رئیس طرح توسعه صنعت گوهرسازی کشور امروز در مراسم افتتاحیه دومین دوره مسابقات ملی مهارت تراش سنگ های قیمتی رایگان اعلام کرد: در تلاش هستیم تا کد رشته بین المللی تراش سنگ های قیمتی را در کشور تعیین کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ ابومحمد هاشمی در دومین دوره مسابقات ملی مهارت تراش گوهرهای آزاد اظهار داشت: تجارت جهانی گوهر سالانه 1.2 تریلیون دلار است اما با وجود ذخایر ارزشمند، ایران تنها سهم کمی دارد.
وی افزود: اقدامات انجام شده در ایمیدرو برای این حوزه بر اساس سند ملی توسعه صنعت گوهرسازی کشور است که توانسته در راستای توسعه و ایجاد زنجیره ارزش، منطقی سازی قابل توجهی ایجاد کند.
رئیس برنامه توسعه صنعت گوهرسازی کشور با بیان اینکه 6 راهبرد کلان و 45 رویکرد بر اساس سند ملی تعریف شده است، گفت: 10 وزارتخانه و بیش از 20 نهاد در اجرای اهداف این سند مشارکت دارند.
وی افزود: مطالعات اکتشافی بر روی سنگ های قیمتی در 11 استان انجام شده است.
هاشمی با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی به منظور ارتقای سطح تحصیلی و مهارتی گفت:هدف این آموزش ها ترویج آموزش بازارمحور و دسترسی به بازارهای جهانی است.
رئیس طرح توسعه صنعت گوهرسازی کشور گفت: از جمله فعالیت های ارزشمندی که در طول توسعه این صنعت صورت گرفت، ورود تعداد زیادی از فعالان اقتصادی علاقه مند برای سرمایه گذاری در این حوزه و ایجاد برندهای ایرانی را برشمرد.
وی افزود: ایمیدرو بسترهای لازم برای توسعه این صنعت را در دستور کار خود دارد.
هاشمی با اشاره به فراهم بودن زیرساخت ها برای توسعه تجارت گوهرها گفت: همزمان با شناسایی آزمایشگاه های گوهرشناسی معتبر، برنامه ریزی برای ساماندهی و استانداردسازی نیز انجام شد.
وی همچنین اعلام کرد: در نظر داریم از طریق وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به فعالان حوزه گوهر بیمه هنرمندان ارائه دهیم.
دومین دوره مسابقات ملی حکاکی سنگ های قیمتی از 31 تا 24 آبان ماه در مجتمع مرکز آموزش فنی و حرفه ای کرمان برگزار می شود. برگزاری دوره های آموزشی، توسعه اکتشافات سنگ های قیمتی، برگزاری مسابقات و نمایشگاه های تخصصی و … از برنامه های این رویداد ملی است.