هشدار نسبت به ریختن کالا در بنادر/ درخواست مداخله از روسای نیروها
رئیس فدراسیون واردات نسبت به احتمال ته نشین شدن کالاهای کالایی در بنادر پس از پایان بخشنامه ترخیص درصد هشدار داد و گفت: فدراسیون واردات طی نامه های متعددی برای رفع مشکلات ته نشینی کالا در کشور درخواست کمک کرده است.
فرهاد ماهی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به نگرانی فعالان اقتصادی از عدم تصمیم گیری به موقع برای ادامه ترخیص درصدی کالا از بنادر، اظهار کرد: با توجه به پایان یافتن بخشنامه ترخیص کالا از گمرک در درصدی از گمرکات. کالاها در صورت عدم تصمیم به موقع برای ادامه آن، کالا در بنادر کشور دپو شده و مشکلاتی به ویژه پرداخت مالیات توسط مردم را به همراه خواهد داشت.
وی افزود: با توجه به شرایط تحریم و همچنین وضعیت پولی کشور، اقدامات لازم برای جلوگیری از رسوب کالا و ترخیص به موقع آن از بنادر کشور انجام شد که امکان ورود کالاهای ضروری به داخل کشور را فراهم کرد. کشور. اما در حال حاضر با توجه به پایان مهلت اجرای بخشنامه درصد ترخیص کالا از بنادر در پایان آبان ماه و همچنین عدم تصمیم به موقع برای حفظ وضعیت موجود در خصوص ترخیص کالا از گمرک، فعالان اقتصادی نگران انباشته شدن کالا در بنادر و تحمیل هزینه بر اقتصاد کشور.
وی با بیان اینکه فدراسیون واردات به نمایندگی از 24 تشکل ملی و حدود 5000 بنگاه اقتصادی مولد، تامین کننده مایحتاج اولیه و تجار طی نامه های متعددی درخواست کمک برای حل مشکلات واریز کالا در کشور را داشتند، تصریح کرد: در حالی که در «الف. در سال کنترل تورم و رشد تولید، شاهد افزایش چهار برابری هزینه های انبارداری در یک سال هستیم، به نظر می رسد عدم تصمیم گیری به موقع برای ادامه بخشنامه درصد ترخیص کالا از گمرک ممکن است تبعاتی بر اقتصاد کشور داشته باشد. کشور به ویژه در زمینه عرضه به موقع محصولات اساسی در کشور.
وی همچنین با دانستن مشکلات پولی در حوزه کالاهای اساسی گفت: متاسفانه هنوز نتوانسته ایم از سازوکار خاصی برای استفاده از معافیت های تحریمی کالاهای بشردوستانه در حوزه غذا و دارو برای کاهش مشکلات تحریم استفاده کنیم. در بخش کشاورزی و محصولات غذایی و همچنین در بخش پزشکی.
رئیس فدراسیون واردات در پایان به افزایش شدید نیاز نقدینگی فعالان اقتصادی اشاره کرد و گفت: تاکنون بنگاه های اقتصادی به دلیل افزایش نرخ ارز نتوانسته اند خود را با نقدینگی ریال تطبیق دهند. و به دلیل موانعی که در سیستم بانکی وجود دارد، مجبور به استفاده از پول گرانتر برای رفع نیاز و تامین سرمایه در گردش خود هستند.
به گزارش ای بی اس نیوز، درصد ترخیص مواد اولیه از واحدهای تولیدی تا سقف 90 درصد بدون نیاز به کد رهگیری بانکی و با رعایت فهرست تعرفه های ابلاغی تا پایان آبان ماه 1402 اعلام شد، البته مهلت این بخشنامه تا پایان آبان ماه 1402 بود. پایان آبان و از اول آذرماه ترخیص 90 درصد کالاهای مشمول از گمرک متوقف شد.
انتهای پیام