در گفتگو با آنا به این موضوع اشاره شد؛

یک کارشناس صنعت نفت و گاز گفت: شرکت های دانش بنیان ایرانی در زمینه بهینه سازی مصرف حرف های زیادی برای گفتن دارند و می توانند فناوری های بسیاری را در این صنعت مکان یابی و ارائه کنند. بنابراین لازم است برای برقراری تعادل انرژی به قدرت پایگاه های دانش تکیه کنیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، هر ساله با ورود هوای سرد به کشور مصرف گاز به مرز هشدار می رسد. این امر گاهی منجر به افت فشار و قطع گاز در شهرهای انتهای شبکه توزیع گاز می شود. بنابراین اپراتورهای شبکه توزیع گاز گاهی مجبور می شوند گاز را در شهرهای صنعتی سهمیه بندی کنند تا بتوانند گاز مصرفی خانوارها را در مناطق مسکونی تامین کنند. اما راه حل این مشکل چیست؟ یک کارشناس نخبه انرژی توضیح داد.
محمدعلی خطیبی، کارشناس نفت و گاز در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی آنا، گفت: دولت به مرور و تحت فشار نمایندگان مجلس تصمیم گرفت گاز تمام مناطق کشور را تامین کند. تصمیم بدی بود.
وی افزود: ما نمی گوییم به مردم خدمت نشود و رفاه ایجاد نکنیم. بلکه کار باید به نحو مطلوب انجام شود. مثلاً موردی داشتیم که 200 کیلومتر لوله برای گازرسانی یک روستا ساخته شد، در حالی که می شد با نصب یک مخزن گاز مایع به همین نتیجه رسید.
آیا منابع گاز طبیعی نامحدود است؟
این کارشناس انرژی با انتقاد از نحوه و تنوع سوخت رسانی به کاندیداهای کشور گفت: امروز می خواهیم از طریق شبکه گاز طبیعی انرژی لازم را در اختیار همه صنایع و خانوارها قرار دهیم. در حال حاضر، ما همه چیز را از نیروگاه گرفته تا گلخانه ها و خانه ها با گاز طبیعی گرم می کنیم. اما این تصور که منابع گاز طبیعی نامحدود است کاملا نادرست است.
وی افزود: باید با جدیت پیگیر بهینه سازی مصرف گاز و تدوین بهترین سبد سوخت برای تامین انرژی صنایع با تحقیقات کارشناسانه باشیم. با اتصال تمام انرژی مورد نیاز کشور به شبکه توزیع گاز طبیعی، بدیهی است که این شبکه دچار افت فشار و از کار افتادن خواهد شد.
خطیبی تاکید کرد: اگر بخواهیم به فعالیت های اقتصادی خود ادامه دهیم، همه بخش های مصرفی مانند نیروگاه ها و منازل مسکونی باید بهینه سازی مصرف انرژی را در دستور کار قرار دهند. هیچ راهی جز مصرف بهینه برای متعادل کردن نرخ تولید و مصرف وجود ندارد.
بهینه سازی مصرف را نمی توان یک شبه انجام داد
وی تاکید کرد: بهینه سازی مصرف دستاوردی نیست که بتوان یک شبه به آن دست یافت، بلکه نیازمند برنامه ریزی و سیاست گذاری دقیق و همچنین سرمایه گذاری قابل توجه است. اما نکته مهم در اینجا این است که تمام هزینه هایی که برای بهینه سازی صرف می کنیم به سرعت جواب می دهد.
خطیبی در پایان گفت: شرکت های دانش بنیان ایرانی در زمینه بهینه سازی مصرف حرف های زیادی برای گفتن دارند و می توانند بسیاری از فناوری ها را بومی کرده و در اختیار صنعت قرار دهند. بنابراین لازم است برای برقراری تعادل انرژی به قدرت پایگاه های دانش تکیه کنیم.