مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: شرکت های پتروشیمی در حال اجرای طرح هایی برای بهینه سازی مصرف گاز از جمله کاهش مصرف در مرغداری ها، گلخانه ها و جایگزینی وسایل گازسوز با راندمان پایین با وسایل پربازده هستند.
گزارش دهید خبرگزاری صداوسیماحسن عباس زاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی امروز (سه شنبه 31 آبان) در نشست با تشکل ها و انجمن های پایین دستی صنعت پتروشیمی، اظهار کرد: صنعت پتروشیمی اکنون در شرایطی است که توسعه آن در بالادست و اجرای مجتمع های مگاژن امکان پذیر نیست. . دیگر مورد توجه قرار نمی گیرد و صنایع پایین دستی نیاز به توسعه دارند، بنابراین تامین برق پایین دستی و اجرای پروژه های آخرین حلقه های صنعت پتروشیمی به منظور توسعه و جلوگیری از واردات محصولات مورد نیاز در دستور کار قرار گرفته است.
وی همچنین گفت: برنامه های بسیار مناسبی برای رفع دغدغه های صنایع پایین دستی در زمینه مواد غذایی پلی پروپیلن، PET، 2 AEH، PVC پیش بینی شده و در حال پیگیری است. به عنوان مثال تا پایان امسال شاهد افزایش تولید پی وی سی در پتروشیمی آبادان خواهیم بود.
عباس زاده با تاکید بر اینکه محدودیت استفاده از گاز خوراک صنعت پتروشیمی تاثیری بر صنایع پایین دستی ندارد و این محدودیت ها مربوط به مجتمع های متانول، اوره و آمونیاک است، اعلام کرد: تنها 9 درصد از گاز تولیدی کشور به این صنعت اختصاص دارد. و نیمی در واحدها است. آب و برق مصرف می شود و حدود 4 درصد به واحدهای پتروشیمی می رسد. از کل گاز شیرین تولیدی در کشور، 46 درصد توسط مصرف کنندگان خانگی، تجاری و صنعتی و حدود 30 درصد در نیروگاه ها مصرف می شود که راندمان پایینی نیز دارند.
وی با تاکید بر لزوم بهینه سازی مصرف انرژی افزود: امروزه نیز با افزایش مصرف گاز در کشور به دلیل ورود به فصل سرما، دریافتی گاز برای صنعت پتروشیمی کاهش یافته است که این امر تاثیر زیادی بر وضعیت کشور دارد. ارزها .
عباس زاده اعلام کرد: اجرای هشت طرح صرفه جویی در مصرف گاز توسط صنایع پتروشیمی در دستور کار قرار گرفت تا محدودیت های گازی بر تولید محصولات پتروشیمی از گاز صرفه جویی تاثیری نداشته باشد. پتروشیمی زاگرس امسال اعلام کرد که حدود دو هزار میلیارد تومان برای بهینه سازی سرمایه گذاری می کند که مذاکرات آن با معاونت برنامه ریزی وزارت نفت انجام شد و به زودی تفاهم نامه امضا خواهد شد.
وی تاکید پتروشیمی پردیس بر بهینه سازی مصرف گاز در مرغداری های دو استان شمالی کشور را از دیگر طرح های صرفه جویی در مصرف گاز اعلام کرد و ادامه داد: طرح بهینه سازی مصرف در گلخانه های استان های گیلان و مازندران و جایگزینی بخاری های با راندمان پایین نیز از دیگر پروژه های در دست اقدامی است که توسط صنعت پتروشیمی اجرا می شود.
مدیرعامل جامعه ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد: حتی الامکان پلیمرها نباید به صورت خام صادر شوند و با تغییر شکل باید ارزش افزوده بیشتری در صادرات آنها ایجاد کرد که این شرکت نیز از آن حمایت می کند. در صنعت پلیمر باید واحدهایی با قابلیت تغییر سطح تولید و تولید محصولات مورد نیاز ایجاد شود.
عباس زاده همچنین از اجرای طرح کلی آمایش سرزمین با محوریت صنایع پایین دستی خبر داد و گفت: در این طرح ظرفیت و چالش های صنایع پایین دستی در هر استان به طور جداگانه شناسایی و بررسی می شود. اقدامات لازم برای یافتن پیمانکار این پروژه در ماه آینده انجام خواهد شد.