سالم الخبر: رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: بیماران تب دنگی در شهرهای تهران، مشهد، قم و قزوین شناسایی شده اند.
شهنام عرشی، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: هیچ موردی از تب دنگی در تهران ثبت نشده است، اما این به معنای تب دنگی در تهران نیست. اقلام شناسایی شده اقلام وارداتی بوده است.
وی ادامه داد: نباید تصور کرد که شناسایی بیمار به معنای ابتلا به آن بیماری در شهری است که بیمار در آن شناسایی شده است. سیستم بهداشت و درمان کشور برای شناسایی بیمار در حالت آماده باش است و فرد مبتلا نیز شناسایی شده است. بیمار نه تنها در تهران، بلکه در مشهد، قم و قزوین نیز شناسایی شد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تشخیص تب دنگی به معنای وجود این بیماری نیست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر پشه آئدس اعم از آلوده یا غیر آلوده در شهرهای کشور در حال گسترش است. تهران، مشهد، قم و قزوین که بیمار شناسایی شد و او را دستگیر نکردیم. البته احتمال حضور پشه در برخی نقاط کشور در آینده نیز وجود دارد.
آرشی ادامه داد: در حال حاضر انتقال بیماری تب دنگی در بندرلنگه استان هرمزگان وجود دارد و لازم است تمهیدات لازم برای پیشگیری از گزش پشه از سوی مردم و مسافران به شهرها و کشورهای آلوده در نظر گرفته شود. البته محدودیتی برای سفر به مناطق مختلف کشور وجود ندارد. در صورت آلوده بودن منطقه به پشه، اطلاعات لازم به شهروندان ارائه می شود.
وی با بیان اینکه مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت هفته ای دو بار اطلاعات مربوط به تب دنگی را به روز رسانی می کند، افزود: اطلاعات مربوط به تب دنگی در سایت مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت و در دو نوبت منتشر می شود. هفته بروز رسانی خواهد شد. در حال حاضر 151 مورد دنگی گزارش شده و یک نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده است. زنی که بر اثر تب دنگی درگذشت بیش از 80 سال سن داشت و در امارات به این بیماری مبتلا شده بود.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به خبر فوت پزشک متخصص طرح در شهرستان قوچان بر اثر تب دنگی گفت: خبر فوت پزشک طرح در این شهرستان. قوچان به دلیل تب دنگی طی دو هفته گذشته در شبکه های اجتماعی منتشر شد. این خبر شایعه بود و تکذیب شد. او بر اثر بیماری دیگری درگذشت. مرکز مدیریت بیماری های عفونی وزارت بهداشت اطلاعاتی در مورد تب دنگی در اختیار سازمان های بین المللی قرار می دهد. هر گونه تغییر در تعداد موارد دنگی و مرگ و میر گزارش خواهد شد.
وی ادامه داد: تغییرات اقلیمی و گرمی هوا نقش موثری در تکثیر و تکثیر پشه آئدس و بیماری های منتقل کننده آن در جهان داشته است. در پنجاه سال گذشته 10 کشور جهان به ایدز مبتلا شده اند اما اکنون تعداد این کشورها به 120 کشور رسیده است.
آرشي پيش از اين با توصيه به عدم خروج صبح و عصر از منزل در مناطق آلوده به پشه آئدس گفت: کساني که مايل به سفر و يا سفر به اين مناطق هستند بايد لباس آستين بلند بپوشند. پشه Aedes، به خصوص پشه Aedes aegypti، دوست دارد از خون انسان تغذیه کند، هر ساعت از خون تغذیه می کند و در عرض 24 ساعت تعداد زیادی از مردم را مبتلا می کند. از این پشه
وی بهترین اقدامات برای کاهش این بیماری و پیشگیری از اپیدمی تب زرد را بهبود محیط زیست، افزایش فرهنگ سلامت مردم و آگاهی بخشی به ویژگی های این پشه و بیماری های آن دانست و گفت: افرادی که دچار گزش شده اند و علائم دارند بیماری هایی مانند تب و بدن درد در صورت بروز باید به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کرد./ الهمشهری
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17114/%D9%87%D9%85%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D9%85%D8%AF%D8%AA%D8%A7-%D8%A2%D9%84%D9%88%D8%AF%D9%87-%D8%AA%D8%A8-%D8%AF%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز