هدف رشد صنعتی 8.5 درصدی در برنامه هفتم / عملکرد برنامه ششم چگونه بود؟
با توجه به نرخ رشد بخش در حوزه صنعت در لایحه پیشنهادی برنامه هفتم توسعه، 9.3 درصد در نظر گرفته شد که تنها در سال اول برنامه محقق شد و سپس با توجه به شرایط خاص کشور محقق شد. از سال 2017 این ارقام بسیار کمتر بود و حتی منفی در این بخش ثبت شد. این در حالی است که در برنامه هفتم توسعه، رشد این بخش 8.5 درصد در نظر گرفته شده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، پس از چندین ماه بررسی، گمانه زنی و نگارش سرانجام در ابتدای هفته از متن پیش نویس برنامه هفتم توسعه پیشنهادی دولت برای سال های 1402 تا 1406 رونمایی شد و به این ترتیب نمایندگان مجلس به زودی طرح خود را انجام خواهند داد. تحقیقات در اين زمينه. آغاز خواهد شد
از جمله اهداف برنامه هفتم، رشد 8 درصدی اقتصاد است که برای دستیابی به این هدف، متوسط نرخ رشد یک بخش در حوزه صنعت 8.5 درصد تعیین شده است.
هشت درصد در برنامه ششم توسعه هدف گذاری شده بود که برای تحقق این هدف، میانگین نرخ رشد یک بخش در حوزه صنعت 9.3 درصد تعیین شد.
اما این برنامه تنها در سال اول اجرای خود به هدف خود رسید. اساسا رشد بخش صنعت از سال 1396 تا 1400 به ترتیب 9.9 منهای 8.2، 0.7، 1.8 و 3.1 درصد بوده است.
بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، بخش صنعت به دلیل شرایط بینالمللی خاص کشور و بازگشت تحریمها از سال ۱۳۹۶ و به تبع آن افزایش هزینههای تامین مواد اولیه و واسطهها، دخالت دولت در بازار و قیمتهای دستوری با چالشهای مختلفی مواجه است. کالاها و تغییرات مکرر در مقررات و دستورالعمل ها و با کاهش ارزش افزوده مواجه شده اند. اما از سال 2018 با اجرای برخی سیاست های حمایتی، ارزش افزوده این بخش دوباره رشد مثبتی را تجربه کرد.
همانطور که گفته شد در برنامه هفتم رقم کمتری برای رشد صنعت مشاهده شده است و اکنون باید دید چه برنامه هایی برای این منظور در نظر گرفته می شود.
انتهای پیام