نگهداری: بودجه ریزی برنامه باید جایگزین بودجه بندی هزینه شود

نماینده مردم مریوان و سروآباد در شورای اسلامی ادامه داد: پس از مشخص شدن وضعیت فعلی آموزش و پرورش، آموزش و پرورش باید بر اولویت های مهمی متمرکز شود که بتواند مشکلات حاد فعلی را حل کند.
همچنین هر یک از روسای ادارات مختلف آموزش و پرورش ضمن بیان چالش های حوزه کاری خود، پیشنهاداتی را برای اصلاحات لازم در قانون بودجه برای رفع چالش ها بیان کردند.
در این جلسه معاون پارلمانی، معاونت منابع و نیروی انسانی، معاون آموزش متوسطه، معاون آموزش ابتدایی، معاونت امور آموزشی، مدیرکل بودجه وزارت آموزش و پرورش، رئیس سازمان آموزش و پرورش سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، رئیس سازمان آموزش و پرورش کودکان کشور، دبیر ستاد اجرای سند تحول بنیادین، رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی برنامه ها، رئیس سازمان آموزش و پرورش و آموزش کودکان استثنایی، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و همچنین روسای دانشگاه های فرهنگیان و تربیت شهید رجایی حضور داشتند.
روح الله متفکر آزاد، عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری شورای اسلامی نیز بر لزوم توجه دولت به مسائل آموزش و پرورش تاکید کرد و گفت: بودجه در قالب فاکتور به نصایح اسلامی ارائه می شود. در نتیجه بسیاری از مسائل بودجه آموزش و پرورش ابتدا باید در دولت حل شود و انتظار نمی رود مجلس با این حجم کاری در روزهای امتحان از بودجه وارد مسائل جزئی شود.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس گفت: سازوکار بودجه ریزی فعلی که مبتنی بر مذاکره است، نهادهای ضعیف بودجه را تضعیف می کند، اما مجلس یازدهم به دنبال شکستن این سازوکار ناعادلانه است و مرکز پژوهش های مجلس نیز به دنبال این است که صدای گروه ها به سخنان ضعیف گوش می دهند و مشکلات آنها را حل می کنند.
انتهای پیام
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در شورای اسلامی در ادامه گفت: توجه به برنامه هفتم توسعه نیز موضوعی مهم و شاید بیشتر از بودجه است چرا که بودجه در قالب بودجه تنظیم می شود. کاهش سنوات در برنامه های پیش بینی شده در برنامه توسعه به منظور دستیابی به اهداف تعیین شده.
نگهداری در ادامه بر لزوم توجه به توانایی های افراد تاکید کرد و گفت: در ابتدا باید به توانایی های افراد توجه بیشتری کرد و از آن توانایی ها در چارچوب مطالب آموزش عالی استفاده کرد. از طرفی باید بتوانیم سهم سایر نهادها را در آموزش و پرورش در قالب مسئولیت اجتماعی مشخص کنیم.
شیوا قاسمی پور عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری شورای اسلامی نیز در این جلسه از غیرواقعی بودن گزارشات در حوزه آموزش گلایه کرد و گفت: اولین قدم در مشکلات آموزش و پرورش این است که مسئولان ایجاد کنند. فضای واقعی از کیفیت وضعیت عدالت آموزشی و آموزشی را در کشور ترسیم کنید.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش های شورای اسلامی، نشست بررسی چالش های نظام بودجه ریزی آموزش و پرورش به همت دفتر آموزش و مطالعات فرهنگی و با حضور بابک نگهداری، رئیس مرکز پژوهش های مجلس، روح الله برگزار شد. متفکر آزاد و شیوا قاسمی پور، اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری شورای اسلامی، معاونان وزارت آموزش و پرورش و روسای دانشگاه های آموزش و پرورش، شهید رجایی و برخی از نهادهای زیرمجموعه و سازمان ها صورت گرفت.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس همچنین نارساییها در نظارت و ارزیابی بودجههای تخصیصی را برشمرد و گفت: امروز بخش درآمدی کشور با چالشهایی مانند تورم، کاهش سرمایهگذاریها و … مواجه است. در گذشته باید در تخصیص بودجه و اولویت بندی برنامه دقت می شد.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس سازوکار بودجه ریزی فعلی را مبتنی بر مذاکره دانست و گفت: بودجه ریزی برنامه ای باید جایگزین بودجه ریزی هزینه ای شود.
نیژدری در این دیدار با تاکید بر اهمیت آموزش و پرورش در روند توسعه به ویژه در نظام جمهوری اسلامی ایران گفت: ما به نقش مهم آموزش و پرورش در روند توسعه و توسعه معتقدیم و به همین دلیل ما به دنبال رفع مشکلات در این زمینه با تعامل دستگاه مسئول هستیم و سعی می کنیم تا حد امکان آنها را حل کنیم.
نگهداری همچنین چالش اصلی نظام بودجه ریزی را نگاه هزینه ای دستگاه های بودجه ریزی دانست و خاطرنشان کرد: باید بودجه ریزی هزینه ای را جایگزین بودجه ریزی برنامه ای کنیم. در حال حاضر غلبه رویکرد بودجهریزی هزینه به این معناست که بیشتر موسسات فقط درخواست افزایش بودجه خود را دارند و کمتر از مدیران اجرایی در مورد برنامههایی که نیاز به بودجه دارند میشنویم. با هر مسئولی که ملاقات می کنیم تلاش می کند ثابت کند که هزینه های مجموعه تحت رهبری او زیاد است و بنابراین بودجه بیشتری می خواهد. این رویکرد کشور را برای هدایت برنامه کلان خود با مشکل مواجه می کند.