کد اطلاعات: 2081471
12 نوامبر 1403 در 3:50 ب.ظ.
1.7 هزار بازدید |
3دیدگاه
حکیم: حرکت هر وسیله 3 روز طول می کشد.
دبیر کارگروه VAR فوتبال ایران توضیحات جامعی درباره شرایط برگزاری مسابقات لیگ برتر با این سیستم ارائه کرد.
به گزارش “ورش سه”، محسن حکیم به آنا توضیح داد که چه زمانی تمام مسابقات قهرمانی با سیستم VR برگزار می شود تا عدالت داوری حاکم شود. این سوال مربوط به سازمان لیگ است. موضوع فقط ورود دستگاه ها نیست. هنگامی که مسابقات قهرمانی در چند روز دیگر برگزار می شود، می توانید تمام مسابقات را با پنج دستگاه VR پوشش دهید. جابجایی هر دستگاه 72 ساعت طول می کشد. بنابراین اگر مسابقات قهرمانی در چهار روز برگزار شود امکان جابجایی دستگاه ها وجود ندارد.
وی ادامه داد: مشکل بعدی زیرساخت ورزشگاه های ماست. سیستم VR با برق 16 آمپر کار می کند و این برق محافظ است، نه برق معمولی که در خانه ها استفاده می شود. در بسیاری از بازی ها در تامین تجهیزات مورد نیاز برای نصب سیستم VR با مشکلات جدی مواجه شدیم. سیستم VR بسیار کامل و دارای تمامی تجهیزات می باشد. مثلاً برای بازی دیروز نساجی و فولاد در ورزشگاه نیاز به کابل داشتیم و باید کابل سیستم را تا مسافت طولانی باز می کردیم و بازیابی چنین کابلی کار سختی است. ما می توانیم هر دو نوع سیستم باز را در ایران برای انجام بازی پوشش دهیم، اما مشکل اصلی تناسب دستگاه و سازگاری آن است. چون تنظیمات الکترونیکی ورزشگاه های ما با یکدیگر متفاوت است.
حکیم تاکید کرد: تمامی مسابقات تنها زمانی امکان انجام واقعیت مجازی را خواهند داشت که دستگاه ها در تمامی ورزشگاه های کشور نصب شوند و از آنجایی که ورزشگاه های استقلال و پرسپولیس مشترک هستند، نیاز به نصب سیستم های واقعیت مجازی در 15 ورزشگاه داریم.
دبیر کارگروه VAR افزود: اگر همه استادیومهای ما VR دارند، من از آن دسته افرادی هستم که مسئول عیبیابی سیستم قبل از شروع بازی و آماده شدن برای استفاده از سیستم هستم. سیستم های واقعیت مجازی ما به طور مداوم از یک ورزشگاه به استادیوم دیگر منتقل می شوند و در طول این حرکت ها آسیب می بینند.
حکیم گفت: فیفا واقعیت مجازی را دریافت می کند و تنها 6 شرکت وجود دارد که باید از آنها خرید کنیم. همه این شرکت ها به خاطر تحریم ها نمی خواهند با ما کار کنند. متاسفانه به دلیل این مشکلات تنها راه حل حرکت است. بنابراین فدراسیون مشکلات زیادی دارد و نباید از آن بخواهیم مشکلات را در همه زمینه ها حل کند. به عنوان مثال، تیم VAR فیفا برای برگزاری مسابقات لیگ برتر پنج روز زودتر وارد ایران می شود. مثلا اطلاعیه ای که برای بازی بعدی ما فرستادند، بازی استقلال و پاختاکور خواهد بود و تیم VAR پنج روز زودتر به ایران می آید.
وی ادامه داد: از طرفی برای همه بازی ها باید اطلاعات کافی در مورد هر مسابقه ارسال کنیم و تا سه سال در فیفا باقی می ماند. بنابراین همه چیز زیر نظر فیفا است و باید همه برنامه ها را طبق خواسته فیفا پیش ببریم. مورد بعدی این است که اگر 15 استادیوم با سیستم واقعیت مجازی داشته باشیم، می خواهیم حداقل 8 تیم به تمام جزئیات واقعیت مجازی مسلط شوند تا بتوانیم مسابقات قهرمانی را برگزار کنیم و هیچ کدام از این افراد مریض نشوند و غایب نباشند. همچنین درباره آموزش اپراتور دوربین صحبت می کنیم. به طور کلی مشکلات سیستم به قدری زیاد است که من برای پوشش مشکلات دستگاه های اولیه و دستگاه های بعدی را به AFC و سازنده اطلاع دادم.
حکیم در خصوص اینکه باشگاه ها برای استفاده از VR باید 400 میلیون تومان هزینه کنند، گفت: نصب دستگاه، هزینه سفر دستگاه، مسافرت مهندس، اقامت، غذا و غیره. گران هستند و فدراسیون نباید تمام هزینه ها را بپردازد. ظرف پنج سال، دستگاه های واقعیت مجازی فرسوده شده و باید تعویض شوند. پرداخت هزینه برای جایگزینی بسیار زیاد است. فدراسیون نباید همه هزینه ها را بدهد. باشگاهها در آینده به VR نیاز خواهند داشت و با فرسودگی دستگاهها و نیاز به تعویض، باید در هزینهها مشارکت کنند. هزینه قطعات VR بسیار بالاست و در صورت عدم تامین پول چگونه می توان با VR بازی کرد؟ این سیستم هزینه دارد و فدراسیون نمی تواند همه هزینه ها را تحمل کند.