سالم الخبر: رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر بیمارستانها هفتهای بین 20 تا 25 مورد فوت ناشی از ابتلا به کووید 19 را ثبت میکنند. این یعنی سه تا چهار مورد در روز.
بهنام عرشی همچنین افزود: در اسفندماه سال گذشته آمارها کمی تغییر کرده است، اما هنوز اعداد غیرقابل توضیح است و باید یکی دو هفته بگذرد تا بدانیم این روند ادامه دارد یا خیر. با آخرین تعطیلات مرتبط است.
به گفته وی، سویه غالب کنونی ویروس کرونا گنون است که حدود 10 درصد از سویههای کرونا را تشکیل میدهد که در جهان منتشر شدهاند: «وقتی سویههای جدید میآیند، سویههای قبلی ناپدید میشوند، بنابراین اکنون دیگر صحبتی نیست. ” “نژادهای دلتا و آلفا چنین نیستند.”
به گفته این مقام مسئول در وزارت بهداشت، سویه فعلی Omicron است که 99 درصد سویه را تشکیل می دهد که JN1 است.
این سویه در اواسط تابستان در اروپا گسترش یافت و پس از یکی دو ماه وارد ایران شد و از اواخر پاییز در کشور کشف شد. یعنی موارد ابتلا به آن کافی شده است تا بتوانیم آن را تشخیص دهیم. این بدان معناست که اکثر موارد سرماخوردگی خفیف از این نوع بوده است یک سویه جدید ظاهر می شود، انتظار می رود ابتدا به اوج خود برسد.
آرچی میگوید که 90 درصد سویهای که در حال حاضر در کشور گسترش مییابد JN One است و بسیار مسری است، اگرچه علائم آن شدید نیست.
اما در میان سالمندان یا گروه هایی که ایمنی ضعیفی دارند می تواند شدید و حتی کشنده باشد: «به طور کلی به دلیل شرایط آب و هوایی و افزایش مسافرت، سرماخوردگی های معمولی نیز رو به افزایش است.»
این رقم در اواخر زمستان، یعنی در آذرماه سال گذشته که تعداد سرماخوردگیها افزایش یافته بود، به دلیل شیوع آنفلوآنزا کمی افزایش یافت، زیرا آنطور که گزارشها نشان میداد، بیش از 30 درصد از ابتلا به آنفولانزا در این کشور افزایش یافته است. موارد سرماخوردگی در آن دوره به دلیل «آنفولانزا و حدود 20 درصد آن به دلیل کرونا بوده است».
وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد سرماخوردگی های گزارش شده حدود 9 درصد و در کشورهای دیگر این رقم 15 درصد است، می گوید: به طور کلی حدود 15 تا 30 درصد از موارد سرماخوردگی، سال هاست که کرونا کلاسیک هستند و این یک روند مستمر نیست پیش بینی می شود پس از 6 تا 9 ماه با سویه غالب در کشور یا سایر کشورها به اوج برسد و هیچ گونه تغییر یا زیرسویه جدیدی نداشته باشد مربوط به پایان زمستان و پرونده های مسافرتی است.»
به گفته این مقام مسئول در وزارت بهداشت، تعداد مبتلایان از اواخر زمستان رو به کاهش بوده است، اما هنوز نمی توان ظرف دو سه هفته در این باره اظهارنظر دقیقی کرد و می توان آمار را به طور دقیق اعلام کرد.
در پاییز گذشته شیوع آنفلوانزای B وجود داشت
آرچی می گوید سال گذشته افرادی که علائم شدید سرماخوردگی داشتند دچار آنفولانزا شدند که با علائم گوارشی و تنفسی همراه بود و برای چند هفته سرفه داشتند. این آنفولانزای B، دومین اوج شیوع آنفولانزا بود. به طور طبیعی
در حالی که علائم فعلی کرونا هیچ تفاوتی با علائم قبلی ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا وزارت بهداشت نگران شیوع ویروس کرونا یا سرماخوردگی جدید است؟ او توضیح می دهد: “ما احتمالاً به اوج نخواهیم رسید.” البته در رابطه با کووید، پایان همه گیری اعلام نشده است، اما تاکید کردند که وضعیت اضطراری به پایان رسیده است و توصیه سازمان بهداشت جهانی مبنی بر اینکه کشورهایی که با انواع مختلف مواجه هستند، آمار عفونت را با دقت بیشتری تفسیر می کنند. بنابراین این ویروس همچنان یک تهدید محسوب می شود و نباید نادیده گرفته شود. در حال حاضر توقع ما و سایر کشورها این است که اگر اتفاق جدیدی نیفتد، با گونه های معمولی مشکلی نداشته باشیم.»
بر اساس اعلامیه آرشی، سازمان جهانی بهداشت مرتباً کشورها را موظف میکند که در مورد شیوع بیماریهای ویروسی و عفونی گزارش دهند و در صورت کوتاهی باید پاسخگو باشند: «یکی از وظایف اصلی دولتها گزارش منظم است. در مورد گسترش بیماری های ویروسی و عفونی. شیوع بیماری های واگیردار در صورت عدم اطلاع و سرایت بیماری عفونی به کشورهای همسایه باید به سازمان های بین المللی پاسخ دهیم. بنابراین قانوناً موظف به گزارش یک سری بیماریهای واگیردار هستیم.»
میزان درگیر شدن کشورهای همسایه در حال حاضر با این بیماری از دیگر مواردی است که رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت توضیح می دهد: به هر حال کنترل های سختگیرانه مربوط به شیوع کرونا لغو شده و وضعیت فوق العاده لغو شده است اما بررسی های ما در مناطق مرزی نشان می دهد که وضعیت کشور ما و کشورهای همسایه مشابه است و مشکل خاصی وجود ندارد.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16563/%D9%85%D8%B1%DA%AF-%D9%87%D9%81%D8%AA%DA%AF%DB%8C-20-25-%D9%86%D9%81%D8%B1-%D9%85%D8%A8%D8%AA%D9%84%D8%A7-%DA%A9%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%A7-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز