هواپیمای ایرانی «سیمرغ» پرواز کرد
وزیر راه و شهرسازی از انجام نخستین پرواز موفقیت آمیز هواپیمای سیمرغ طی روزهای اخیر و اضافه شدن به مدار خدمات خبر داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، مدیرعامل سازمان صنعت هوایی آذرماه گذشته درباره مراحل آماده سازی هواپیمای سیمرغ گفت: هواپیمای سیمرغ که اردیبهشت ماه با حضور وزیر دفاع رونمایی شد، امروز مراحل تاکسی (نحوه هواپیما) را به پایان رساند. از زمین بلند می شود) و آماده پرواز است. آماده می کند
پس از آن محمد محمدی بخش – رئیس سازمان هواپیمایی کشوری – درباره ساخت هواپیمای بومی در سال گذشته توضیح داد: طراحی و ارزیابی الزامات ساخت هواپیمای ایرانی انجام شده و این هواپیما دارای ایران 140 اولیه بود. سکویی که به سیمرغ تبدیل شد. هواپیمای مسافربری سیمرغ گنجایش 75 نفر را دارد و 140 متر بلندتر از هواپیمای ایرانی است.
محمدی بخش نیز در همان زمان قول داد که به زودی از پیشرفت این هواپیما مطلع شود. حتی پس از آن نیز از ساخت و بهره برداری از هواپیمای ایران 140 خبر داد و گفت: اولین پرواز سکوی جدید هواپیمای ایران 140 تا پایان سال 1401 انجام می شود. اما این وعده سال گذشته عملی نشد.
بیشتر بدانید
پرواز هواپیمای ترابری سیمرغ
با وجود این، مهرداد بذرپاش اواخر عصر امروز (سه شنبه 15 تیرماه) در سفر به استان اصفهان برای بازدید از شرکت هواپیماسازی ایران (هسا) در جمع خبرنگاران گفت: در مورد توانمندی های مجموعه هسا شنیده بودم اما امروز متوجه شدم که این عملکرد این مجموعه بسیار جلوتر از شنیده ها است. شاخص هایی که در مجموعه هسا به دست آمده است در سطح جهانی است.
وی افزود: در پی بازدید سال گذشته رئیس جمهوری ایران از مجتمع هسا و وعده پرواز هواپیمای ترابری سیمرغ، اولین پرواز موفقیت آمیز این هواپیما در این روزها انجام شد و تاکنون انجام شده است. به مدار خدمات اضافه شد که خبر امیدوارکننده ای برای صنعت هوانوردی کشور است. ما از رهبران گروه هسا می خواهیم که قابلیت های ساخت هواپیما را برای خدمات رسانی به هواپیماهای مسافربری نیز گسترش دهند. در این زمینه به نقطه قابل قبولی رسیده ایم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به توانمندی های مجتمع هسا برای افزایش تاب آوری صنعت هوانوردی، افزود: این صنعت می تواند فناوری تعمیر قطعات هواپیما را نیز فراهم کند. صنعت هوانوردی کاملاً تحریم شده است که منجر به توسعه توانمندی ها در این زمینه شده است.
افزایش تاب آوری صنعت هوانوردی از طریق بومی سازی
بذرپاش ادامه داد: شاخص تاب آوری صنعت نشان می دهد که یک صنعت چقدر در تحریم ها گرفتار نمی شود. حضور گروه هایی مانند هسا می تواند تاب آوری صنعت هوانوردی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. امروزه به ندرت قطعات یدکی را به خارج از کشور ارسال می کنیم و می توان گفت که تمام نیازهای تعمیرات هواپیما در داخل کشور انجام می شود.
وی با تاکید بر اینکه کشورها نیز توانمندی های گروه هسا را به رسمیت می شناسند، گفت: صنعت هوانوردی باید از خودباوری ملی برخوردار باشد و از این رو باید توانمندی های این صنعت را به فعالان این حوزه ارائه کنیم. امید است بتوانیم هر چه زودتر یک هواپیمای مسافربری را به مدار اضافه کنیم. با وجود دستاوردهای فعلی صنعت هوانوردی و زیرساخت های آن، چیزی برای ساخت هواپیمای مسافربری کم نداریم و می توانیم با فراهم کردن زیرساخت های دیگر و خنثی کردن تحریم ها در این بخش، موفق به اضافه کردن یک هواپیمای کاملا داخلی به صنعت هوانوردی شویم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: دولت باید حامی اصلی صنعت هوانوردی باشد تا ظرفیت مسافری ناوگان هوایی افزایش یابد. بنابراین از ظرفیت های مالی وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری برای حمایت از مجموعه های فعال استفاده می کنیم.
انتهای پیام