سالم الخبر: رئیس اداره نظارت بر زنجیره تامین داروی سازمان غذا و دارو گفت: برخی از بیماران به دنبال داروهایی با یک برند خاص هستند که به دلیل سیاست های حمایت از تولید داخلی محدود یا ممنوع است.
محمدحسین متولی درباره میزان دسترسی بیماران به انواع داروها گفت: به طور کلی دسترسی به داروها سطوح مختلفی دارد و ممکن است بیماران اطلاعات کافی در این زمینه نداشته باشند. به عنوان مثال، IVIG یک داروی بیمارستانی است و فقط باید در بیمارستان به منظور تجویز استفاده شود
آنچه مهمتر است این است که وجود این داروی حیاتی و گران قیمت در داروخانه های شهر توجیه ندارد.
وی به دلایل دشواری تهیه برخی داروها در برخی داروخانه ها اشاره کرد و توضیح داد: ممکن است داروخانه به دلایل مختلف از جمله مشکلات مالی شرکت های توزیع، درخواست 300 نوع دارو نداشته باشد یا به دلیل عدم وجود داروی ساده، داروی ساده ای در دسترس باشد. مشکلات نقدینگی که در شرکت های بزرگ توزیع دارو وجود ندارد و یا در دست توزیع های کوچکی است که بازدیدکنندگان محدود و پوشش محدودی دارند.
این ولی امر افزود: برخی موارد تحت عنوان کمبود
پیشنهاد می شود که در دسترس بودن دارو به هیچ وجه در گروه دارویی نیست و فقط یک محصول مکمل یک برند خاص است.
وی خاطرنشان کرد: لازم به ذکر است که برخی از موارد دیگری که از آن به عنوان عدم دریافت آن یا مشکل در دسترسی یاد می شود عبارتند از: آیا این دارو اصلا در لیست رسمی کشور موجود است؟ به عنوان مثال، یک پزشک کمبود باسیلیکسیماب را گزارش می دهد که این دارو در لیست دارویی کشور نیست، با این حال بیمار گیج می شود تا دارویی را پیدا کند که اصلاً وارداتی نیست و در لیست رسمی نیست.
به گفته متولی برخی نیز مریض هستند
آنها به دنبال یک داروی با نام تجاری خاص هستند که به دلیل سیاست های محافظت از تولید محلی محدود یا ممنوع است.
رئیس اداره نظارت بر زنجیره تامین دارویی سازمان غذا و دارو گفت: بسیاری از داروها را نیز می توان با داروهای مشابه جایگزین کرد.
وی با بیان اینکه عدم دسترسی و سختی دسترسی به دارو همیشه در همه جای دنیا وجود دارد، تصریح کرد: مسئله مهم این است که چه دارویی، در چه سطحی از اهمیت و برای چه بازه زمانی ارائه می شود. به طور کلی، تعریف ما از تاخیر در عرضه داروهای ژنریک، داشتن موجودی کمتر از یک ماه در سطح توزیع است.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16777/%D8%A7%D8%AF%D9%84%D9%87-%D9%86%D8%A8%D9%88%D8%AF-%D8%B9%D8%AF%D9%85-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D8%AF%D8%B4%D9%88%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%87%D8%A7-%DA%A9%D8%B4%D9%81
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز