این موضوع در گفتگو با آنا مشخص شد.

رئیس اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به ظرفیت 20 میلیارد دلاری مبادلات تجاری ایران و عراق گفت: در دنیا ارتباط و هماهنگی علم و تولید یک سوال شناخته شده است اما به دلیل لزوم حضور از بین محصولات ایرانی در بازار جهانی، هنوز تفاوتی بین تولیدکنندگان ایرانی و شرکت های دانش بنیان که چنین ارتباطی با هم ندارند، وجود ندارد.
یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، اظهار کرد: عراق یکی از کشورهای هدف صادرات محصولات مختلف ایرانی به شمار می رود. در حالی که ایران در سال 1401 بالغ بر 10 میلیارد دلار به کشور ارسال کرد. عراق صادرات داشته است و در 5 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 18.5 درصد افزایش داشته است و در صورت بهبود و توسعه شرایط صادرات، صادرات ایران به عراق تا پایان امسال به 10 تا 12 میلیارد دلار خواهد رسید. سال
اسحاق ادامه داد: با توجه به محیط و شرایط موجود ایران و عراق می توان به 20 میلیارد دلار مبادلات تجاری رسید و باید از این شرایط حداکثر استفاده را کرد چرا که بازار عراق بازاری برای ایران خواهد بود. و سایر کشورهای همسایه تا 15 سال آینده. مهم و قابل توسعه تلقی می شود.
رقابت صاحبان فناوری در بازار عراق
به گفته این مسئول بخش خصوصی، تولیدکنندگان باید با توجه به تکنولوژی روز دنیا، سلیقه و نیاز بازار، محصولات جدید با کیفیت رقابتی در بازاری مانند عراق در زمینه های مختلف فعال باشند، زیرا این بازار مورد توجه کشورهای دیگر است. به خصوص همسایگان ما .
رئیس اتاق مشترک ایران و عراق ادامه داد: در دنیا ارتباط و هماهنگی بین تولیدکنندگان و صاحبان علم و فناوری ایجاد شده است. اما به دلیل ضرورت حضور محصولات ایرانی در بازارهای جهانی، همچنان چنین پیوندی بین تولیدکنندگان ایرانی و شرکت های دانش بنیان وجود ندارد. در این صورت باید به جایگاه محصولات دانش بنیان ایران در بازار عراق توجه ویژه داشت.
بستر بازار عراق برای محصولات و تولیدات با کیفیت
اسحاق گفت: بازار عراق تشنه محصولات با فناوری پیشرفته است، زیرا این کشور از فناوری کافی برای تولید پیشرفته برخوردار نیست، بنابراین این بهترین فرصت برای حضور محصولات فناورانه با کیفیت است، این بهتر است قبل از حضور رقبا در این بازار سهم قابل توجهی از بازار را به دست آورید.
وی گفت: باید فضایی برای دانش بنیان ها فراهم شود تا از برنامه های مناسب برای رفع موانع استفاده شود.
چرا بازار عراق مهم است؟
به نقل از اسحاق؛ شایان توجه است که در حال حاضر عراق بیش از 95 درصد کالاهای زیرساختی را از طریق واردات تامین می کند، بنابراین این وضعیت می تواند فرصت بسیار خوبی در منطقه برای کشورهای همسایه و همچنین قدرت های فرامنطقه ای باشد که همه رقبا در این زمینه می خواهند از آن استفاده کنند. این فرصت بیشتر
به گفته رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق؛ البته از آنجایی که این بازار مزیت های تجاری زیادی برای کشور ما دارد، تهدیداتی مانند مشکلات امنیتی عراق نیز وجود دارد که قطعاً قابل حل است.
اسحاق با تاکید بر نقش رایزنان و سفرای اقتصادی در تعیین سهم ایران در این بازار، گفت: حضور ایران در روابط اقتصادی با دنیا می تواند نقش موثری در عرصه های اقتصادی داشته باشد. اگرچه در 40 سال گذشته گام های موثری برای توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با سایر کشورها به ویژه با عراق برداشته شده است، اما متاسفانه موضع ما در مورد دیپلماسی اقتصادی آنطور که انتظار می رفت نیست.