دوشنبه , ۵ خرداد ۱۴۰۴

هدف صادرات 50 میلیون دلار اسباب بازی

مدیر مرکز ملی آفرینش فرش ایران گفت: صادرات اسباب‌بازی در سال 1398 کمتر از 30 میلیون دلار بوده که در سال 1390 به 38 میلیون دلار رسیده است و هدف گذاری برای امسال حدود 50 میلیون دلار است.

به گزارش ای بی اس نیوز، محمدرضا زارع در رویداد توسعه و تبادل فناوری صنعت اسباب‌بازی، با بیان اینکه پنج ماه پیش تفاهم‌نامه‌ای با معاونت علمی در راستای تدوین سند راهبردی در صنعت اسباب‌بازی منعقد شد، گفت: صنعت و گفت: در این تفاهم نامه، رویدادهای تکمیلی، مانند رویداد امروز، به ارتباط تولیدکنندگان و سرمایه گذاران با کسب و کارهای خلاق و دانش بنیان اشاره شد.

وی همچنین از رونمایی از برنامه پنج ساله صنعت اسباب بازی در مراسم امروز خبر داد و گفت: این طرح چهار هدف عمده توسعه فرهنگ، حمایت از تولید، مدیریت بازار قاچاق و توسعه صادرات را دنبال می کند.

به گفته این مقام مسئول، بر اساس آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال ۱۳۹۸، قاچاق اسباب بازی حدوداً ۳۷۶ میلیون دلار بوده که تنها ۱۵۲ میلیون دلار آن تنها در محصولات الکترونیکی کشف شده است. این رقم در مقایسه با اقتصاد صنعت اسباب بازی در کشور رقم قابل توجهی است. البته با 24 نهاد مسئول در امر قاچاق نیز هماهنگی هایی صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه در سال 1400 سهم واردات این صنعت بالغ بر 17.4 میلیون دلار بوده که در سال 1401 به 15.3 میلیون دلار رسیده است، تصریح کرد: بیشترین واردات مربوط به حوزه اسباب بازی، تجهیزات و مواد اولیه است اما در برخی موارد، چون تولید داخلی نداریم، محصول نهایی هم وارد می شود.

زارع در مورد صادرات نیز گفت: صادرات اسباب بازی در سال 2019 کمتر از 30 میلیون دلار بوده که در سال 1390 به 38 میلیون دلار رسیده و هدف صادراتی امسال نیز حدود 50 میلیون دلار است.

در ادامه رئیس مرکز ملی آفرینش و فرش ایران در حاشیه این مراسم به خبرنگاران گفت: بر اساس توافق این مرکز با معاونت علمی ریاست جمهوری، بنگاه‌های خلاق و قالی‌محور از هر حوزه فعالیتی آگاهی پیدا کردند. انتظار می رود جلسات مشترکی با تولیدکنندگان این حوزه ها برای بحث و تبادل نظر درباره ایده ها و محصولات این حوزه برگزار شود. صنایع خلاق به سمت تولید انبوه و صنعتی می روند. اولین رویداد امروز در حوزه اسباب بازی ها برگزار شد.

به گفته وی، پس از صدور پروانه صنعتی، در زمینه تامین مواد اولیه و زمین شهرهای صنعتی، نصب و تسهیل حضور در بازارهای خارجی از جمله وظایف وزارت حراست است.

زارع با بیان اینکه صنعت اسباب بازی یک صنعت کوچک در مقیاس صنعتی است و نیاز به تغییرات دارد، گفت: در حال حاضر زنجیره ای در این صنعت تعریف شده و اکنون قرار است به حوزه ایده و خلاقیت متصل شود. همزمان با افزایش تولید، آمار واردات و قاچاق نیز در حال کاهش است.

به گفته مسئول آخرین آمار اداره کل مبارزه با قاچاق کالا و ارز این رقم نزدیک به 380 میلیون دلار است اما در مورد محاسبه این رقم اختلاف نظر وجود دارد. معمولاً شکاف عرضه یا قاچاق از سرانه ارقام تولید، واردات، صادرات و مصرف محاسبه می شود، اما در این صنعت بیشتر تولیدات در مرحله فرعی و بدون مجوز در آمار تولید لحاظ نشده است که باعث شده است. بخشی از آمار قاچاق مربوط به کالا است. اما در مجموع با گشایش برخی تعرفه ها که مربوط به تولید داخل، واردات مواد اولیه و شناسایی واحدهای تولیدی نبود، پیش بینی می شود در آمارهای بعدی قاچاق اسباب بازی به حدود 200 میلیون دلار کاهش یابد.

باید بگویم؛ رویداد توسعه و تبادل فناوری صنعت اسباب‌بازی با هدف رفع نیازهای فناورانه تولیدکنندگان اسباب‌بازی و به نمایش گذاشتن توانمندی‌های خلاق و مبتنی بر دانش در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *