علیرضا پیمان پاک با تاکید بر اینکه بخش عمده ای از وقت و هزینه وزارت جهاد کشاورزی صرف تامین نیازهای روزانه کشور می شود، افزود: متنوع سازی منابع واردات محصولات اساسی غذایی از طریق مناسب سازی کارت پولی و بازرگانی. یک ضرورت مطلق است ، و با حل چالش ها به این سمت حرکت می کنیم.
به گزارش ای بی اس نیوز، علیرضا پیمانپاک، معاون وزیر جهاد کشاورزی در نشست «تطبیق نقشه پولی و تجاری کشور; «نیازها و نیازمندی ها» گفت: برخی از افرادی که در سال های گذشته در حوزه تحلیل فعالیت می کردند، امروز وارد عرصه اجرا شده و با معضلی مواجه شدند. باید توجه داشته باشیم که تدوین یک برنامه صحیح یک مرحله است و اجرای آن مرحله دیگر. امروز بدیهی است که باید واردات محصولات اساسی را متنوع کنیم و انحصار را از دست برخی افراد برداریم و هیچ کس مخالف آن نیست. اما اجرای آن در زندگی روزمره دستگاه های اجرایی بسیار سخت است و هر روز مشکلات جدیدی به وجود می آید. زمانی که می خواهیم سهم برخی افراد را کاهش دهیم، ابتدا با این مشکل مواجه می شویم که باید با این افراد برای تهیه مواد برای رفع مشکلات روزمره همکاری کنیم وگرنه مشکلات روزمره پشتوانه کار طولانی مدت نیست.
وزارت جهاد به مایحتاج اولیه می پردازد و زمانی برای امور طولانی مدت ندارد
وی افزود: امروز هیچکس از مسئولان وزارت جهاد نمی پرسد که با تنوع در مبادی وارداتی، صرفه جویی ارزی یا مواردی از این دست چه دستاوردی داشته اید، اما بحث قیمت مرغ امروز اولین چیزی است که از وزارت جهاد پرسیده می شود. بنابراین مدیریت مشکلات روزمره و همچنین اقدامات بلندمدت باید با هم مدیریت شوند. به ویژه وزارت جهاد وقت خود را صرف واردات کالاهای ضروری می کند و زمان زیادی برای انجام کارهای بلندمدت در این زمینه ندارد. در عین حال سعی شده است تا به منظور دستیابی به اهدافی از جمله تنوع بخشی به منابع وارداتی و کاهش هزینه تامین مواد غذایی اصلی، طرح های مختلف دیگری را جدا از تامین نیازهای روزانه به عنوان اولویت اصلی تعریف و دنبال کنیم. امروز نسبت به دوره های قبل بیشترین هماهنگی را با نهادهای مختلف از جمله بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و گمرک داریم.
انطباق نقشه پولی و تجاری باید در طول زمان انجام شود
پیمان پاک ادامه داد: باید استراتژی مشخصی داشته باشیم که در یک سال آینده تا چه اندازه در انطباق طرح پولی و تجاری پیشرفت داشته باشیم و با واردات کالا در طرح های مرتبط با این موضوع چه دستاوردهایی داشته باشیم. در واقع باید آرمان های امنیت سبد غذایی، صرفه جویی ارزی، تنوع بخشی به منابع واردات و رعایت گام به گام را محقق کنیم. وزارت جهاد کشاورزی از ابتدا یک وزارتخانه تولیدی بوده و توجه به مسائل تجاری در اولویت قرار نگرفته است. در سال های اخیر، بخش تجاری در اولویت قرار گرفته است، اما هنوز جای کار وجود دارد. امروز علاوه بر تنوع بخشی به منابع وارداتی، برای تغییر سهمیه دام و طیور بر اساس منابع ارزی کشور نیز اقدام کرده ایم که در ساختار سنتی وزارت جهاد پذیرفته نشده است.
وی افزود: به عنوان مثال سعی کردیم بخشی از نهاده های دامی را از هند وارد کنیم تا بتوانیم طرح پولی و تجاری را برآورده کنیم. یکی از مشکلاتی که از این نظر وجود داشت، تدوین استانداردهای لازم توسط سازمان استاندارد بود که در ابتدا پیش بینی می شد دو سال طول بکشد و با رایزنی های متعدد سعی کردیم در سریع ترین زمان ممکن به این مهم برسیم. در خصوص همکاری با روسیه نیز با مشکلات مشابهی مواجه بوده ایم که همگی بخشی از سختی کار است، اما بدون رفع این مشکلات از طریق همکاری نهادها، امکان تحقق این انطباق در نقشه تجاری و پولی کشور وجود نخواهد داشت. کشور. .
انجام اقدامات بلندمدت مستلزم هم افزایی همه سیستم ها است
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: صادرات محصولات صنعتی به کشورهای دیگر از جمله روسیه آنقدرها هم که برخی فکر می کنند ساده نیست و در دوره سازمان توسعه تجارت تلاش کردیم تا نمایشگاهی را در این کشور بسیار عالی ایجاد کنیم. تلاش کردیم و متوجه شدیم که واردکننده روسی وجود ندارد: امروز از میزان تولید در ایران اطلاع دارد، اما صادرکننده ایرانی بازار روسیه را نمی شناسد؛ اما ایجاد جریان صادرات مستلزم حل مشکلات حمل و نقل، انتقال پول، مسائل حقوقی و … هزاران مشکل دیگر، و به همین سادگی نیست.
وی افزود: یکی از مهمترین راهبردهای دولت سیزدهم که رئیس جمهور بر آن تاکید کرد ارتقای نقش ایران در کریدورهای تجاری است. با این حال، این استراتژی مهم هنوز توسط سطوح پایین تر از سازمان های دولتی پذیرفته نشده است و بر این اساس تنظیم نشده است و در نتیجه هزینه حمل و نقل عمومی افزایش می یابد. در خصوص انطباق نقشه پولی و بازرگانی باید به هر نحوی به خواست عمومی دولت و حاکمیت تبدیل شود و همه نهادها آن را بپذیرند و قوانین و مقررات را بر اساس آن تنظیم کنند.
ما باید با این فرض که تحریم ها دوام داشته باشد برنامه ریزی و عمل کنیم
پیمان پاک در نهایت گفت: اولین قدم در بدنه حاکمیت کشور این است که بپذیریم تحریم دائمی است و در شرایط تحریم می توان تجارت با کشورهای دیگر را توسعه داد و سازوکارهای جایگزین ایجاد کرد. امروز به مدیرانی نیاز داریم که به این حقایق ایمان داشته باشند. یکی از موفقیتهای ما در ایجاد تنوع در مبادی وارداتی و رفع انحصار در این حوزه این بوده است که امروز برخلاف سالهای گذشته مسیرهای جدیدی برای واردات ایجاد شده است و اگر عدهای بخواهند با ممانعت از واردات کالاهای اساسی برای کشور مشکل ایجاد کنند، حداقل تا چند ماه مشکلی برای ما پیش نمی آید و می توانیم از پس مشکلات برآییم. در آینده قصد داریم سهم افراد و مؤسسات جدید را افزایش دهیم و به تدریج وابستگی به انحصارها را کاهش دهیم.
انتهای پیام