چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

نیروگاه های کشور آماده تابستان هستند


در سال گذشته با اجرای طرح های ارتقای توان واحدهای گازی و سیکل ترکیبی و رفع محدودیت نیروگاه های حرارتی، خروجی عملی 286 نیروگاه در کشور حدود 1035 مگاوات افزایش یافت.

به گزارش ای بی اس نیوز، صنعت برق حرارتی در سال 1401 علاوه بر احداث واحدهای جدید نیروگاهی، برنامه ارتقای توان عملی نیروگاه های 1035 مگاواتی موجود را در دستور کار قرار داده بود که طبق برنامه زمان بندی به اتمام رسید. . . در روند اجرای این برنامه، فرآیند ارتقاء واحدهای گازی به روش Maptune + EMS منجر به افزایش 481 مگاواتی در توان عملی 171 نیروگاه شد.

همچنین در این مدت نصب سیستم خنک کننده هوای ورودی توربین گاز به روش مدیا منجر به بهبود 150 مگاوات برق در 10 نیروگاه شد. از دیگر پروژه های پیش بینی شده در این بخش، رمپ آپ واحدهای گازی در حالت IGV+ است که اجرای این طرح منجر به بهبود 136 مگاوات برق در 47 واحد نیروگاهی شده است. از سوی دیگر، در سال گذشته، بهبود 126 مگاواتی توان عملی 44 واحد نیروگاهی از طریق افزایش تولید سیکل بلوک با استفاده از روش گرمایش اضافی HRSG اجرا شده است.

از سوی دیگر در این مدت نصب سیستم خنک کننده هوای ورودی توربین گاز به روش تراکم تر، توان شش نیروگاه را 90 مگاوات افزایش داد و در این زمان، توربین های گازی با استفاده از روش های MAP2B، CT60 ارتقا یافت. این دوره منجر به بهبود عملی توان 8 نیروگاه 130 مگاواتی شد.

همانطور که اسماعیل نمازی مدیرکل دفتر فنی شرکت برق حرارتی اعلام کرد، در راستای تامین پیک پایدار برق در تابستان امسال، طرح افزایش توان عملی تعدادی از واحدهای نیروگاهی در دستور کار قرار گرفته است و امیدواریم که بتوانیم مانند سال گذشته این طرح ها را قبل از موعد مقرر تکمیل کنیم.

افزایش آمادگی نیروگاه ها برای تولید پایدار برق در تابستان

از سوی دیگر، از ابتدای مهرماه سال گذشته به منظور تامین پیک برق پایدار در تابستان امسال، حدود 107000 مگاوات برنامه تعمیر و نگهداری در دستور کار قرار گرفت و تا کنون 62000 مگاوات از این برنامه راه اندازی شده است. که 52000 500 مگاوات هم اکنون راه اندازی شده است. در این بخش تکمیل شده است.

از برنامه های تعمیری راه اندازی شده در این مدت، حدود 4016 مگاوات مربوط به تعمیرات اساسی دیگ، 7588 مگاوات مربوط به تعمیرات اساسی واحدهای گاز، 20 هزار و 813 مگاوات مربوط به تعمیرات دوره ای بویلر، 27 هزار و 997 مگاوات مربوط به محفظه احتراق و 1586 مگاوات مربوط به بازدید از راه گرم بود.

بر اساس اعلام ساناز جعفرزاده، مدیر کل دفتر برنامه ریزی و بهره برداری تولید نیروی برق حرارتی، رکورد تعمیرات نیروگاه در پیک تابستان 1400 شکسته شد و برای اولین بار پارسال حدود 94 هزار مگاوات برق حرارتی از کارخانه تولید شد. تعمیرات و آماده سازی قبل از شروع پیک برق تابستانی برنامه ریزی شده بود.

به گفته وی، اجرای به موقع برنامه های تعمیر و آمادگی این واحدها باعث شد تا ضریب آمادگی نیروگاه های حرارتی کشور از 98 درصد عبور کند و در روزهای پیک مصرف برق، کشور تولید برق پایدار و مطمئن برای همه را تجربه کرده است. مشتریان در سراسر کشور و تکرار نشدن تجربه تلخ چند قطعی برق در سال گذشته در فصل تابستان. از این رو در تلاش هستیم تا با انجام به موقع برنامه تعمیرات نیروگاه حرارتی و آماده سازی این واحدها برای پیک تابستان، رکورد جدیدی در زمینه تعمیرات به ثبت برسانیم و برق مطمئن و پایدار را در اختیار مشترکین سراسر کشور قرار دهیم.

ظرفیت نیروگاهی کشور به 91 هزار مگاوات رسیده است

در حال حاضر ظرفیت نیروگاه های کشور به 91 هزار مگاوات رسیده است. در سال 1401 نیروگاه جدیدی با ظرفیتی معادل 7000 مگاوات راه اندازی شد. در سال جاری 26 نیروگاه جدید با ظرفیت 4000 مگاوات به بهره برداری رسید و ظرفیت تولید برق 286 نیروگاه موجود در کشور علاوه بر آن 1350 مگاوات افزایش یافت که باعث افزایش ظرفیت نیروگاه های حرارتی کشور شد. در مجموع 5000 مگاوات.

همچنین در سال گذشته 2000 مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی از طریق نیروگاه های صنعتی، نیروگاه های تجدیدپذیر و تولید پراکنده راه اندازی شد که مجموع این اقدامات منجر به افزایش 7000 مگاواتی در ظرفیت کشور شد. ظرفیت نیروگاه با اجرای این اقدامات طی سال جاری ظرفیت نیروگاه های حرارتی از مرز 74 هزار مگاوات عبور کرد و ظرفیت کل نیروگاه های کشور به حدود 91 هزار مگاوات رسید.

از جمله اقدامات موثر برای تامین برق مورد نیاز در تابستان سال گذشته می توان به اتمام به موقع برنامه های تعمیر و نگهداری و افزایش آمادگی واحدهای تولید برق حرارتی اشاره کرد که باعث شد ضریب آمادگی نیروگاه های حرارتی در تابستان از 98 درصد عبور کند که این امری بسیار است. رقم بالا در میانگین جهانی است. از نظر راندمان نیروگاهی، با احداث واحدهای جدید نیروگاههای پربازده و نصب واحدهای بخار نیروگاههای سیکل ترکیبی، میانگین راندمان نیروگاههای حرارتی کشور از 39 درصد فراتر رفته است.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *