به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، در روزهای اخیر و در شرایطی که به دلیل تحولات سیاسی منطقه و حمله رژیم صهیونیستی به سفارت جمهوری اسلامی، نوسانات ارزی در بازار شدت گرفته است. از ایران تا سوریه، برخی نمایندگان مجلس، اعضای اتاق بازرگانی و به اصطلاح کارشناسان اینستاگرام با ارائه تحلیلهای نادرست و سیگنالهای نجومی سعی در تداوم آشفتگی بازار ارز دارند.
قیمت ارز در بازار غیررسمی در این روزها تا 65 هزار تومان افزایش یافت، سپس با آرام شدن جو و ورود بازارساز، نوسانات کاهش یافت و قیمت دلار در اواسط 63 هزار تومان بازگشت. . تومان؛ البته ظرف چند ساعت در بازار سبزه میدان و فردوسی قیمت دلار به 62 هزار تومان رسید.
همزمان با تشدید نوسانات ارزی، رئیس کل بانک مرکزی از ادامه سیاست تثبیت و تامین مایحتاج اساسی با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی خبر داد و تاکید کرد: «هیچ تکلیفی قانونی برای کالاهای غیرقابل عرضه وجود ندارد. با ارز ۲۸۵۰۰ تومان.» نقدی؛ در نرخ ارز بازار غیررسمی نیز دخالت می کنیم. به طوری که زیاد افزایش پیدا نکند، البته افزایش نرخ غیرسمی کوتاه مدت است و این نرخ به زودی کاهش می یابد، اما نرخی نیست که در بازار کالا نگران آن باشیم. کسانی که می خواهند کالا وارد کنند ارز خود را از صرافی دریافت می کنند. نرخ غیر رسمی را بر اساس قیمت کالا و خدمات بدهیم. هیچکس با نرخ غیررسمی 60 هزار تومان کالا وارد نمی کند و اینکه مدام از این نرخ صحبت کنیم و آن را به اقتصاد کشور تعمیم دهیم، درست نیست.
با اعلام مداخله بانک مرکزی در بازار غیررسمی ارز، از شدت خرید هیجانی در بازار کاسته شد و روند قیمت ها کاهش یافت. این در حالی است که برخی از چهره های اقتصادی و سیاسی با اعلام سقف های نجومی قیمت دلار تلاش می کنند سیگنال خرید بدهند. بازتاب این سیگنالها در برخی رسانههای مخالف دولت که در سالهای گذشته تلاش میکردند به نوسانات قیمتها دامن بزنند، عجیبتر است.
قطعا مدیریت بازار ارز علاوه بر حضور جدی بانک مرکزی و تامین نیازهای ارزی و غیره نیازمند همکاری همه نهادهای مسئول است و اینجاست که نهادها و مراجع امنیتی نظام باید پاسخ قاطعانه به سیگنال های فروشندگان ارز برای بازگرداندن ثبات و صلح.
absnews