اخبار اقتصادی روز

هاشمی: بیشتر از «خودروساز ملی» همدیگر را درک کنیم!

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، پس از یک دوره 4 ساله که شهروندان تهرانی در بسیاری از حوزه ها و امور شهری از جمله حمل و نقل عمومی با روی کار آمدن مدیریت فعلی شهر تهران دچار افول، کسادی و حتی پسرفت شدند. ، فصل جدیدی از تغییر آغاز شده است. و رونق برای تهران و تهران آغاز شد.

در این راستا یکی از حوزه‌هایی که در مدیریت شهری تهران مورد توجه جدی قرار گرفته، حمل‌ونقل عمومی است که طی دو سال گذشته با حمایت شورای اسلامی شهر تهران بودجه کلانی دریافت کرده است. خطوط تکمیل شد و قرارداد مهم و قابل توجهی بین شهرداری و کشور چین منعقد شد.

براساس این قرارداد تاریخی، 2500 اتوبوس 12 متری، 25000 تاکسی سدان برقی، 2500 تاکسی SUV، 10000 وانت و 150000 موتورسیکلت برقی با حمایت مالی چین برای شهر تهران خریداری می شود.

با توجه به اهمیت این قرارداد با سید جعفر تشری هاشمی; رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران گفتگویی داشتیم که مشروح آن در اختیار مخاطبان ای بی اس نیوز قرار می گیرد:

ای بی اس نیوز: در این دوره مدیریت شهری سعی شده تا بخشی از کاستی ها و پسرفت های دوره قبلی مدیریت شهری برطرف شود. وی در این راستا در راستای توسعه و بهبود حمل و نقل عمومی گام برداشت و علاوه بر جلب نظر تولیدکنندگان داخلی، تفاهم نامه ای نیز امضا کرد. قرارداد با چین در این زمینه. برخی از اعضای شورا به آن انتقاد دارند، اما فراتر از این دیدگاه ها، نهایی شدن این قرارداد تا چه اندازه می تواند گره هایی از مشکلات حمل و نقل عمومی تهران را باز کند؟

اگر از مشکلات قرارداد شهرداری با چین صحبت کنیم، این به معنای مخالفت با توسعه حمل و نقل عمومی، رفع نیازهای این حوزه و یا حتی جبران کمبودهای تولیدکنندگان داخلی نیست.

حرف ما این است که در هر کاری باید یک سری قوانین را در نظر گرفت; این قوانین مربوط به فعالیت های تجاری و اقتصادی باید در معاهدات و قراردادهای بین یک سازمان دولتی و سایر تولیدکنندگان داخلی و خارجی رعایت شود.

آنچه تا کنون به آن اشاره کردیم این است که قراردادها به طور کامل در اختیار ما قرار نگرفته است. ما یک قرارداد کلی با یک تامین کننده و یک تامین کننده مالی امضا کرده ایم و هیچ قراردادی برای خودروهای سواری، موتورسیکلت های برقی، تجهیزات سیستم حمل و نقل هوشمند و موارد دیگر در دست اجرا ندیده ایم.

این فقط دیدن قراردادها نیست، بلکه این است که ببینیم آیا قوانین و قوانین قانونی رعایت شده است یا خیر. آیا سود برای شهر و شهروندان لحاظ شده است؟ آیا ظرفیت تولیدکنندگان داخلی که از همه لحاظ دارای اولویت هستند در نظر گرفته شده است؟ آیا شرکت های خارجی را در رقابت با شرکت های ایرانی قرار داده ایم یا خیر؟ اینها همه سوالاتی هستند که باید به دقت بررسی شوند.

ای بی اس نیوز: حضور شما در سفر شهردار تهران به چین کمکی به درک ابعاد مختلف این قرارداد و آنچه شهرداری مد نظر دارد، نکرد؟

اولین سفر شهردار تهران به چین که من نیز به عنوان نماینده شورای شهر در آن حضور داشتم، با بازدیدهای متعدد از صنایع مختلف این کشور و شرکت در چندین همایش بین المللی به پایان رسید، اما بحثی در کار نبود. در مورد قراردادها و حتی نحوه ادامه سفر در ابتدا صحبتی نشده بود.

در این سفر تفاهم نامه هایی با شهرداری پکن در خصوص توسعه همکاری ها و بحث برادری به امضا رسید و بحثی مبنی بر اینکه اتوبوس را از کدام شرکت و با چه مبلغی خریداری کنیم و نقش شرکت های ایرانی مطرح نشد. بودن.

ای بی اس نیوز: نکات مثبت این قرارداد از نظر شما چیست؟

شکی نیست که باید از حمل و نقل عمومی حمایت شود و کاستی ها در این زمینه به بهترین شکل برطرف شود، اما «بهترین راه» کدام است باید توسط کارشناسان بررسی شود، مثلاً باید دید که آیا اتوبوس سازان ملی باید در این خریدها مشارکت داشته باشید. و آیا ما کمک کرده ایم یا اتوبوس سازان داخلی عقب مانده اند؟

طبق قانون، هر کسی که می خواهد محصولات خارجی را سفارش دهد باید از یک سری قوانین و مقررات پیروی کند. اول اینکه شما باید گروه مجاز خرید اتوبوس باشید، شهرداری تهران صنعتی نیست که بخواهد سفارش بدهد، باید از طریق سازنده ای که دارای مجوز و صلاحیت نمایندگی فنی و پس از فروش است و دارای مجوز از وزارت امنیت

بنابراین می گوییم شهرداری باید از کانال اتوبوس ساز اقدام کند، ثبت سفارش کند، تامین ارز از طریق مجاری قانونی را ادامه دهد و یک سازنده واجد شرایط به نمایندگی از شرکت سازنده خارجی را برای خدمات پس از فروش، تامین تعیین کند. قطعات، این گارانتی و گارانتی است، آن را ارائه دهید، در این صورت شهرداری تهران می تواند از تولید کننده واجد شرایط خرید انجام دهد.

زمانی که این مسیر به درستی طی نشود، ممکن است از نظر مقررات قانونی و مشکلات فنی دارای ایراداتی باشد. ما محصولی را وارد می کنیم که شهرداری تهران نه تنها صلاحیت علمی و تخصصی اتوبوس های برقی را ندارد، بلکه بسیاری از تولیدکنندگان داخلی هنوز به آن حد از صلاحیت علمی و دانش تخصصی نرسیده اند که به آنها اجازه می دهد درباره اتوبوس ها نظر قوی داشته باشند. حتی در مورد مشخصات فنی محصول ما هنوز اطلاعات خاصی نداریم و نمی دانیم اتوبوسی که از چین وارد می کنیم چه داده هایی دارد.

ای بی اس نیوز: آیا این سوالات را از شهرداری داشته اید؟ آیا با توضیحات شهرداری این ابهامات برطرف می شود؟

تا به حال هنوز قانع نشده ام که این روش و این مشخصات فنی همان اتفاقی است که باید برای شهر تهران بیفتد.

ای بی اس نیوز: با فرض رفع ابهامات توسط شهرداری و عدم وجود مشکل فنی در مراحل امضا و اجرای قرارداد، آیا تکمیل این قرارداد بخش زیادی از مشکلات حمل و نقل عمومی را برطرف نخواهد کرد؟

اگر با ملاحظاتی که گفتم، نگرانی ما در مورد اتوبوس برطرف شود، قطعاً اتفاق خوبی خواهد بود، اما من با تاکسی مشکل بزرگتری دارم، زیرا 10 خودروساز خودروی برقی وارد کشور کرده اند و شهرداری نباید برای خرید خودرو اقدام کند. ، اما باید به خودروسازان بگوید که چه کاری انجام دهند. او به چیزی نیاز دارد.

ما بیش از 50 سال است که در کشورمان خودرو تولید می کنیم، ناگهان به ذهنمان رسید که بیشتر از خودروسازان داخلی می فهمیم که این صنعت را بهتر از آنها می شناسیم و خودرو وارد می کنیم. این قطعا رویه بدی است.

همانطور که سازمان تاکسیرانی از ورود 1000 تاکسی برقی از کرمان موتور و فراخوان ثبت نام تاکسیرانی خبر داد، در شرایط کمبود تاکسی نیز باید همین کار را می کرد.

دانش برخی از مردم به وسعت یک اقیانوس اما به عمق یک بند انگشت است، گاهی اوقات می خواهیم با یک بند اطلاعات به مسائل نزدیک شویم.

وظیفه شهرداری جمع آوری زباله، نظافت خیابان ها، حفظ فضای سبز، زیست پذیر ساختن شهر و ارائه خدمات در بخش حمل و نقل است. قانون مأموریت های این نهاد را مشخص کرده است و هیچ جا نمی گوید شهرداری باید «کاسبکار» شود. ده‌ها و صدها تولیدکننده در بخش‌های مختلف هستند که صلاحیت‌های لازم را دارند و شهرداری می‌تواند از طریق آنها وارد عمل شود و آنچه می‌خواهد بگوید.

بنابراین تاکسی و موتورسیکلت برقی برای رفتن به تهران ضروری است، اما نه از طریق شهرداری.

این یک داستان متفاوت برای واگن های مترو است. در سال های 95 تا 96 پیگیری هایی در سطح دولت و شهرداری انجام شد و مقرر شد وزارت کشور به نمایندگی از دولت نسبت به ساخت واگن های مترو اقدام کند، اما چون ودیعه واریز نشد، عملا به دست دولت رسید. مرحله امضای قرارداد و اجرا نشد.

در این مدت با حمایت های خوب رئیس جمهور شهیدمان و پیگیری های شهرداری تهران این پیش پرداخت اخذ شد. اقدام شهرداری برای پیگیری و دریافت ودیعه این قرارداد اتفاق خوبی بود که ما هم از آن قدردانی کردیم اما وزارت کشور درباره مشخصات فنی واگن ها حرفی برای گفتن دارد و می گوید ذینفع اصلی این قرارداد با چین زیر نظر وزارت کشور است، در حالی که شهرداری طرف دوم مذاکرات است.

یکی از سؤالات من در سفر به چین این بود که آیا هیئتی از وزارت کشور برای انجام این کار وجود داشته است، و آنها گفتند بله، اما نبود.

به هر حال کارهای روتین در حال انجام است، هرچند برخی مسائل هنوز حل نشده است، اما موارد پیش پا افتاده و جزئی وجود دارد که وزارت کشور باید با رعایت حقوق دولت با صادر و شهرداری تعامل داشته باشد. آژانس مسئول یک کار، همکاری و دوستی مبتنی بر حل مشکل است.

طبق آنچه چینی ها اعلام کرده بودند امسال قطار جدید تحویل داده می شود و به نظر من تحویل آن به سال آینده موکول می شود، اما اگر امسال این قطار به ما بیاید، تغییری در مترو ایجاد نمی شود. . قطعا ورود 791 واگن به ناوگان مترو موثر است، اما همانطور که قرار است این واگن ها ظرف 5 سال تحویل شود، مردم بعد از 5 سال طعم شیرینی کار را خواهند چشید.

اما اصل کار خوب است و پیگیری شهرداری برای اجرای این قرارداد ستودنی است اما زمانی باید تجلیل کرد که مردم بتوانند قطارها را لمس کنند و از آن استفاده کنند.

ای بی اس نیوز: به هر حال ورود تدریجی این خودروها به حمل و نقل عمومی می تواند مشکلاتی را حل کند، اما آیا برای انعقاد این قرارداد با مسئولان دولتی بحث و رایزنی داشته اید؟

بله، صددرصد خود من به عنوان رئیس کمیسیون تخصصی حمل و نقل و مهدی چمران، رئیس شورای شهر، از طریق شهرداری و وزارت کشور پیگیری کردیم تا این مهم اتفاق بیفتد، زیرا ما نه تنها ناراضی نیستیم، بلکه ما می توانیم واگن ها را از تمام درهای ممکن عبور دهیم. ما سعی کردیم در اسرع وقت به مردم دسترسی پیدا کنیم.

باید نظارت مستمر وجود داشته باشد، اما راه سختی در پیش داریم و پرداخت های بعدی نیز باید انجام شود و زمانی موفقیت را جشن بگیریم که مردم کمتر در ایستگاه های مترو منتظر بمانند و رضایت را در چهره خود ببینند. برای این کار همه باید تلاش کنیم، در این مسیر از هیچ کمکی به آنها کوتاهی نخواهیم کرد و هر جا لازم باشد در کنارشان خواهیم بود.

absnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *