دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

هوش مصنوعی فضای فین تک را شفاف می کند

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با بیان اینکه هوش مصنوعی می‌تواند فضای فین‌تک را شفاف کند، گفت: هرچه فضای فین‌تک شفاف‌تر باشد، رگولاتوری با سهولت بیشتری این حوزه را بررسی می‌کند و فعالیت‌های فین‌تک می‌تواند شتاب بیشتری بگیرد.

به گزارش ای بی اس نیوز، مهران محرمیان در دومین همایش تحول دیجیتال، بانکداری و بیمه با رویکرد هوش مصنوعی با بیان اینکه امسال دستورالعملی برای حمایت از فین تک ها در بانک مرکزی تدوین کرده ایم، گفت: این دستورالعمل را در چندین مورد به روز کرده ایم. مراحل که به زودی با گذراندن مراحل مورد نظر به روز رسانی می شود در سایت بانک مرکزی قرار داده شده است. این دستورالعمل ها وظیفه ما را در صنعت برای سال های آینده در سطوح ساختار، مجوز، مقررات و اجرا مشخص می کند.

با طرح این سوال، چه چیزی مانع از خدمات رسانی رگولاتوری به کسانی که در فین‌تک باید به آن‌ها عمل کند؟ وی بیان کرد: فردی که می خواهد کسب و کار جدیدی راه اندازی کند عمدتا بر ارائه خدمات، ارزش آفرینی و حداکثر سود متمرکز است و ممکن است از دغدغه های رگولاتوری آگاه نباشد یا این دغدغه ها در اولویت او نباشد. از سوی دیگر، نهاد نظارتی باید به یک سری مواردی که در حیطه وظایفش است پاسخ دهد; که به طور خاص در بانک مرکزی تورم و نرخ ارز است.

معاون فناوری های نوین بانک مرکزی وی ادامه داد: حال سوال این است که چگونه این دو موضوع را با هم جلو ببریم؟ ما به دنبال راه حلی هستیم که نگرانی های تنظیم کننده را برطرف کند و در عین حال ایجاد ارزش و سود را برای بازیگران صنعت فین تک به حداکثر برساند. چیزی که به نظر می رسد می تواند این کار را انجام دهد، از طریق بخشی از موجودیت های فین تک است که ما آن را regtech می نامیم.

محرمیان تصریح کرد: بخشی از این رگ‌تک‌ها موسساتی هستند که به ناظران کمک می‌کنند تا الزامات رگولاتوری را رعایت کنند. برخی از فناوری‌های فرعی به تنظیم‌کننده کمک می‌کنند تا با استفاده از ابزارهای فن‌آوری، بر نظارت‌کنندگان نظارت کند.

وی تاکید کرد: اگر بانک مرکزی یا فرد تحت نظارت بخواهد همه کارها را خودش انجام دهد چون روی سایر بخش ها متمرکز است در این کار 100 درصد موفق نخواهد بود و این می تواند نظارت را نیز کند کند. رگ‌تک‌ها می‌توانند ستون فقرات این فضا باشند، آن‌ها وظیفه دارند نگرانی‌های اصلی تنظیم‌کننده را شناسایی کنند و شفاف‌سازی را برای بهبود این نگرانی‌ها به کسانی که تنظیم می‌شوند، ارائه دهند.

نگرانی های تنظیم کننده به اندازه کافی ارائه نشده است

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با اشاره به دغدغه‌های اصلی نظام رگولاتوری، تصریح کرد: شاید ما نگرانی‌های خود را به درستی بیان نکرده‌ایم و باعث شده فردی که در این حوزه فعالیت می‌کند، وظایف آن را درست نشناسد. یکی از اتفاقات اصلی پس از اجرای فین تک این است که کسانی که به هر دلیلی به دنبال تخلف هستند به دنبال راهی برای سوء استفاده از این پلتفرم ها هستند و حتی صاحب پلتفرم نیز از این تخلف مطلع نیست.

محرمیان ادامه داد: به عنوان مثال در بستری که کالا یا خدماتی در حوزه تجارت الکترونیکی ارائه می دهد، ممکن است کالایی با کد ویژه که ارز یا کالای مرتبط با ارز قاچاق است عرضه شود و اینجا این بستر به محلی تبدیل شده است. فروش ارزهای قاچاق . اینجاست که می توان از موضوعات هوش مصنوعی استفاده کرد. Regtechs می تواند در اینجا کمک کند و به صورت داخلی یا برون سپاری برای شناسایی تخلفات استفاده شود.

وی بیان کرد: این تخلفات می تواند اشکال دیگری از جمله تسهیلات با نرخ های نامتعارف، خلق پول و افزایش نقدینگی که منجر به تورم، پولشویی به دلیل سهولت زیاد نقل و انتقال پول و فرار مالیاتی می شود، باشد. Regtech می تواند کلید باز کردن و پاک کردن فضای کند در حوزه نظارتی باشد تا تنظیم کننده بتواند با رویکردی ملایم تر وارد این فضا شود.

هوش مصنوعی می تواند فضای فین تک را شفاف کند

معاون فناوری های نوین بانک مرکزی تاکید کرد: با استفاده از فناوری هوش مصنوعی که به طور خاص در RegTech نمود پیدا می کند، می توان به سمت بهبود این فضا حرکت کرد. هرچه فضای فین‌تک شفاف‌تر باشد، تنظیم‌کننده راحت‌تر می‌تواند این حوزه را بررسی کند و فعالیت‌های فین‌تک می‌تواند شتاب بیشتری بگیرد.

محرمیان همچنین گفت: در بانک مرکزی در حوزه محصولات الکترونیکی فعالیت های خوبی انجام داده ایم و بیشتر فعالیت ها در این حوزه را وزارت حفاظت اجتماعی بر عهده گرفته است. در حال حاضر در حال بررسی طرح ویژه ای هستیم تا بتوانیم خدمات رفاهی و تنوع بیشتری را به مردم این حوزه ارائه دهیم.

وی در پایان با اشاره به موضوع سرمایه انسانی تاکید کرد: ظرفیت های خوبی در حوزه نیروی انسانی وجود دارد اما یکی از مشکلات سقف پرداخت ها به ویژه در حوزه فناوری اطلاعات و امنیت فناوری اطلاعات است. اگر شورای اسلامی و نمایندگان مجلس بتوانند در رفع محدودیت های پرداختی کمک کنند، راهی برای تقویت این حوزه برای خدمت رسانی بهتر به مردم خواهد بود.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *