بررسیهای اتاق بازرگانی تهران نشان میدهد که رشد تجاری مثبت در سال ۲۰۲۱ به سه دلیل ثبت شده است. افزایش قیمت کالاها، کاهش محدودیتهای کووید 19 و افزایش تقاضا بخش قابل توجهی از جهش تجاری سال گذشته را نهایی کرد.
یکی از دلایل اصلی این امر مشکلات اقتصادی دو کشور بزرگ جهان است. به نظر می رسد تورم پایدار در ایالات متحده و نگرانی ها در مورد بخش املاک و مستغلات چین تأثیر منفی بر تجارت جهانی داشته باشد، بنابراین رشد اقتصادی واقعی کمتر از پیش بینی اولیه خواهد بود.
absnews
اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین گزارش خود به بررسی ابعاد مختلف تجارت جهانی در سال 2022 پرداخته است که نشان از کاهش رشد در سال جاری دارد.
مشکلات در حوزه زنجیره های تامین جهانی همچنان باقی است. اختلالات لجستیکی و افزایش قیمت انرژی منجر به کمبود عرضه و افزایش هزینه های حمل و نقل شده است و شیوع مداوم کرونا در این امر نقش داشته است.
به گزارش ای بی اس نیوز، اگرچه با شیوع جهانی ویروس کرونا، تجارت جهانی مانند بسیاری از شاخصهای اقتصادی دیگر کاهش یافته است، اما در ماههای اخیر با افزایش نرخ واکسیناسیون و کاهش نسبی محدودیتها، برخی از شاخصها قبل از ورود به دوره به سمت عملکرد خود تمایل پیدا کردهاند. کرونا حرکت کرده است، با این حال، به نظر می رسد چالش هایی برای تجارت جهانی وجود دارد که حرکت را تا حدودی در سال 2022 کند می کند.
اما برآوردها نشان می دهد که این روند در سال 2022 تا حدودی کاهش خواهد یافت. در واقع با اصلاح پیش بینی های قبلی، نهادهای بین المللی اعلام می کنند که در سه ماهه اول سال جاری، نرخ رشد تجارت همچنان مثبت خواهد بود، اما تعداد بسیار کم است بدین ترتیب ارزش تجارت در سه ماهه اول سال 2022 به سطحی مشابه با سه ماه آخر سال 2021 خواهد رسید.
با این حال، تجارت جهانی نیز در سال 2022 شاهد دو تغییر عمده خواهد بود. از یک سو، اجرای توافقنامه جامع منطقه ای بین اقیانوسیه و شرق آسیا از ابتدای سال جاری، شرایط تجارت را تسهیل می کند و از سوی دیگر، وابستگی به تامین کنندگان نزدیکتر از نظر جغرافیایی افزایش خواهند یافت. تقاضای فزاینده برای کالاهای سازگار با محیط زیست نیز اقتصاد جهانی را به سمت اقتصاد سبز سوق می دهد.