چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

نگاهی به سوابق تحصیلی نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

گزارش خبرنگار علمی و آموزشی ای بی اس نیوز شورای نگهبان با ثبت نام نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بازه زمانی 20 تا 24 خردادماه، بلافاصله مراحل بررسی صلاحیت نامزدهای این دوره از انتخابات را آغاز کرد و در نهایت در 30 خرداد ماه اسامی 6 نامزد اعلام شد. از سوی ستاد انتخابات وزارت کشور اعلام شد.

نامزدهای این دوره از انتخابات دارای تحصیلات عالی دانشگاهی و حوزه علمیه هستند. همچنین 3 نفر از آنها در رشته پزشکی تحصیل کردند. سه نفر دیگر از دانشجویان یکی از رشته های علوم سیاسی، جغرافیای سیاسی و حوزه علمیه هستند.

مسعود بزیکیان وی دارای دکترای حرفه ای پزشکی و جراحی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز و همچنین فوق تخصص جراحی قلب از دانشگاه علوم پزشکی ایران است. وی دو بار در دوره های یازدهم و سیزدهم سال 1400 به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری ثبت نام کرده بود، اما در سال 1392 در یازدهمین دوره از انتخابات انصراف داد و در سال 1400 برای سومین بار توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد. یکی از 6 کاندیدای واجد شرایط اعلام شد.

وی تجربه ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز (1373-1379) را در کارنامه خود دارد.

حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی مقاطع مقدماتی و عالی (فقه، اصول فقه و فلسفه) را در قم در مدرسه حقانی و همچنین درس خارج فقه و اصول را در مشهد، قم و تهران دنبال کرد. وی در حوزه علمیه در چهار سطح فقه و حقوق اسلامی تحصیل کرد.

از وی مقالات علمی در زمینه حق، مبانی نظری حکومت دینی، نظارت، ارتداد و سیاست خارجی منتشر شده است و در کتاب شهریاران در مسجد: طرح کلی نهاد دین و روحانیت با وی مصاحبه شده است.. وی از سال 1379 در دانشگاه امام صادق (ع) به تدریس علوم سیاسی پرداخت و در این دوره برای اولین بار کاندیدای ریاست شد.

سعید جلیلی وی دارای دکترای علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق (ع) است و عنوان «مبانی اندیشه سیاسی اسلامی در قرآن» را در سال 1387 کسب کرده است. رساله ای که سپس به زبان عربی در لبنان ترجمه و منتشر شد. وی مؤلف کتاب «سیاست خارجی پیامبر(ص)» است که بعدها به یکی از منابع آموزشی دانشجویان علوم سیاسی دانشگاه امام صادق (علیه السلام) تبدیل شد و جلیلی آن را حتی به ایشان تدریس کرد.

وی فعالیت سیاسی خود را از انتخابات مجلس ششم در بهمن 1378 آغاز کرد. اما برای اولین بار در سال 92 کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شد و با کاندیداتوری برای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به نفع خود صحبت کرد. شهید سید ابراهیم رئیسیانصراف داد و برای سومین بار در سال جاری نامزد ریاست جمهوری شد.

علیرضا زاکانی 58 ساله، دارای دکترای تخصصی پزشکی هسته ای و عضویت در هیات مدیره انجمن علمی پزشکی هسته ای ایران و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و کار در مرکز پزشکی نیروی هسته ای ایران. امام مجتمع بیمارستانی خمینی (ره) و بیمارستان دکتر شریعتی. وی در سال های 1392 و 1396 یعنی دوره های یازدهم و دوازدهم به ریاست جمهوری منصوب شد و توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد اما در انتخابات 1400 تایید صلاحیت شد اما به نفع رئیس جمهور انصراف داد و در 1403 برای چهارمین بار کاندیدای انتخابات شد.

وی همچنین استادیار گروه پزشکی هسته ای دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

محمد باقر قالیباف وی دارای دکترای جغرافیای سیاسی از دانشگاه تهران و دانشیار و عضو هیئت علمی گروه جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران است. عنوان پایان نامه دکتری وی «توسعه نهادهای محلی در ایران در دوران معاصر» است. «حکومت محلی یا راهبرد توزیع فضایی قدرت سیاسی در ایران»، «ایران و دولت توسعه‌یافته» و «خاورمیانه معاصر: تاریخ سیاسی پس از جنگ جهانی اول» عناوین سه اثر قالیباف است.

قالیباف عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و دانشیار گروه جغرافیای سیاسی دانشکده علوم جغرافیایی این دانشگاه است.

اولین تجربه او از کاندیداتوری ریاست جمهوری به سال 1363 یعنی دوره نهم برمی گردد، سپس به دوره های یازدهم و دوازدهم منصوب شد اما در سال 1375 به نفع شهید ابراهیم رئیسی انصراف داد. او اکنون برای چهارمین بار در انتخابات شرکت می کند.

سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی فارغ التحصیل دکترای پزشکی (جراح سر و گردن)، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و تاکنون دو بار سابقه کاندیداتوری ریاست جمهوری، یک بار در سال 1400 و اکنون در سال 1403 را داشته است.

وی رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان (۱۳۸۳ تا ۱۳۸۶) بود.

پرونده علمی کاندیداهای واجد شرایط چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

مشتقنامزدهایفایل های علمی
1-مسعود بزیکیان پزشک متخصص جراحی قلب
2-

مصطفی پورمحمدی

سطح چهارم فقه و حقوق در حوزه علمیه، استاد دانشگاه امام صادق (ع)
3-علیرضا زاکانیدکترای تخصصی پزشکی هسته ای و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
4-سعید جلیلی دکترای علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق(ع)، استاد این دانشگاه
5-محمد باقر قالیباف دکترای جغرافیای سیاسی، عضو هیئت علمی و دانشیار گروه جغرافیای سیاسی، دانشکده جغرافیا، دانشگاه تهران
6-سیدامیر حسین قاضی زاده هاشمیپزشک متخصص گوش و حلق و بینی

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *