16:35 – 22 مهر 1403
افشین کسالایی معاون امور برنامه ریزی سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه مطالعات اولیه برنامه هفتم از سال 1400 شروع شد، گفت: برنامه هفتم با سایر برنامه ها متفاوت بود زیرا بیش از 30 عنوان گزارش در زمینه های مختلف وجود داشت. . بخش هایی از جمله مباحث اجتماعی، فرهنگ، حمل و نقل و غیره از طریق برنامه و بودجه منتشر می شود.
وی ادامه داد: برنامه هفتم مجموعه سیاست های کلی مقام معظم رهبری است که در 29 شهریور 1401 هجری شمسی تدوین و در قالب مطالعات و در مدت تقریبی 6 ماه با مشارکت کلیه نهادهای دولتی بین المللی تدوین و طبقه بندی شد. و بخش ها ساختار سیستم
کیسالایی بیان کرد: برنامه هفتم شامل سه قسمت شامل اسناد پشتیبان است و دستگاه های اجرایی موظف به ثبت 120 طرح عملیاتی هستند.
وی ادامه داد: آمادگی برای برنامه هفتم به اینجا رسیده است و در همه مطالعات ما باید ثبات و رشد اقتصادی حاصل شود.
معاون سازمان برنامه و بودجه گفت: بر اساس برنامه هفتم باید به رشد متوسط سالانه 8 درصد برسیم که از این طریق بتوانیم عدم تعادل مالی را حل کنیم، نرخ تورم را کنترل کنیم و بازار ارز را تثبیت کنیم.
وی گفت: برای دستیابی به رشد سالانه هشت درصدی سالانه 220 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است که نیمی از آن از طریق سرمایه گذاری داخلی است.
وی ادامه داد: از مجموع 26 بند سیاست های رهبری و جامع کیفیت در این زمینه بسیار حائز اهمیت بوده و مورد توجه قرار گرفته است و با توجه به استراتژی های طراحی شده دیگر به بخش هایی در این زمینه هدایت نمی شویم و بسیار زیاد است. تمرکز بر این موضوعات است و همه نهادها باید برنامه های عملیاتی ارائه دهند.
کیسالایی گفت: در برنامه هفتم به رشد تولید ناخالص داخلی و رشد تولید ناخالص داخلی توجه شده است و طبق قانون سایر نهادها باید در خدمت تولید ناخالص داخلی باشند.
وی ادامه داد: این برنامه در قالب لایحه قانونی دولت تدوین شد و طرح به دولت ارائه شد و تا سال 1402 هجری شمسی ادامه داشت.
معاون سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: یکی از اهداف برنامه هفتم تلاش برای دستیابی به رشد اقتصادی 8 درصدی است و بر اساس این برنامه باید به طور متوسط سالانه یک میلیون فرصت شغلی ایجاد کنیم و نرخ بیکاری را کاهش دهیم. به تک رقمی
وی گفت: باید بتوانیم ضریب جینی را به 35 درصد برسانیم و تورم را به 9.5 درصد برسانیم و 2.8 درصد رشد اقتصادی باید از طریق بهره وری ایجاد شود. بر اساس این برنامه بخشی از تعارضات مربوط به آب، بودجه، صندوق های بازنشستگی و انرژی باید حل شود و حل این تعارضات در اولویت است.
کیاعلی زاده تاکید کرد: در حال حاضر در بخش خصوصی خلاء جدی داریم و باید بتوانیم بخشی از این نیازها را با تسهیل و ظرفیت سازی در این بخش تامین کنیم. باید 4 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کنیم که معادل 2 تا 2 و نیم برابر بودجه سالانه است.
وی تصریح کرد: در کشورهای چین و ژاپن بخش بزرگی از تولید ناخالص داخلی از اقتصاد دریایی تامین می شود و در شرایط فعلی به دلیل تشدید تحریم ها مجبوریم به سمت اقتصاد دریایی روی بیاوریم و داریم. تلاش برای افزایش سهم تولید ناخالص داخلی و تخصیص بنادر دبی به اقتصاد دریا محور و همچنین افزایش تولید ناخالص داخلی در حوزه دیجیتال.
خبرنگار: محبوبه کبری