سایر موضوعات

هشدار جدی افزایش مصرف گاز

وزارت راه و شهرسازی موظف است در چارچوب قوانین و مقررات مربوط به کنترل و نظارت بر ساختمان‌های نوساز بخش خصوصی از خدمات شرکت‌های ذی‌صلاح موضوع بند (4) قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان استفاده کند. اطمینان از رعایت کامل الزامات مبحث 19 مقررات ملی ساختمان. همچنین شرکت های مذکور موظفند گزارش های نظارتی خود را به واحدهای ذیصلاح وزارت راه و شهرسازی و شهرداری ها ارائه کنند.

در این بین برای عبور از بحران انرژی می توان با جایگزینی وسایل گازسوز پربازده نسبت به بهینه سازی مصرف گاز اقدام کرد زیرا اعلام شده 80 درصد گرمایش کشور از وسایل گازسوز تامین می شود.گرمایش که قابل بهبود است. با تعویض تنها یک میلیون بخاری گازی با دودکش های بالا (هرمتیک)، سالانه 600 میلیون متر مکعب در مصرف گاز طبیعی صرفه جویی می شود.

همچنین اجرای کامل مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان در ساختمان های جدید و بهسازی و نوسازی کلیه ساختمان های اداری و عمومی دولتی با هدف کاهش مصرف انرژی و همچنین توسعه و نصب کنتورهای هوشمند کامل و قرائت از راه دور با امکان قطع و وصل گاز و برق به منظور مدیریت مصرف بالا می تواند در این راه موثر باشد.

راهکاری برای غلبه بر افزایش مصرف

در حالی که جواد اوجی وزیر نفت اخیراً اعلام کرده است که مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری روزانه 60 میلیون مترمکعب معادل 2 فاز پارس جنوبی نسبت به پارسال افزایش یافته است، از همگان دعوت می شود تا برای بهینه سازی مصرف تلاش کنند.

انتهای پیام

اخیراً هیات وزیران با توجه به تکلیف مقرر در قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر اتخاذ تدابیر لازم از سوی دولت برای کاهش پنج درصدی تلفات انرژی در بخش ساختمان، راهکارهای اجرا شده برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها را تصویب کرد. .

با توجه به شرایط کنونی به نظر نمی رسد چاره ای جز اجرای سیاست های مدیریت مصرف کننده وجود داشته باشد، هرچند دولت با ارائه طرح های تشویقی و تحریمی در این راستا گام برداشته است، اما نیاز است مشترکان نسبت به این موضوع آگاهی بیشتری داشته باشند. این مساله. برای رویارویی با چالش های بزرگ

راه حل چیست؟

وی گفت: اقدامات خوبی برای تشویق مشترکان انجام شده و با هر یک درصد کاهش مصرف، 3 درصد کاهش قیمت گاز لحاظ می شود و اگر مشترکی 30 درصد نسبت به مصرف سال گذشته صرفه جویی کند، گاز رایگان خواهد داشت. می گوید: به افراد توصیه می شود لباس گرم بپوشند و به دمای آسایش 18 تا 21 توجه کنند.

با شروع فصل سرما، زنگ خطر تولید و مصرف گاز در کشور به صدا درآمده است، موضوعی که در هفته های اخیر بارها از سوی مسئولان هشدار داده شده است، هشداری که در صورت جدی نگرفتن آن می تواند چالش های زیادی را برای آن ایجاد کند. کشور. در آینده.

اخیراً غلامرضا کوشکی رئیس مرکز کنترل گاز کشور از افزایش محدودیت گازرسانی به صنایع با ادامه روند صعودی مصرف گاز در بخش خانگی خبر داد و گفت: صنایع اصلی شامل فولاد، سیمان و پتروشیمی و … محدودیت های شرکت ملی گاز متفاوت است: در کارخانه های سیمان حدود 70 درصد، در صنایع پتروشیمی حدود 35 درصد و در صنایع فولاد حدود 50 درصد محدودیت هایی را برای فصل تابستان اعمال کرده ایم.

در سال جاری با وجود کاهش و گاه قطع گاز در بخش‌های مختلف صنعت و گاه کاهش صادرات و مصرف بیشتر نفت کوره نسبت به گذشته، خاموشی‌ها در صنایع و بخش‌های خانگی و تجاری دور از دسترس نیست. از ذهن

افزایش محدودیت های گازرسانی به صنایع و نیروگاه ها

توسعه انرژی های تجدیدپذیر بادی، خورشیدی و زمین گرمایی از طریق مکان یابی و ساخت داخلی تجهیزات مورد نیاز به عنوان یک راه حل پایدار و کلیدی. سرمایه گذاری و همچنین ارتقای راندمان نیروگاه های کشور و تبدیل نیروگاه های گازسوز به سیکل ترکیبی می تواند نقش مهمی در عبور از بحران انرژی در کشور داشته باشد.

ارتقای کیفیت ساخت‌وسازها با بهینه‌سازی و صرفه‌جویی در مصرف انرژی، ارتقای رده انرژی ساختمان‌ها از طریق اقدامات تشویقی و تنبیهی (تعرفه‌های گاز و برق) و استفاده از توانایی قانون در هدفمندسازی یارانه‌ها به منظور افزایش بهره‌وری انرژی ساختمان‌ها از جمله موارد است. دلایل قطعنامه مذکور

افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و سوم معادل 2 فاز پارس جنوبی است.

به گفته وزیر نفت، هم اکنون تقریباً 705 میلیون مترمکعب در روز (حدود 70 درصد گاز کشور) از پالایشگاه ها و سکوهای پارس جنوبی برداشت می کنیم و آمادگی 100 درصدی برای تامین گاز با راهکارهای اندیشیده شده داریم. اقدامات و تعمیرات اساسی در خطوط لوله، سکوهای استخراج گاز، پالایشگاه ها و ایستگاه های کاهش فشار وجود دارد.

به گفته وی، حدود 65 درصد گاز تولیدی به بخش خانگی اختصاص دارد که پیش بینی می شود تا ابتدای هفته آینده به 600 میلیون مترمکعب برسد و بر اساس پیش بینی هواشناسی در اواسط هفته (دوشنبه و سه شنبه) ، دما کاهش می یابد. آن را در کشور خواهیم داشت، بنابراین میزان مصرف گاز به 700 میلیون متر مکعب افزایش می یابد. خط قرمز شرکت ملی گاز مصرف بخش خانگی و تجاری است. هر ساله شاهد افزایش مصرف گاز در بخش های خانگی و تجاری هستیم. وزارت نفت قبل از شروع فصل سرما اقدامات لازم را انجام می دهد و سوخت جایگزین را به صنایع کشور اختصاص می دهد و در روزهایی که مصرف خانوارها افزایش می یابد، محدودیت هایی در بخش های صنعتی و نیروگاهی اعمال می شود. کشور به نسبت افزایش مصرف و گاز به بخش خانوار تخصیص می یابد.

علیرغم اینکه ایران سومین تولیدکننده گاز طبیعی در جهان است. اما با توجه به آغاز افت فشار در مخازن گازی میدان پارس جنوبی و افزایش مستمر مصرف، تامین گاز طبیعی در آینده بسیار نزدیک با چالش جدی مواجه خواهد شد.

بر این اساس دستگاه های اجرایی مشمول قانون خدمات کشوری موظفند برای اخذ رده انرژی مذکور در مبحث نوزدهم، نسبت به مطالعه، طراحی، اجرا و نظارت بر انطباق این موضوع توسط شرکت های ذی صلاح برای ساختمان های نوساز خود اقدام کنند. مقررات ملی ساختمان

به گزارش ای بی اس نیوز، وجود منابع فراوان گاز طبیعی و توسعه آن طی دو دهه گذشته عرضه گاز طبیعی برای تامین انرژی مورد نیاز کشور را سالانه 7 درصد افزایش داده است. اما از سوی دیگر برنامه ریزی مناسبی برای مهار رشد بی رویه تقاضا و مصرف گاز طبیعی در نقاط مختلف کشور صورت نگرفته است.

این مشکل در سال‌های اخیر به‌ویژه در فصول سرد سال با افزایش تقاضای گرمایش از سوی بخش خانگی تشدید شده است. به طوری که تنها در سال 2018 حدود 12 میلیارد لیتر گازوئیل و نفت کوره به ارزش بیش از 5 میلیارد دلار توسط نیروگاه ها سوزانده شد تا کمبود گاز جبران شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا