داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در سی و یکمین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی گفت: کشور ما به ثبات و نظمی رسیده است که بدون توجه به وسعت، امور اداری کشور مختل نخواهد شد.
این مقام مسئول بیان کرد: در تاپیک امروز ابتدا باید به اقداماتی که برای بهبود فضای پولی کشور در برنامه هفتم انجام داده ایم اشاره کنیم که امیدواریم به زودی ابلاغ شود، علاوه بر قانون بانک مرکزی که جا برای سیاست گذاری پولی باز شد. آنچه در جدول هفتم که مکمل این قانون است گنجانده شده است. هدف ما رسیدن به نرخ تورم تک رقمی در پایان برنامه هفتم است و البته ابزارها و تدابیری برای این امر لازم است.
وی می گوید: انتظار داشتیم در پایان برنامه هفتم، عدم تعادل بانکی کاهش یابد و به 20 درصد سال پایه برسد و رشد نقدینگی به کمتر از 14 درصد برسد.
منظور می گوید: اگر اقتصاد خون خوبی داشته باشد و بتوان نقدینگی کافی، به موقع و کم هزینه را در اقتصاد به گردش درآورد، مطمئن هستیم که با ثبات می شود و پیش بینی می کنیم بانک کاهش یابد رژیم مالکیت در طرح
وی افزود: تعهد به واگذاری دارایی های مازاد بانکی یک ضرورت است و در برنامه هفتم پیش بینی شده بانک مرکزی موظف است بانک ها را در سه دسته ناسازگار، قابل احیا و غیر قابل احیا طبقه بندی کند. اختیار تغییر سهام و سهامداران بانک ها به بانک مرکزی داده شده است و راه اندازی بانک توسعه جمهوری اسلامی از سوی دولت باید موضوع بعدی باشد که در صورت نیاز بانک ها می توانند بانک های توسعه ای ایجاد کنند. ما مجموعه ای از بانک ها خواهیم داشت. هرگونه فعالیت در زمینه ارز، صرافی و غیره مجاز نیست مگر با مجوز و نظارت بانک مرکزی.
وی گفت: در برنامه هفتم بانک مرکزی مرجع اصلی مهار تورم است و باید پاسخگوی آن باشد. وزارت اقتصاد ماموریت خاصی برای تامین مالی دولت دارد، بنابراین هر بخش باید نقش خود را ایفا کند.
منظور بیان کرد: نباید اجازه دهیم بانک ها به ویژه خصوصی دچار بی انضباطی مالی شوند و برای این امر بانک مرکزی باید ضمانت های کافی برای خطوط اعتباری به بانک ها بگیرد و این همان چیزی است که در برنامه هفتم بر آن تاکید شده است. مورد بعدی این است که در برنامه هفتم دولت باید صاحب بدهی های خود باشد تا برای بانک ها تعیین تکلیف کند.
منظور با اشاره به اینکه اصلاح ارز 4200 تومانی اقدام شجاعانه ای بود که دولت هزینه اجرای آن را در سال اول پذیرفت، گفت: بدون شک باید به سمت ارز تک نرخی حرکت کنیم اما در این دوره انتقالی فاصله بین ارز ترجیحی و نرخ ارز کمتر از دولت قبل است.»
وی با بیان اینکه نرخ رشد اقتصادی در سال گذشته به 5.7 درصد رسید، گفت: برخی می گویند رشد به سفره مردم نرسید اما واقعیت را نمی توان انکار کرد یا می گویند رشد ناشی از نفت بوده است و این مشکلی نیست. . ترکیب رشد در صنعت، ساخت و ساز و خدمات قابل توجه است. در نظر داشتیم در مدت کوتاهی تولید نفت را 600 هزار بشکه افزایش دهیم.
خبرنگار: کیمیا گولیبور