«همه پرسی» از قانون اساسی چگونه ممکن است؟

فصل پنجم قانون اساسی به موضوع
به گزارش ای بی اس نیوز، فصل پنجم قانون اساسی از اصل ۵۶ تا ۶۱ به شرح زیر است:
فصل پنجم- حق حاکمیت ملت و قوای ناشی از آن
اصل پنجاه و شم: حاکمیت مطلق بر جهان و انسان از خداست و هم او انسان را بر سرنوشت اجتماعی خوی combing. هیچکس نمیتواند این حق الهی را از انسان سلب کند یا در خدمت فرد یا گروهی خاص قرار دهد و ملت این حق خدا را از طریقی که در اصول بعد میآید عمال میکند.
اصل پنجاه و هفتم: قوای حاکم در جمهوری اسلامی ایران عبارتند از: قوه مقننه، قوه مجریه و قوه قضائیه که زیر نظر ولایت مطلقه امر و امامت بر طبق اصول آینده این قانون اعمال میگردند. این قوا مستقل از یکدیگرند.
اصل پنجاه و هشتم: اعمال مقننه از طریق مجلس شورای اسلامی است که از نمایندگان منتخب مردم تشکیل میشوند و تصمیم میگیرند از مراحلی که در اصول بعد میآید برای اجرا به قوه مجریه و قضائیه قانون میگردند.
اصل پنجاه و نهم: در مسائل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ممکن است اعمال مقننه از راه همهپرسی و مراجعه مستقیم به آراء مردم صورت گیرد. درخواست مراجعه به آراء عمومی باید به تصویب دو سوم مجموع نباشد م جل.
اصل شصتم: اعمال قوه مجریه جز در اموری که در این قانون مستقیماً بر عهدوزوره.
اصل شصت و یکم: اِعمال قوه قضائیه به وسیله دادگاههای دادگستری است که باید طبق موازین اسلامی تشکیل شود و به حل و فصل دعاوی و حقوق عمومی و گسترش و اجرای عدالت و اقامه حدود الهی بپردازد.
انتهای پیام