سایر موضوعات

همکاری اتحادیه ها در نظارت بر بازار محصولات کشاورزی

بر اساس توافق اتاق شرکت‌های ایران و وزارت جهاد کشاورزی، مقرر شد از این پس شرکت‌ها در زمینه کنترل محصولات کشاورزی با این وزارتخانه همکاری کنند.

به گزارش ای بی اس نیوز، محمدعلی نیکبخت – وزیر جهاد کشاورزی – در نشست مشترک روسای اتاق اصناف مراکز استان ها و امضای تفاهم نامه “شفاف سازی نظام توزیع و نوسازی روش ها” گفت: که نیاز غذایی باید از طریق تولید و واردات تامین شود، اما اولویت ما تامین این نیاز از طریق تولید داخلی است. بنابراین حمایت از تولیدکنندگان و کشاورزان ضروری است. این مشکل تنها در وزارت جهاد کشاورزی امکان پذیر نیست و همه باید در تضمین پایداری عرضه مواد غذایی سهیم باشند.

نیکبخت با بیان اینکه به سازمان های تولیدی و توزیعی اعتماد زیادی داریم، ادامه داد: تشکل های توزیعی به همان اندازه اهمیت دارند. امروز هم تولیدکننده و هم مصرف کننده از شرایط موجود ناراضی هستند. در این بین لازم است سیستم توزیع تدابیری را در نظر بگیرد تا رضایت نسبی همگان از زنجیره تامین تا توزیع را تضمین کند.

به گفته وزیر جهاد کشاورزی، در مرحله اول همکاری های دوجانبه اتاق اصناف ایران و وزارت جهاد کشاورزی، این تفاهم نامه امضا می شود و در مراحل بعدی نشست های تخصصی تشکیل می شود تا مبانی کالا و غذا در شرایط مناسب تری به دست مصرف کننده می رسد.

نیکبخت با تاکید بر اهمیت نظام توزیع گفت: موفقیت اصناف و اتحادیه های توزیع باعث محبوبیت آن ها در اذهان عمومی می شود و از سوی دیگر اگر تولیدکننده بداند بدون واسطه و اضافی به بازار دسترسی خواهد داشت. واسطه ها که شرایط توزیع مناسب در انتظار محصول است، در گردباد گمانه زنی قرار نمی گیرد، راحت تر تولید می کند و رونق تولید را در پی خواهد داشت.

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اهمیت همکاری اتاق اصناف ایران و اصناف گفت: هیچ قدرتی برای تنظیم بازار و رسیدن به مصرف کننده نهایی با اتحادیه ها برابری نمی کند و شرکت ها و اتحادیه های اتاق ایران دارای قدرت بسیار زیادی هستند. نقش مهمی در این مسیر دارد. لذا امضای این تفاهم نامه را به فال نیک می گیریم و در زمینه تامین و توزیع کالا با شرکت های بزرگ کشور همکاری بیشتری خواهیم داشت.

با اخلالگران در حلقه توزیع برخورد می شود

مجتبی صفایی – رئیس اتاق شرکت های ایران – نیز در ادامه این جلسه گفت: اصلاح قانون نظام صنفی حق خانواده بنگاه ها است و با مشورت مجلس پیگیر مطالبات بنگاه ها هستیم. در این راستا نگرانی اصناف در خصوص بازرسی های موازی را به وزارت جهاد کشاورزی منتقل کرده ایم و از امروز در چارچوب تفاهم نامه با این وزارتخانه به اداره بازرسی کمک خواهیم کرد.

رئیس اتاق اصناف ایران ادامه داد: اکنون در شرایط سخت تحریم قرار داریم اما باید تلاش کنیم کالاها به وفور و با هزینه کمتر به دست مصرف کننده برسد. به این ترتیب با افرادی که در زنجیره تامین و توزیع شکاف ایجاد می کنند نیز برخورد قانونی صورت گیرد. اما این بازرسی ها نباید به صورت موازی و مکرر انجام شود، زیرا در این صورت به کسب و کار شرکت ها آسیب می رساند.

به گفته صفایی، اساس این تفاهم نامه استفاده از شبکه مویرگی شرکت ها در بخش توزیع است. از امروز شرکت ها ثابت خواهند کرد که در بخش توزیع در کشور مشکلی وجود نخواهد داشت. همانطور که در زمان شیوع ویروس کرونا، برخلاف بسیاری از کشورهای جهان، اختلالی در توزیع کالا ایجاد نشد.

رئیس اتاق شرکت ها همچنین خواستار واگذاری آیین نامه داخلی شرکت ها به کمیسیون نظارت بر مراکز استان های وزارت حراست شد.

ادامه بده

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا