اخبار سیاسی روز

هدف از تدوین پیش نویس ایمنی زیستی تخریب بیوتکنولوژی کشور است

وی با اشاره به اینکه این افراد این متن را به شورای ایمنی زیستی ارائه کردند، ادامه داد: جلسه ای در این حوزه با حضور رئیس پژوهش مجلس و کارشناسان و کارشناسان برگزار شد و کارشناسان به ضرورت اساسی و بسیار جدی اشاره کردند. اشکال در متن این پیش نویس ، درک کرد

دبیر ستاد توسعه بیوتکنولوژی خاطرنشان کرد: از آنجایی که قانون ایمنی زیستی وجود دارد، نیازی به ارائه طرح فوری در این زمینه نیست. لذا در این جلسه مقرر شد دولت لایحه ای در این خصوص ارائه کند.

دبیر ستاد توسعه بیوتکنولوژی در پاسخ به این سوال که آیا قرار است این طرح به مجلس ارائه شود، گفت: هنوز مشخص نیست این طرح به مجلس ارائه می شود یا خیر و بستگی به ارائه پیش نویس دارد. قانون توسط دولت، اما اشاره شد که حداقل 3 بند از این پیش نویس باید اصلاح شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، در حالی که لایحه ایمنی بیولوژیکی شامل 5 بخش و 52 ماده و توسط مرکز پژوهش های شورای اسلامی تدوین شده است که به گفته دبیر ستاد توسعه بیوتکنولوژی، اگرچه این ستاد وظیفه برنامه ریزی و سیاست گذاری در حوزه بیوتکنولوژی کشور را برعهده دارد، اما وی چنین نبود. در تهیه پیش نویس این پروژه نقش دارند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر ایرادات بسیار جدی به این متن که «پیش نویس» نامیده می شود و هنوز به هیچ نهادی از جمله مجلس ارائه نشده، وارد شده است. از جمله کارشناسان این حوزه اشاره کرده اند که اگر حتی کشت این طرح به ذهن کسی برسد، بیوتکنولوژی کل کشور تعطیل می شود.

انتهای پیام

دبیر ستاد توسعه بیوتکنولوژی با اشاره به نقش این ستاد در تدوین طرح ها و قوانین در حوزه های مرتبط با بیوتکنولوژیتوجه داشته باشید: در مجموع افرادی که در زمان تدوین این پیش نویس حضور داشتند به این ستاد نیامدند و این در حالی است که بر اساس مصوبات ستاد توسعه بیوتکنولوژی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش ریاست جمهوری است. مسئول سیاست گذاری و برنامه ریزی در این زمینه است.

دکتر مصطفی قانعی در گفت وگو با ای بی اس نیوز. وی با اشاره به جزئیات لایحه جدید ایمنی زیستی گفت: آنچه تدوین شد لایحه نبود بلکه یک کار تحقیقاتی بود که توسط چند نفر انجام شد و این طرح تحقیقاتی را در قالب یک پروژه تهیه کردند.

وی یادآور شد: یکی دیگر از مشکلاتی که این افراد با آن مواجه هستند این است که اقتصاد زیستی کشور هنوز محقق نشده است، آنها به فکر ایجاد حاشیه های این فناوری هستند، در حالی که یک کشور ابتدا مشخص می کند که چه نوع اقتصاد زیستی می خواهد داشته باشد و سپس به جای بسته شدن، صدا می کند. لبه ها را محکم کنید و سپس اعلام کنید که آیا صرفه جویی انجام می شود یا خیر.

قانعی خاطرنشان کرد: در پایان این جلسه چند نتیجه گیری (نه تصمیم گیری) ارائه شد که اولاً دولت لایحه ای در این زمینه ارائه کند، اما از سوی دیگر رئیس مجلس خاطرنشان کرد: تا زمانی که ضرورتی وجود نداشته باشد، دلیلی برای برنامه نبودن آن وجود ندارد.

قانعی یادآور شد: بر این اساس در این جلسه مقرر شد اصلاحات بیشتری در این پروژه انجام شود.

دبیر ستاد توسعه بیوتکنولوژی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با اشاره به اینکه نمایندگانی از این دست کارکنان در لایحه جدید ایمنی زیستی حضور نداشتند، گفت: در این لایحه ایرادات بسیار جدی وجود دارد که از جمله می توان به آن اشاره کرد. که حتی اگر پرورش این پیش نویس در اگر ذهن کسی هک شود، تمام بیوتکنولوژی کشور تعطیل خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا