سایر موضوعات

هدف گذاری برنامه هفتم برای خودکفایی در تامین شکر


رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: در برنامه هفتم تلاش ما بر این است که با سیاست های صحیح و قیمت گذاری مناسب در خرید تضمینی به خودکفایی بالای 90 درصد در تولید شکر برسیم.

گزارش خبرگزاری رادیوعلیرضا عباسی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار رادیو اقتصاد به بحث تولید، عرضه و واردات شکر پرداخت و گفت: حدود دو و سه دهم میلیون تن شکر نیاز داریم که حدود 65 تا 70 درصد آن را از چغندر قند و نیشکر در داخل تامین و تولید می کنیم و 3، 530 درصد آن را وارد می کنیم.

هدف گذاری برنامه هفتم برای خودکفایی در تامین شکروی افزود: باید به سمتی برویم که در این محصول به درصد خودکفایی بالایی برسیم، این را در برنامه ششم داشتیم و در برنامه هفتم تلاش می کنیم بیش از 90 درصد در این محصولات به خودکفایی برسیم.

عباسی افزود: امکان توسعه کشت چغندرقند، افزایش عملکرد با افزایش بهره وری در کشور وجود دارد، تنها به دلیل عدم خرید مناسب و نبود قیمت مناسب برای آن، گاهی اوقات کشاورزان رغبتی ندارند، برای جلوگیری از آشفتگی در بازار شکر در کشور، یکی از راه های اصلی افزایش پایداری تولیدمان است و هم ظرفیت تولید شکر را در این زمینه بیش از 8 درصد افزایش دهیم و هم خودکفایی این محصول را بیش از 8 درصد کنیم. نیشکر و چغندر. باید به خوبی اجرا شود.

وی ادامه می دهد: در خرید تضمینی قیمت خرید تضمینی چغندر قند تابعی از قیمت گندم است، یعنی وقتی قیمت گندم تعیین می شود مثلاً کلزا دو برابر گندم و قیمت چغندر یک پنجم قیمت گندم است، هر چه قیمت گندم تعیین شود به قیمت یک عدد می شود. منطقه رشد تولید خوبی داشته باشید.

عباسی درباره مرغوبیت بذر، عملکرد و افزایش بهره وری گفت: در این زمینه باید تلاش زیادی کرد، زیرا در کشور در همه محصولات خلاء عملکردی داریم نه فقط محصولات قندی مانند چغندر و نیشکر. فاصله متوسط ​​تولید ما با متوسط ​​تولید جهانی در واحد سطح و در هکتار زیاد است. در فصل بهار می‌توان تبلیغ کرد که چغندر را در پاییز بکاریم، از آب سبز باران‌های پاییزی و زمستانی استفاده کنیم، آب کمتری مصرف کنیم، جهاد و دانشگاه‌های ما مجموعه بسیار خوبی از محققین دارند، اما پیوند این دانش با تحقیقاتی که انجام می‌شود و مزرعه ما کمی ضعیف است.

بحث مکانیزاسیون هم بخشی از آن است، چطور می‌توانیم برداشت مکانیزه داشته باشیم، چگونه می‌توانیم از برداشت به کارخانه منتقل کنیم، زیرا بخشی از افت قند از برداشت به کارخانه است، اگر جلوی این تلفات را بگیریم، دستیابی به خودکفایی قابل‌توجه در شکر می‌تواند عدد خوبی باشد، یعنی می‌توانیم به 80 تا 90 درصد برسیم و از طرفی باید مصرف شکر را در کشور کاهش دهیم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا