اخبار اقتصادی روز

نیروگاه شازند همچنان در مدار سوخت دیزل است

این فعال محیط زیست اراکی افزود: امروز استان می تواند از ظرفیت فعالان محیط زیست استفاده کند اما برگزاری جلسه کارگروه و برنامه ریزی و تدوین راهکار برای جلوگیری از سوختن مازوت در نیروگاه شازند بی پاسخ مانده است.

فعالان محیط زیست سوزاندن سوخت نیروگاه را نمی پذیرند

نگران ثبت یک رکورد جدید

در این میان تنها فعالان محیط زیست که در واقع خواستار شهروندان این شهر آلوده هستند، انتقادات و اعتراضات خود را به صراحت بیان می کنند.

فرمان سوختن گازوئیل با چه معیاری است؟

ای بی اس نیوز/مرکزی دقیقاً 60 روز از پاییز 1401 می گذرد، در این 60 روز سرمای شدیدی در کشور رخ نداده و به همین دلیل مصرف گاز در بخش خانگی به اوج خود نرسیده است، اما حدود 10 روز از این مشکل می گذرد. احتراق نفت کوره در نیروگاه حرارتی شازند دوباره آغاز شد، مشکلی که مسئولان ذی صلاح نه آن را رد کرده اند و نه واکنشی نسبت به آن نشان داده اند.

در سال های اخیر خواسته اصلی و اول ساکنان شهر اراک هوای پاک و سالم است و حتی در سفر ریاست جمهوری بارها این موضوع از سوی فعالان محیط زیست، فعالان اجتماعی و مسئولان استانی مطرح شد اما متاسفانه علیرغم مساعد بودن وعده های شروط مسئولان مختلف به این وعده ها عمل نکرده اند و امروز اهالی اراک و اراک در حال بلعیدن گوگرد ناشی از سوختن مازوت در نیروگاه حرارتی شازند هستند.

وی با اشاره به برخی فشارها و دیدگاه های سیاسی در خصوص فعالیت برخی نیروگاه ها و نفت سوزها، گفت: گاز برخی نیروگاه ها در کشور به هر قیمتی انجام می شود، اما استان هایی که لابی سیاسی کمتری دارند مورد ظلم قرار می گیرند. سال گذشته شهر اراک نیز رکورد مصرف سوخت گازوئیل را نسبت به سال 2019 شکست و امسال بیم آن داریم که این رکوردها دوباره شکسته شود.

البته احتراق نفت کوره زمانی شروع می شود که تمام یا بخشی از گاز این مجتمع عظیم صنعتی تامین نشود. هر زمان که کشور با کمبود گاز مواجه می شود، نیروگاه حرارتی شازند بر اساس تصمیمات نهادهای بالادستی، روی مدار احتراق نفت کوره قرار می گیرد و این وضعیت در سال های اخیر بی سابقه بوده است، به طوری که سال گذشته علیرغم همه مشکلات انتقادات، اعتراضات و جلسات نیروگاه از ششم آذرماه شروع به مصرف سوخت گازوئیل کرد و تا پایان سال 470 میلیون لیتر گازوئیل مصرف کرد و حتی رکورد سال 1399 در مصرف گازوئیل را شکست.

این فعال محیط زیست شهرستان اراک با اشاره به اینکه تخلف فاحش قانون صورت گرفته است، گفت: شورای عالی امنیت ملی در خصوص کمبود گاز و سوخت در برخی نیروگاه ها تصمیم گیرنده است اما تصمیمات اتخاذ شده برای این است. فعالان محیط زیست و شهروندان اراکی قابل قبول نیست، در سه سال گذشته ماده 12 قانون کیفیت هوا نقض شده و دستور سوزاندن نفت کوره داده می شود و نهادهای بالادستی عملاً دستور قانون شکنی می دهند.

وی با تاکید بر اینکه حتی شاهد رایزنی برای گازرسانی به نیروگاه نیستیم، افزود: در واقع شاهد سکوت دردناک و قابل توجهی از سوی استانداران استان و نمایندگان شهر اراک در شورای اسلامی هستیم. و در 10 روز گذشته که باید پاسخگوی سلامت نیم میلیون شهروند در دشت های اراک و شازند باشند، هیچ واکنشی را شاهد نبودیم. حداقل سال گذشته رایزنی با مدیران و مسئولان ارشد کشور و شورای عالی امنیت ملی برای جلوگیری از سوختن سوخت نیروگاه حرارتی شازند انجام شد اما امسال شاهد هیچ اقدامی نیستیم و این روند بسیار دردناک است.

آقاخانی خاطرنشان کرد: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در سفر ریاست جمهوری به استان مرکزی در خصوص گازرسانی به نیروگاه قول مساعدی داد اما این روزها قبل از شروع روزهای سرد و یخبندان ما شاهد سوختن مازوت در نیروگاه حرارتی شازند هستیم و در واقع این نیروگاه اولین نیروگاهی است که در سال جاری شروع به سوزاندن گازوئیل کرده است و امروز رئیس سازمان و تصمیم گیران در خصوص سوختن گازوئیل باید پاسخ دهد و بگوید با چه معیاری و با چه منطقی در شهری که در دو سال اخیر رکورد آلایندگی دارد و مدل های تابستانی و زمستانی دارد و روزانه آلوده است، دستور می دهند مازوت بسوزانند.

به گزارش ای بی اس نیوز، شهروندان اراکی متاسفانه خاطره خوبی از نیروگاه حرارتی شازند در سال های اخیر ندارند، این نیروگاه عظیم بخشی از برق مورد نیاز کشور را تامین می کند، اما متاسفانه تولید برق در این نیروگاه برای اهالی بسیار گران است. اراک و شازند.

امسال با وجود شرایط آب و هوایی عادی و نبود سرمای شدید در کشور شروع به سوزاندن مازوت کرد و آنچه از دودکش های این مجموعه به دست می آید این است که مازوت را با تمام قدرت می سوزاند. راستی جمعه 29 آبان (37 روز زودتر از پارسال) بود که عکس و فیلمی در فضای مجازی منتشر شد و گفته شد نیروگاه حرارتی شازند از نفت کوره استفاده می کند.

دکتر مهدی زندیه وکیلی خاطرنشان کرد: قسمت زیادی از نیروگاه به دلیل تعمیرات اساسی و تعمیرات اساسی از کار افتاده و قسمت دیگر با گاز و گازوئیل کار می کند و درصدد گازرسانی هستیم.

وی گفت: یک سطح این انتقاد و اعتراض به مدیران استانی برمی گردد. این نیروگاه 10 روز است که از سوخت گازوئیل استفاده می کند، اما جلسه ستاد طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک و کارگروه اورژانس برای تشریح وضعیت و برنامه ریزی برای عبور از این وضعیت تشکیل نشد و آنها بی اعتنایی کردند. و حتی جلسات نادر است.

به گزارش ای بی اس نیوز؛ معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی به عنوان تنها مسئولی که سوال ای بی اس نیوز را در این زمینه بی پاسخ نگذاشت، استفاده از گازوئیل را به عنوان بخشی از سوخت نیروگاه در این روزها تایید کرد و خاطرنشان کرد: قطعا مسئولان استانی نسبت به این موضوع حساس هستند. احتراق گازوئیل در نیروگاه حرارتی شازند. ایشان نیز از این بابت ناراحت هستند، گفت: از روز اول سوختن مازوت جلسات، رایزنی ها و مکاتباتی برای تامین حداکثری گاز نیروگاه انجام می شود و حساسیت خاصی روی این موضوع وجود دارد.

وی بیان کرد: مردم اراک نسبت به این وضعیت سوالات، انتقادات و ایراداتی دارند که امیدواریم در این زمینه تغییر نگرش ایجاد شود. سلامت شهروندان در شهرهای آلوده که الگوهای آلودگی مدام تکرار می شود بر هر موضوعی اولویت دارد و این موضوع به قدری حائز اهمیت است که در صورت لزوم و در شرایط فعلی اقتصادی باید به قیمت قطع گاز سایر صنایع تمام شود. .

مسئولان استانی به گازرسانی به این نیروگاه ادامه می دهند/ بخشی از نیروگاه در حال بازسازی است

دکتر سیاوش آقاخانی از فعالان محیط زیست استان مرکزی با انتقاد از وضعیت نفت سوزی نیروگاه حرارتی شازند به ای بی اس نیوز گفت: فعالان محیط زیست شهرستان اراک به وضعیت فعلی نیروگاه شازند و روند سوختن مازوت معترض هستند. و امسال نمی توانیم این وضعیت را ادامه دهیم. تایید کنید

انتهای پیام

با توجه به پیگیری‌های متعدد و خاص و تاکید مسئولان استانی به‌ویژه در سفر رئیس‌جمهور به استان مرکزی در خصوص آلودگی هوای اراک، انتظار نمی‌رفت که استان در سوختن نفت کوره در نیروگاه شازند کوتاهی کند. در واقع انتظار کلی در این زمینه از اصرار و تداوم مسئولان کاهش معضل آلودگی های زیست محیطی استان به ویژه آلودگی هوا به ویژه در زمینه آلودگی های ناشی از فعالیت صنایع نفت است. .

وی افزود: البته با وجود این سوختن سوخت، شرایط جوی اراک به وضعیت آلودگی جدی و اضطراری نرسیده و مشکل خاصی در حال حاضر وجود ندارد.

نقض فاحش بخش 12 قانون هوای پاک/تامین گاز برخی نیروگاه ها به هر قیمتی

خبرنگار ای بی اس نیوز برای پاسخگویی در این زمینه با تعدادی از مسئولان تماس گرفته است اما پاسخی از سوی مسئولان دریافت نکرده ایم.

به گزارش ای بی اس نیوز، نکته جالب و تامل برانگیز در خصوص این تهدید ملموس و محسوس سلامت جامعه این است که تا امروز و پس از گذشت 10 روز هیچ یک از مسئولان استان از استاندار و معاونانش گرفته تا مدیران محیط زیست و شازند. نیروگاه حرارتی، کوچکترین واکنشی به این اقدام نداشتند و پاسخی به مردم ندادند.

آقاخانی با تاکید بر اینکه اراک امسال یکی از وحشتناک ترین شرایط آلودگی هوا را تجربه کرده است، گفت: اراک امسال به دلیل پدیده آلودگی هوا در ابتدای سال رکورد زد و در سال گذشته تنها یک روز با شرایط هوای پاک را ثبت کرد. خود از نظر تعداد روز ناسالم و آلوده است، از سوی دیگر الگوی زمستانی آلودگی هوای اراک به دلیل ضعیف بودن لایه وارونگی نشان می دهد که روزهای سختی در پیش داریم اما با وجود این از تشکیل جلسه کارگروه جلوگیری شد در حالی که اینها جلساتی در استان های دیگر برگزار می شود.

تعجب اراک از سکوت معنادار مدیران/ رایزنی برای گازرسانی انجام نشد

وی افزود: این تصمیمات قابل قبول نیست. ایران دومین کشور بزرگ تولیدکننده گاز در جهان است، اما با مشکلات گازرسانی خانگی و صنعتی مواجه است و مجبور به صدور دستور سوزاندن نفت کوره و تهدید سلامت عمومی و زیر پا گذاشتن قانون است که جای سوال دارد.

درست است که اراک روزهای پایانی آبان ماه را در شرایط جوی قابل قبولی سپری کرد، اما بر اساس تحلیل نقشه ها و پیش بینی ها، هواشناسی استان برای روز یکشنبه 8 آبان لغایت 1 آذرماه هشدار زرد صادر کرده و اعلام کرده است که با توجه به افزایش دما سکون نسبی جو و وجود پایداری هوا، افزایش پتانسیل تجمع آلاینده های موجود در هوا و کاهش کیفیت هوا در اراک و قطعاً در شرایطی که نیروگاه نفت کوره می سوزاند، کیفیت هوا افزایش می یابد. قطعا کاهش قابل توجهی خواهد داشت و گروه های حساس در معرض خطر خواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *