به گزارش ایلنا، دومین دیدار حجت الاسلام والمسلمین موحدی با قضات دیوان عالی کشور برگزار شد. در این دیدار که با حضور معاونان و مدیران کل دادستانی کل کشور برگزار شد، موضوع کنترل قضایی مورد بررسی و تبادل نظر کارشناسانه قرار گرفت.
در این دیدار دو ساعته دادستان کل کشور ضمن تبریک هفته وحدت، تجمیع آراء را موضوعی بسیار مهم برای قوه قضائیه دانست و گفت: در خصوص تجمیع آراء قضایی دستوراتی از سوی رئیس محترم قوه قضاییه صادر شد. قوه قضائیه در دی ماه 1397 که خوشبختانه در این راستا گام های خوبی برداشته شده است و البته لازم است قضات محترم در زمان خود نسبت به صدور حکم به این دستورالعمل توجه کافی داشته باشند.
وی اعلام کرد: اکثریت آرا ضامن اصل بی طرفی است. تفاوت دستور اداری و حکم قضایی در تلاقی آراء و ادله ذکر شده در آن است.
موحدی با بیان اینکه قانون اساسی به صراحت به موضوع آرای تقلبی اشاره کرده است، گفت: موجه بودن، موجه بودن، با انگیزه بودن و جهت گیری رأی از ویژگی های اصلی رأی تقلبی است.
دادستان کل کشور گفت: هدف اصلی دادگستری اجرای عدالت و اجرای قانون است و نباید با تصمیم غیر منطقی مانع اجرای عدالت شود.
وی افزود: همه انسان ها روحیه عدالت خواهی دارند و به طبع خود اجرای عدالت را پسندیده و پسندیده می دانند. مسلماً تا آنجا که به توسعه این ماهیت عدالت مربوط می شود، قضات اولین کسانی هستند که این روحیه را توسعه می دهند. بهترین ابزار برای تحقق این امر، صدور آراء حقوقی است.
موحدی ادامه داد: رای قاضی می تواند روحیه عدالت خواهی را در جامعه احیا و توسعه دهد و یا با رای غیر منطقی مانع رشد آن روحیه عدالت خواهی و عدالت خواهی شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر قانون لازم الاجرا شدن آراء قضایی نداریم، گفت: در جلسات تخصصی می توان به صورت جدی روی این موضوعات به صورت علمی کار کرد و نتایج را در قالب بروشور، کتاب و… ارائه کرد. ، و غیره. به بخش های مختلف. زیرا شما قضات محترمی هستید که در متن محاکمات و پرونده ها حضور دارید و لذا تجربه شما برای دستگاه قضایی تجربه بسیار ارزشمندی است.
دادستان کل کشور در بخش پایانی سخنان خود بر اهمیت به روز رسانی و ارتقای علم و دانش همکاران تاکید کرد و گفت: معتقدیم برگزاری نشست های علمی مانند امروز نقش مهمی در بهبود عملکرد و وظایف دارد.
موحدی با تاکید بر لزوم تداوم برگزاری نشست های علمی گفت: تا زمانی که علم خود را بدون توجه به موقعیت و تجربه خود به روز ندهیم، در انجام وظایف و ماموریت های خود دچار مشکل خواهیم شد. دادستانی کل کشور با تشکیل جلسات علمی به امری روتین و همیشگی تبدیل می شود و معاونین و قضات محترم ضمن کسب آخرین دانش علمی در انتقال تجربیات خود حضور فعال خواهند داشت.
در این جلسه وکلای دیوان عالی کشور به صورت تخصصی موضوع رسیدگی قضایی را بررسی و ابعاد مختلف این موضوع را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
همچنین به پیشنهاد دادستان کل کشور، موضوع جلسه بعدی بررسی سایر ابعاد موضوع تقلب در آراء بود.