه به دنبال یک سری منابع جدید برای تامین گوشت کشور باشند، افزود: کنیا ظرفیت خوبی در این زمینه دارد. در کنیا حدود 14 میلیون راس گاو، 17 میلیون گوسفند، 30 میلیون بز و 3 میلیون شتر وجود دارد و در واقع این کشور یکی از تامین کنندگان گوشت و دام کشورهای مختلف از جمله کشورهای حوزه خلیج فارس است.
این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: در حال حاضر کشورهایی مانند امارات، عربستان، بحرین و کویت چهار واردکننده بزرگ گوشت در منطقه خلیج فارس از کنیا هستند. کویت علاوه بر گوشت، حیوانات زنده از کنیا شامل گوسفند و بز را نیز وارد می کند و عمان نیز از دیگر کشورهای خلیج فارس است که حیوانات زنده را از کنیا خریداری می کند.
سال گذشته مافیای گوشت جلوی واردات گوشت از کنیا را گرفت
برمکی گفت: بر اساس گزارش های منتشر شده، آفریقای جنوبی و عراق نیز هیئت هایی را برای مذاکره با مقامات کنیا برای خرید گوشت از این کشور اعزام کرده اند. وی مسئولان مربوطه را متقاعد کرد که هیاتی را برای بررسی این موضوع به کنیا بفرستند و در همین راستا اواخر سال گذشته هیاتی چهار نفره از سازمان دامپزشکی کشور به کنیا آمدند و از کشتارگاه ها و دام های کنیا بازدید کردند اما در آن زمان. متاسفانه با توجه به تلاش های مافیای گوشت در کشور این موضوع نتیجه ای نداشت و به توافق نرسید.
قرارداد بهداشتی بین ایران و سازمان دامپزشکی کنیا امضا شد
سفیر ایران با بیان اینکه بر اساس تحقیقاتی که انجام داده است، سفارت برای پیگیری این موضوع به فعالیت ها و رایزنی های خود ادامه داده تا زمینه را برای ارزان شدن گوشت به دست مردم فراهم کند، تصریح کرد: اوایل امسال زمانی که در سفر رئیس جمهور شرکت کردم زمانی که رئیس جمهور در کنیا بود، در سفر رئیس جمهور به کنیا با کمک وزارت جهاد کشاورزی، فرصت خوبی برای ادامه تلاش ها در این زمینه و در این چارچوب ایجاد شد. و سایر وزارتخانه ها موفق شدیم در این زمینه یک قرارداد بهداشتی بین سازمان دامپزشکی ایران و کنیا ایجاد کنیم.
برمکی افزود: سفر رئیس جمهور به این کشور آفریقایی و حضور ایشان به ما کمک کرد تا این موضوع پیش برویم و فشارهای مافیای گوشت نتوانست در این زمینه کاری انجام دهد. اگرچه پس از امضای این قرارداد فشارهایی وجود داشت اما با پیگیری های وزارت جهاد کشاورزی و سایر وزارتخانه های ذیربط و همچنین پیگیری های دفتر ریاست جمهوری موفق شدیم اولین محموله گوشت گوسفند را در ایران ارسال کنیم. . سه شنبه و چهارشنبه بعدازظهر هم.محموله دوم ارسال شد.
این اولین بار است که گوشت گرم را از آفریقا به ایران وارد می کنیم
وی با تاکید بر اینکه برنامه ما واردات مستمر گوشت از کنیا است، خاطرنشان کرد: در تاریخ روابط ایران با آفریقا این اولین بار است که گوشت گرم را از یک کشور آفریقایی به ایران وارد می کنیم.
برمکی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی کشور نسبت به سلامت دام ها و سلامت گوشت های وارداتی بسیار حساس است و بررسی های لازم در این زمینه انجام شده است، افزود: دام هایی که ذبح شده و گوشت آن ها به ایران ارسال می شود حدود سه تا چهار هفته است. ، با نظارت دقیق کارشناسان برای ارسال گوشت سالم به کشور در کشور بوده ایم.
سفیر ایران در کنیا با بیان اینکه گوسفند مورد علاقه کنیا و در واقع در آن کشور غالب است، گوسفند ایرانی قره گل است، تصریح کرد: حدود 27 سال پیش این حیوان از ایران به کشاورزان کنیایی معرفی شد. در این دوره، جمعیت زیادی از این نوع گوسفند در کنیا پرورش داده شد و اکنون در سومالی و اتیوپی نیز یافت می شود.
وی با بیان اینکه این نوع گوسفند در منطقه به گوسفند سیاه ایرانی معروف است افزود: معتقدم آنچه اتفاق افتاد نقطه عطفی در تجارت ما با آفریقا است. چرا که پیش از آن نگرانی هایی در خصوص واردات محصولات غذایی به ویژه گوشت از آفریقا به ایران وجود داشت.
هیچ نگرانی در مورد سلامت گوشت وارداتی از کنیا وجود ندارد
سفیر ایران در کنیا با تاکید بر اینکه گوشت های ورودی به ایران با توجه به حساسیت هایی که وجود دارد به شدت غربالگری می شود و به همین دلیل نگرانی در مورد سلامت این گوشت ها و آلوده نبودن آنها وجود ندارد، ادامه داد: همانطور که گفتم دامپزشکی سازمان تخصصی در کنیا تأسیس شده است. این افراد با مراجعه به مراکز تامین دام در کنیا سالم ترین ها را انتخاب می کنند، سپس آنها را به مدت 21 روز در قرنطینه نگه می دارند و مراقبت های لازم را انجام می دهند و پس از اطمینان از سلامت خود به کشتارگاه و سیستم مورد استفاده در کشتارگاه منتقل می شوند. مورد تایید دامپزشکی ایران نیز می باشد.
واردات از آفریقا می تواند قیمت گوشت در این کشور را تا 30 درصد کاهش دهد.
برمکی با بیان اینکه امیدواریم طعم گوشت کنیا مورد استقبال مردم ایران قرار گیرد، گفت: معتقدیم واردات گوشت از کنیا می تواند بیش از 30 درصد در کاهش قیمت گوشت در کشور موثر باشد.
امکان واردات دام زنده از کنیا وجود دارد
سفیر کشورمان با بیان اینکه در حال گسترش کار در این زمینه هستیم و تلاش می کنیم تا انواع گوشت های دیگر را وارد این چرخه کنیم، گفت: با توجه به اینکه در این کشور آفریقایی ها مراتع سرسبزی دارند و دام هایشان دارای مراتع سرسبز هستند، حتی امکان واردات دام زنده از کنیا نیز وجود دارد. غذای سالم.
انتهای پیام