رئیس پژوهشکده زمین شناسی برخی از مطالعات انجام شده توسط سازمان زمین شناسی در مورد رسوبات خلیج فارس را به اشتراک گذاشت و ادامه داد: سال گذشته شاهد آن بودیم و نشان از یک اتفاق بزرگ در این مناطق است.
لک با اشاره به ساخت پل خلیج فارس توضیح داد: یک سری مطالعات دقیق برای بررسی زیربنای خلیج فارس انجام دادیم که نتایج نشان داد هزاران متر است که در تنگه خوران رسوب ته نشین نشده است. سالها سالها و این نشان میدهد که جریان جزر و مدی بسیار قوی در این منطقه وجود دارد که رسوبات با مد وارد تنگه میشوند و با جریان جزر و مدی، این رسوبات از تنگه خارج میشوند و از این طریق مکانیسم تعادل بین کمیت رسوب ورودی و خروجی ایجاد میشود. در جنگل های حرا یافت می شود.
مطالعات رسوبات خلیج فارس
در نتیجه این سونامی حداکثر ارتفاع موج سونامی در نواحی ساحلی پاکستان به حدود 13 متر رسید و حدود 4000 نفر کشته شدند و در کراچی ارتفاع موج به حدود 2 متر رسید در حالی که در پاسنی و اورمارا. شکستگی های عمده و اساسی روی زمین رخ داده و در برخی جاها حدود یک و نیم متر سقوط کرده بود.
وی تصریح کرد: در هسته هایی که از این مناطق جمع آوری کردیم متوجه شدیم که در اتفاقی که 6900 سال پیش رخ داد رسوبات این حوضه معکوس شد به طوری که قلوه سنگ های بسیار بزرگ با رسوبات نرم آورده شد.
ساخت جزایر مصنوعی در خلیج فارس
وی سونامی را مجموعه ای از امواج بسیار طولانی دانست که گاه به صدها کیلومتر بین دو قله موج می رسد و گفت: احتمال سونامی در دریای عرب یعنی از تنگه هرمز تا دریای عرب وجود دارد. مرز ایران و پاکستان.» به احتمال زیاد گسل بزرگی وجود دارد که زلزله شدیدی در این منطقه ایجاد می کند و به همین دلیل با حرکت دریای آب، احتمال وقوع پدیده سونامی مانند در تمام نقاط مکران وجود دارد. ساحل
لک یادآور شد: بنابراین توصیه می شود برای ساخت این پل مطالعات دقیق تری در تنگه خوران انجام شود تا پل توسعه پایدار در این منطقه ایجاد شود.
وی از مخاطرات زمین شناسی ساحلی به مخاطرات ساحلی و دریایی استان هرمزگان اشاره کرد و افزود: بالا آمدن سطح آب دریاها، تغییر اقلیم و خشک شدن برخی مناطق ساحلی، طوفان گرد و غبار، مخاطرات زیست محیطی و آلودگی مناطق ساحلی و دریایی، خسارات وارده. . اکوسیستم ها، طوفان های استوایی، رانش زمین، خطرات فرسایش و رسوب و سونامی برخی از این خطرات ساحلی هستند.
به گزارش ای بی اس نیوزدکتر راضیه لک در نشست افتتاحیه دو روزه یونسکو در خصوص مخاطرات زمینی ساحلی با بیان اینکه پیوست این کرسی از مطالعه خلیج فارس به نام خلیج فارس استفاده می کند، افزود: این سند در سایت سازمان های بین المللی بارگذاری شده است و موفقیتی برای ایران که توسط یک سازمان بین المللی به نام «خلیج فارس» به ثبت رسید.
وی با هشدار نسبت به ساخت جزایر مصنوعی در خلیج فارس گفت: ساخت جزایر مصنوعی توسط امارات متحده عربی یکی از مشکلاتی است که این کشور برای مقاصد گردشگری با آن دست و پنجه نرم می کند.
لک افزود: زمانی که سند این مطالعات را در یک کنفرانس بین المللی دریانوردی در بوشهر ارائه کردم، چند تن از کارشناسان این سوال را مطرح کردند که این رسوبات می تواند مربوط به طوفان نوح باشد و این به ما این فکر را داد که این رسوبات به طوفان نوح مرتبط باشد. طوفان نوح
لک اطلاعات اولیه را یکی از نیازهای اساسی پایش این خطرات برشمرد و ادامه داد: برای پیشگیری و مقابله یا تطبیق با مخاطرات دریایی به اطلاعات پایه متفاوتی در محیط های ساحلی و دریایی نیاز داریم که توسط آژانس های کشتیرانی مانند سازمان بنادر ارائه می شود. . و توسط نیروی دریایی، سازمان شیلات، سازمان محیط زیست، سازمان زمین شناسی، سازمان جغرافیایی ارتش و همچنین دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی تولید می شوند.
وی افزود: اکنون اگر بنا به دلایلی از ورود و خروج رسوبات به تنگه خوران جلوگیری شود، این رسوبات در جنگل حرا باقی می ماند.
وی تهیه این نقشه ها را نمونه ای از سازمان زمین شناسی دانست که اطلاعات ارزشمندی در مورد رسوبات خلیج فارس برای بیش از یک دهه ارائه می دهد.
زمین شناس خاطرنشان می کند: با احداث پل خلیج فارس در این منطقه سازه هایی در بستر دریا ایجاد می شود که ممکن است عاملی برای تغییر وضعیت رسوبات ورودی به جنگل های حرا باشد و به احتمال زیاد عاملی برای آسیب رساندن به این جنگل ها باشد. و با ایجاد پل می تواند وضعیتی شبیه به دریاچه ارومیه ایجاد کند.
این زمین شناس خاطرنشان کرد: گسل های شناخته شده در منطقه و کانون زمین لرزه ها نشان دهنده تداوم گسل ها در بستر دریا است.
رئیس پژوهشگاه علوم زمین ضمن هشدار نسبت به اقدام امارات برای توسعه خط ساحلی و پیشروی به سمت جزیره ابوموسی، گفت: همچنین بررسیهای ما نشان میدهد که جریان جزر و مدی بسیار قوی در تنگه خوران هزاران سال ایجاد کرده است. در این منطقه یک متر رسوب باقی نمانده است اما با ساخت پل خلیج فارس به احتمال زیاد رسوبات از منطقه خارج نمی شود و به جنگل های حرا آسیب می رساند.
به گفته وی، آثار تاریخی نشان می دهد که زمین لرزه های بزرگی در منطقه مکران از جمله ایران و پاکستان رخ داده است، به عنوان مثال در آبان 1344 در منطقه «فررانش» منطقه مکران نزدیک سواحل پاکستان که 8 1 بوده، ایجاد شده است. سونامی که سواحل عمان را درنوردید.
وی خاطرنشان کرد: دو زمین لرزه جزیره قشم در سال های اخیر شاید نمونه بارزتری از اهمیت لرزه خیزی گسل های زاگرس در بستر دریا باشد. کانون هر دوی این زمین لرزه ها در داخل جزیره قشم قرار دارد، اما ردیابی و شناسایی دقیق این گسل ها برای برآورد حداکثر زلزله ممکن حائز اهمیت است.
وقوع فاجعه زیست محیطی برای جنگل های حرا مانند دریاچه ارومیه
رئیس سازمان زمین شناسی با بیان اینکه امارات در حال ساخت این سازه ها به موازات سواحل است، گفت: در آینده می تواند برای ما خطرآفرین باشد، زیرا اگر امارات بتواند با این سازه ها سواحل خود را توسعه دهد، ممکن است ادعا شود در آینده. آینده.” در مورد جزیره ابوموسی.
وی نقشه اطلس حوضه 63 عنصری را از دیگر اطلاعات اولیه خلیج فارس که توسط سازمان زمین شناسی تهیه شده است، عنوان کرد.
سونامی در خلیج فارس
absnews
وی ادامه می دهد: علاوه بر ساخت این جزایر، شاهد ساخت تعداد معینی اثر به موازات خلیج فارس هستیم که شغل گردشگری ندارند و مشاهدات ما نشان داده است که این آثار به موازات دریا باعث افزایش رسوب گذاری می شود. تا 100 برابر امتیاز دهید.”