سایر موضوعات

هشدار بانک جهانی؛ اقتصاد جهانی در آستانه رکود خطرناک – اخبار دنیای اقتصاد – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز

انتظار می رود رشد (اقتصادهای پیشرفته) در سال جاری به 0.5 درصد کاهش یابد. طی دو دهه گذشته، کاهش رشد اقتصادی در این مقیاس حکایت از رکود اقتصادی داشته است. نگاهی به بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه خارج از چین بیندازید. انتظار می رود که آنها کاهش شدیدی را تجربه کنند. این اقتصادها 2.7 درصد رشد خواهند کرد. به طور کلی، اقتصاد جهانی روی لبه چاقو بوده است.

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از بی بی سی انگلیسی، بانک جهانی هشدار داده است که به دلیل جنگ در اوکراین و تأثیرات همه گیری کرونا، اقتصاد جهان به طور خطرناکی در آستانه رکود قرار گرفته است. بانک جهانی پیش بینی رشد خود در سال جاری را حدود 50 درصد کاهش داده است. بانک های مرکزی برای مقابله با افزایش قیمت ها هزینه های استقراض را افزایش داده اند. بانک جهانی هشدار داده است که فقیرترین مردم احتمالاً بیشترین آسیب را خواهند دید.

آیهان کوزه، اقتصاددان ارشد بانک جهانی در این خصوص گفت: پیش بینی می شود کاهش رشد اقتصادی گسترده باشد. پیش بینی های رشد اقتصادی شامل نود و پنج درصد از اقتصادهای پیشرفته و حدود هفتاد درصد از بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه است. اقتصادهای پیشرفته اصلاً وضعیت خوبی ندارند.

absnews

مجری از وی پرسید: با توجه به این سوال، اگر رشد سال آینده به شدت کاهش یابد، برای جلوگیری از رکود بیشتر چه باید کرد؟

آیهان کوزه پاسخ داد: سیاست گذاران می توانند کارهای زیادی انجام دهند. ابتدا باید اصلاحات لازم را انجام دهند. اجرای نظارت مالی و پولی و سیاست های مالی قوی؛ این سیاست ها باید عملی باشد. باید به ثبات قیمت ها توجه کرد. علاوه بر این باید برنامه های مالی میان مدت داشته باشند. در سطح جهانی، ما نیاز به همکاری با یکدیگر داریم. بیایید همکاری خود را برای غلبه بر این مشکلات و کاهش خطر رکود جهانی و حل چالش های بزرگتر مانند تغییرات آب و هوایی که با آن روبرو هستیم، بهبود بخشیم.

میزبان پرسید: در حالی که شما هشدار داده اید که جهان به طور خطرناکی به رکود نزدیک شده است، بانک های مرکزی در سراسر جهان، از جمله فدرال رزرو ایالات متحده، هیچ نشانه ای از کند شدن افزایش نرخ بهره را نشان نمی دهند. به نظر شما این اشتباه است؟

اقتصاددان ارشد بانک جهانی پاسخ داد: اولویت اصلی بانک های مرکزی مبارزه با تورم است. آنها قبل از اینکه به کاهش نرخ بهره یا توقف افزایش نرخ بهره فکر کنند به دنبال کاهش مداوم تورم هستند یا نشانه هایی از کاهش مداوم تورم را مشاهده می کنند. ثبات قیمت برای ثبات اقتصاد کلان حیاتی است. ثبات اقتصاد کلان برای رشد ضروری است. بنابراین بانک های مرکزی باید اقدامات لازم را انجام دهند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا