16:13 – 24 مهر 1403
دفتر اقتصاد امروز با حضور ملک شریعتی، عضو کمیسیون انرژی مجلس و حسین زاده، مدیرعامل سازمان بهسازی و مصرف انرژی، تشکیل سازمان بهسازی و مصرف انرژی را بررسی کرد.
در این برنامه شریعتی یکی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس با تاکید بر اینکه باید افزایش تولید داشته باشیم و این افزایش بدون مدیریت مصرف یک بازی بازنده است، گفت: مصرف انرژی در این مدت باید تنظیم و اصلاح شود. با در نظر گرفتن عدم تعادل در تراز انرژی و متأسفانه مصرف انرژی و بهبود مصرف سوخت در سال های گذشته دنبال نشده است. شاخص انرژی باید به نصف کاهش یابد و هر سال 1.1 درصد به میانگین اضافه شود.
وی ادامه داد: تولید در حوزه نفت و گاز صورت می گیرد و سازمان بهسازی صلاحیت لازم را ندارد و قدرت خوبی ندارند. وی با بیان اینکه در مدیریت این حوزه مهم مدیریت مصرف تمرکزی وجود نداشت، گفت: سازمان بهبود مصرف سوخت تمرکز ایجاد می کند و جایگاه را بالا می برد، اما اجرای آن با صلاحدید دستگاه اجرایی است. پروژه های بهبود انرژی باید از محل صرفه جویی در منابع مالی آنها تامین شود. این بودجه در ارتباط با سازمان حساب بهبود انرژی ایجاد می شود.
شریعتی گفت: آیین نامه بهینه سازی مصرف انرژی در وزارت نیرو داشتیم اما اجرا نشد. ایجاد این سازمان برای جبران کمبودهای طولانی مدت در کشور بسیار ضروری است و نیاز به کار جهادی دارد و اکنون باید ساختار تغییر کند و باید پاسخ دهیم.
یکی از اعضای کمیته سازندگی شورا گفت: در حال انجام پیگیری های لازم برای ایجاد این سازمان هستیم. این تصمیم با رای رئیس جمهور که قبلا نماینده مجلس بوده است صادر شده است و باید برای جبران این تاخیر تلاش کنیم. قوا و توان مصرفی لازم قبلا وجود نداشت. وزارت نفت با تشکیل این سازمان موافقت می کند.
در ادامه این برنامه حسین زاده مدیرعامل شرکت بهبود مصرف سوخت گفت: عدم تعادل انرژی مشکلات زیادی را در این بخش ایجاد کرده است و همانطور که در مصرف انرژی در دنیا رتبه اول را داریم در انرژی نیز بالا هستیم. مدیریت مصرف
حسین زاده تصریح کرد: نیروگاه های کشور 80 درصد گاز را برای تولید برق مصرف می کنند در حالی که در ترکیه مصرف انرژی 1.1 بشکه نفت مصرف می کند به طوری که کل درآمد تولیدی ما هزار دلار است اما چهار برابر مصرفی که در ترکیه مصرف می کنیم، مصرف می کنیم. این میزان درآمد .
وی تصریح کرد: کشوری مانند دانمارک 80 درصد انرژی خود را از باد تامین می کند در حال حاضر عقب ماندگی ناتمامی در حوزه انرژی داریم و همین امر باعث افزایش شدت مصرف انرژی شده است به طوری که 30 درصد افزایش داشته ایم. مصرف که علامت هشدار و خطر است.
حسین زاده گفت: وزارت اقتصاد دارای بورس انرژی و وزارت راه و شهرسازی دارای حمل و نقل سوخت هستند و همه اینها باید یکپارچه شود تا مدیریت اساسی صورت گیرد. این بهبود سابقه ای 24 ساله دارد. ما یک برنامه کوتاه مدت، بلند مدت و میان مدت طراحی کرده ایم که کوتاه مدت 7 سال است.
وی گفت: نیازی به منابع مالی نداریم فقط باید اختیار داشته باشیم. کشور ما نیاز به تصمیم دارد. در حوزه حمل و نقل و ساخت و ساز، برنامه ریزی کردیم که دستگاه اجرایی با وزارت صنعت قرارداد ببندد تا کار به اتمام برسد، سپس وزارت بودجه برود و اعتبارات را دریافت کند، مشخص است که منابع پزشکی و غذایی در اولویت است.
خبرنگار: کبری عزیزم