سالم خبر: یک متخصص مراقبت های ویژه نسبت به شیوع بی سابقه تب دنگی در جهان هشدار داد.
نوید شفیق گفت: تب دنگی یک بیماری ویروسی است که از طریق نیش پشه آلوده به انسان منتقل می شود.
وی با عنوان این مقاله با بیان اینکه نیمی از جمعیت جهان در خطر ابتلا به تب دنگی هستند، اضافه کرد: تب دنگی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری در سراسر جهان مشاهده می شود. بیشتر موارد تب دنگی بدون علامت یا خفیف است، اما موارد شدید می تواند کشنده باشد.
شفیق علائم تب دنگی را گرما بالا، سردرد، بدن درد، حالت تهوع و بثورات پوستی ذکر کرد و ادامه داد: تب دنگی درمان خاصی ندارد و معمولا با مسکن کنترل می شود.
وی افزود: پیشگیری و کنترل تب دنگی در گرو کنترل ناقل آن (پشه) است. استفاده از لباسهای محافظ، تورهای ضد پشه، حشرهکشها و از بین بردن مکانهای پرورش پشه از روشهای پیشگیری است.
شفیق با عنوان این مقاله با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی از کشورها در تایید، مدیریت، گزارش و کنترل شیوع دنگی حمایت می کند، گفت: واکسنی برای گروه سنی 6 تا 16 سال در مناطق پرخطر تایید شده است.
وی تاکید کرد: در موارد شدید تب دنگی علائم بیماری پس از کاهش تب ظاهر می شود که شامل درد شدید شکم، استفراغ مداوم، تنفس سریع، خونریزی از لثه یا بینی، خستگی، بی خوابی، وجود خون در استفراغ یا مدفوع، شدید تشنگی و رنگ پریدگی پوست سرد است و احساس ضعف می کند.
این متخصص مراقبت ویژه تصریح کرد: افرادی که این علائم شدید را تجربه می کنند باید سریعا به پزشک مراجعه کنند. پس از بهبودی، افراد ممکن است برای چند هفته احساس خستگی کنند.
وی افزود: در صورت بروز علائم معمولاً 4 تا 10 روز پس از عفونت شروع می شود.
شفیق درباره مدت زمان بیماری نیز گفت: در صورت بروز علائم معمولا بین ۲ تا ۷ روز طول می کشد. در بیشتر موارد خفیف، افراد ظرف یک تا دو هفته بهبود می یابند.
وی پیشگیری از تب دنگی را برشمرد و افزود: استفاده از لباسهای محافظی که سطح بیشتری از بدن را بپوشاند. استفاده از پشه بند برای خواب در طول روز ترجیحا آغشته به حشره کش، نصب پشه بند روی پنجره ها، استفاده از حشره کش های حاوی DEET، Picaridin یا IR3535 روی پوست، استفاده از اسپری و مه پاش پشه و جلوگیری از پرورش پشه با مدیریت محیط و حذف مکان های احتمالی برای پشه ها تخم مرغ مانند زباله جامد و ظروف پر از آب ایستاده، درپوش، زهکشی و منابع ذخیره آب تمیز خانگی به صورت هفتگی و استفاده از آفت کش های مناسب در منابع ذخیره آب در فضای باز. مهم ترین روش پیشگیری، جلوگیری از رسیدن پشه ها به محل های تخم گذاری با اقدامات اداری و محیطی است.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16940/%D8%B2%D9%86%DA%AF-%D8%AE%D8%B7%D8%B1-%D8%B4%DB%8C%D9%88%D8%B9-%D8%A8%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%A8%D9%82%D9%87-%D8%AA%D8%A8-%D8%AF%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز